Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012 15:20

Άγιαξ Σύρου: Πρεμιέρα με 3αρα…

AJAX-NHREAS PROTATHLIMA ANDRON

Με νίκη 3-0 επί του Νηρέα, ο Άγιαξ Σύρου μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων, ανοίγοντας λογαριασμό ως νεοσύστατη ανδρική ομάδα.

Η ομάδα της Σύρου γιόρτασε την επίσημη 1η στα πρωταθλήματα, με αρκετά happenings, που έγιναν πριν την έναρξη του παιχνιδιού.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο αγώνας ήταν μέτριος ποιοτικά, με τον Άγιαξ να έχει τον πλήρη έλεγχο, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του. Η ομάδα του Μάκη Πούλου προσπάθησε να παίξει καλό ποδόσφαιρο, δείχνοντας ότι, είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα, που έχει πλάνο στο παιχνίδι της και παίχτες για να το εφαρμόσει.

Από την άλλη πλευρά ο Νηρέας φάνηκε απειλητικός μόνο στο 1ο δεκάλεπτο, όπου είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Γιώργου Μοστράτου κινήθηκε στα όρια της μετριότητας, δείχνοντας ότι χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά.

Στο 1ο μέρος το παιχνίδι είχε έναν ικανοποιητικό ρυθμό, ο οποίος όμως στην επανάληψη μετά τις αποβολές των Παπαδάκη και Τέτλα έπεσε σημαντικά. Μάλιστα υπάρχουν παράπονα από την πλευρά του Άγιαξ για υπερβολική απόφαση του κυρίου Σουλτάνη στην φάση της αποβολής του Παπαδάκη.

Με μοιραίο τον Μοστράτο.

Τρείς αξιοσημείωτες ευκαιρίες, συν αυτή της φάσης του πέναλτι στο 83ο λεπτό ήταν όλες και όλες όσες καταγράφηκαν για τον Νηρέα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι Παριανοί μπήκαν δυνατά και μόλις στο 2ο λεπτό απείλησαν με τον Μοστράτο, με τον τελευταίο να μην καταφέρνει αν αξιοποιήσει σωστά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κορτιάνου, που τον έβγαλε φάτσα με το τέρμα του Συριανού.

Ο Νηρέας χάνει και άλλη ευκαιρία στο 8΄, όταν ο Ρούσσος προσπάθησε να διώξει από μέσα από την περιοχή της ομάδας του, με την μπάλα να σκάει στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σουλίδης ανάγκασε τον Κρητικό σε θεαματική απόκρουση.

AJAX-NHREAS ANDRES

Ενώ το σκορ ήταν 2-0 υπέρ του Άγιαξ στο 83΄ο Μοστράτος πιέζει αναγκάζοντας τους Συριάνο και Αναγνωστόπουλο σε ασυνεννοησία, με τον τερματοφύλακα του Άγιαξ να τον ανατρέπει στη μεγάλη περιοχή και τον κύριο Σουλτάνη να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών.

Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος ο Μοστράτος, στέλνοντας την μπάλα απελπιστικά άουτ. Ο ίδιος παίχτης έχασε άλλη μια μοναδική ευκαιρία να σκοράρει για την ομάδα του, όταν στις καθυστερήσεις του αγώνα, στην μοναδική οργανωμένη επίθεση της ομάδας του στην επανάληψη, δεν κατάφερε να νικήσει με το κεφάλι τον Συριανό.

Μανουδάκης όλα τα λεφτά.

Σίγουρα MVP του Άγιαξ και γενικότερα του παιχνιδιού ήταν ο Κυριάκος Μανουδάκης. Ο Μανουδάκης αποτέλεσε τον  κινητήριο μοχλό για την ομάδα του Μάκη Πούλου.

Μάλιστα ο παίχτης είχε έμμεση συμμετοχή και στα τρία τέρματα της ομάδας του, αφού ο ίδιος άνοιξε το σκορ στο 30΄, όταν εκμεταλλεύτηκε ωραία εκτέλεση φάουλ από τον Ρούσσο, μπαίνοντας «σφήνα» ανάμεσα στους αμυντικούς του Νηρέα, καταφέρνοντας, με περίεργο τρόπο να κάνει το 1-0 για την ομάδα του.

Ο ίδιος παίχτης, ήταν και ο δημιουργός του 2ου γκολ του Άγιαξ, αφού στο 71΄εκτέλεσε αριστοτεχνικό κόρνερ, με τον Μουράϊ να παίρνει την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα βαθιά στα δίχτυα του Καρποδίνη (2-0).

Στις καθυστερήσεις ο Μανουδάκης κάνει μια περίτεχνη ενέργεια από αριστερά, πασάροντας την κατάλληλη στιγμή στον Ρούσσο, που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το τελικό 3-0 για την ομάδα του.

Πλάνο παιχνιδιού.

Ο Άγιαξ είχε ακόμα αρκετές καλές στιγμές στο παιχνίδι, οι οποίες ήταν κυρίως αποτέλεσμα καλής λειτουργίας και τακτικής του παιχνιδιού των γηπεδούχων. Μάλιστα η ομάδα του Μάκη Πούλου, έδειξε ότι έχει πολλούς τρόπους να κατεβάζει την μπάλα στην αντίπαλη εστία, πράγμα που οφείλετε σε ένα μεγάλο βαθμό και στην άριστη τεχνική κατάρτιση ορισμένων παιχτών.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίχτες και ο προπονητής του Άγιαξ έκαναν δηλώσεις στο sportcyclades.gr, κάτι που απέφυγαν οι αντίστοιχοι του Νηρέα. Οι δηλώσεις, καθώς και βίντεο με τις καλύτερες φάσεις θα δημοσιευθούν σε επόμενες αναρτήσεις μας.

Συνθέσεις:

Άγιαξ Σύρου (Πούλος): Συριανός, Ρούσσος, Τσιριγώτης, Παπαδάκης, Αναγνωστόπουλος, Μουράϊ, Λούσσας (Σαγκινετος), Νομικός (Αρβανίτης), Μπαλοπιτας, Μανουδάκης, Συμιγδαλάς (Καράβας).

Νηρέας (Μοστρατος): Καρποδίνης, Γκέμπορις, Τέτλα, Χατζία, Τριπολιτσιότης, Κρητικός (Σακαρίδης), Νίνο, Κορτιάνος, Σουλίδης (Πραμάτιας), Μετάϊ, Μοστράτος.




Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares