Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023 11:11

Χρήστος Καφτηράνης για Φωστήρα, Ελλάς Σύρου, Φοίνικα και εκλογές

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων και Αντιπρόεδρος Β του Φωστήρα κ. Χρήστος Καφτηράνης μιλάει στην εφημερίδα « Ο Λόγος των Κυκλάδων ».

Ο κ. Καφτηράνης αναφέρθηκε στη νέα ενασχόληση του με την ομάδα ποδοσφαίρου του Φωστήρα, όπου κατέχει πλέον το πόστο του Αντιπροέδρου Β , το Φοίνικα Σύρου, την Ελλάς Σύρου, αλλά και την εύκολη επικράτηση της ΝΔ στις Βουλευτικές εκλογές που ίσως να μην περίμενε κανείς…

-Μιλήστε μας για το Φωστήρα και την επιλογή σας να ασχοληθείτε με τα διοικητικά αυτής της ιστορικής ομάδας.

«Με κάλεσαν κάποιοι παλιοί φίλοι που ήταν στο Φωστήρα, αλλά επειδή τελευταία δεν υπήρξε καλή οργάνωση, μου ζήτησαν να βοηθήσω οργανωτικά την ομάδα. Μου έκαναν την τιμή να πάρω τη θέση του Αντιπροέδρου Β. Ήδη τους βοηθάω σε θέματα μεταγραφών και οργάνωσης της ομάδας , αλλά και πως θα παρουσιάσουμε την ομάδα την καινούρια χρονιά. Ο Φωστήρας είναι μια ιστορική ομάδα. Η αγάπη μου είναι το ποδόσφαιρο και δέχτηκα να τους βοηθήσω. Είναι ένα ακόμη κίνητρο να βοηθήσω την ομάδα για να φανεί αντάξια της ιστορίας της στο νέο πρωτάθλημα. Έχουμε αρχίσει την στελέχωση παικτών. Οι πρώτες μεταγραφές προκάλεσαν ντόρο στην Γ Εθνική, καθώς είναι παίκτες που έχουν παίξει χρόνια στη Β Εθνική. Πιστεύουμε ότι θα παρουσιάσουμε κάτι καλύτερο με την βοήθεια των ανθρώπων του Φωστήρα, του Δήμου και όλων των φιλάθλων του Ταύρου. Είναι μια ιστορική ομάδα που πρέπει να παρουσιαστεί όπως πρέπει… αντάξια της ιστορίας της».

-Από την στιγμή που μιλάμε για ποδόσφαιρο και Γ Εθνική, θα θέλαμε να μας πείτε για την Ελλάς Σύρου που φέτος θα αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία

«Ξέρετε ότι η Ελλάς είναι η αιτία που ήρθα στη Σύρο. Η ενασχόληση μου προπονητικά με την Ελλάς το 1992 έχει στιγματίσει ως τώρα την πορεία μου αθλητικά. Δύσκολες εποχές και τότε. Μπορέσαμε και φτιάξαμε μια καλή ομάδα εκείνη την εποχή. Βγάλαμε πάρα πολλούς Συριανούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι μέχρι σήμερα παίζουν κάποιοι, ή στελεχώνουν ομάδες από άλλα πόστα. Η Ελλάς είναι μια από τις αγάπες μου. Θεωρώ ότι πρέπει να το δουν σοβαρά πλέον, για να μην υπάρχει αυτό το ανεβοκατέβασμα. Μπήκαμε, βγήκαμε και ξαναπέφτουμε. Θα είναι καλό να στελεχώσουν καλά την ομάδα ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα παλαιότερων χρόνων. Είναι μια ιστορική στιγμή για την Ελλάς Σύρου. Κατηγορία τεσσάρων ομίλων σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Η παρουσία της Ελλάς στη Γ Εθνική, θα δώσει την δυνατότητα στους φιλάθλους της Σύρου να απολαύσουν καλούς αγώνες με ιστορικές ομάδες. Θεωρώ ότι πρέπει να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια από όλους τους Συριανούς, καθώς δεν υπάρχει άλλη ομάδα πλέον της Σύρου στην κατηγορία αυτή. Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να συμμετέχουν όλοι».

-Έχει ελπίδες να σωθεί η ομάδα σε μια δύσκολη κατηγορία πλέον;

«Από την στιγμή που οι όμιλοι είναι τέσσερις, σε όποιον όμιλο και να πήγαινες θα ήταν δύσκολα. Από την στιγμή που πέφτουν σχεδόν οι μισές ομάδες, θα πρέπει να παρουσιάσεις κάτι καλό. Δυστυχώς στη Σύρο δεν υπάρχουν και παίκτες να στελεχώσουν μια τέτοια ομάδα. Αναγκαστικά θα πας σε μεταγραφές. Σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να μη γίνουν λάθη, να γίνουν σωστές επιλογές ώστε να στηριχθεί η ομάδα από όλους. Μόνο έτσι θα μπορέσει η ομάδα να γράψει ιστορία στην Γ Εθνική».

«Θα βρίσκομαι στο πλευρό του Φοίνικα Σύρου»

-Το Φοίνικα Σύρου πως τον βλέπετε;

«Ο Φοίνικας και επειδή ακούω πολλά απ έξω, όταν εμείς παραλάβαμε, η ομάδα ήταν στα πρόθυρα της μη συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Βόλεί Λιγκ. Από τότε ο Φοίνικας ήταν πάρα πολύ καλός στον οργανωτικό τομέα. Φανταστείτε δεν είχαμε αυτά όλα που έχουμε σήμερα. Γραφεία, αποδυτήρια, φυσικοθεραπεύτρια κτλ. Με την βοήθεια της ΟΝΕΧ, μπορέσαμε και ξεπεράσαμε ένα μεγάλο ποσό που χρωστούσε η ομάδα εκείνη την εποχή. Επομένως η ομάδα είναι σίγουρα καλύτερα από την εποχή που την παραλάβαμε. Μη ξεχνάτε κατακτήσαμε και δυο τίτλους. Το αρνητικό είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος Συριανός αθλητής, οπότε είσαι αναγκασμένος να πάρεις παίκτες από την Αθήνα. Οι ακαδημίες αναβαθμίστηκαν, αλλά αυτό δυστυχώς μόνο για τις κοπέλες και τις γυναίκες. Οπότε πρέπει να γίνουν σωστές επιλογές, από μια σωστή διαχείριση για μια ομάδα που θέλει να κρατήσει το νησί σε υψηλό αθλητικό επίπεδο. Να μη γίνουν σπατάλες και λάθη στις επιλογές παικτών και κυρίως να μη μας κυριεύσει η ελπίδα ότι μπορούμε να χτυπήσουμε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και λοιπά. Η Σύρος μπορεί να έχει μια ομάδα σοβαρή που θα ανταγωνίζεται τις μεγάλες ομάδες, αλλά να μην είναι κριτήριο πως θα ξεπεράσω τους μεγάλους. Η Σύρος μπορεί με ένα μέτριο μπάτζετ, ώστε να μη δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Εγώ σαν Χρήστος Καφτηράνης, μπορεί να αποχώρησα, θα βρίσκομαι όμως στο πλευρό της νέας διοίκησης και της ομάδας σε ότι αυτή με χρειαστεί».

-Η ΟΝΕΧ είναι μονόδρομος για Φοίνικα, Ελλάς και Άρη Σύρου που το παλεύει χρόνια να ανέβει;

«Αυτό είναι αλήθεια. Αν δεν υπήρχε ΟΝΕΧ, δεν θα υπήρχε Φοίνικας από το 2019-20 και γενικά ο αθλητισμός της Σύρου ψηλά. Η βοήθεια της ΟΝΕΧ και στην ομάδα της Ελλάς ήταν σημαντική, καθώς της έδωσε την ευκαιρία να ανταγωνιστεί και να βγει στην Γ Εθνική. Το ίδιο πιστεύω θα γίνει και με τον Άρη, αν και στο μπάσκετ βλέπετε έχουμε προβλήματα γηπέδων. Όταν μια ομάδα κάνει όλο το χρόνο προπόνηση σε εξωτερικό χώρο, καταλαβαίνεται δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για τους δύσκολους αγώνες. Είναι όμως αξιόλογη η προσπάθεια του Άρη. Πρέπει επιτέλους το νησί της Σύρου να αποκτήσει αθλητισμό. Αθλητισμός δεν είναι μόνο οι ακαδημίες, αλλά ο φίλαθλος κόσμος πρέπει να βλέπει κάτι πιο ψηλά και να βλέπει το νησί σε υψηλό επίπεδο όπως παλαιότερα».
Βουλευτικές εκλογές: «Όποιος πει ότι περίμενε τόσο μεγάλη διαφορά θα είναι ψεύτης…»

Να φύγουμε λίγο από τον αθλητισμό και να περάσουμε στις Βουλευτικές εκλογές.

-Περιμένατε μια τόσο άνετη επικράτηση από το κόμμα σας τη ΝΔ;

«Όποιος πει ότι περίμενε τόσο μεγάλα ποσοστά θα είναι ψεύτης. Περιμέναμε μια νίκη γύρο στις 7-8 μονάδες διαφορά. Περίμενα μια σκληρή μάχη στην Σύρο και στις Κυκλάδες. Περίμενα να είμαι ειλικρινής ένα μεγάλο ποσοστό στις Κυκλάδες , κάτι που είχε φανεί και από την προηγούμενη φορά. Ωστόσο δεν περίμενε κανείς μια τόσο μεγάλη διαφορά σε όλη την επικράτεια και φυσικά με εξέπληξε ευχάριστα και το ποσοστό στην Σύρο. Το 2019 είχε δώσει την πρώτη θέση στον ΣΥΡΙΖΑ, και τώρα παρουσιαστήκαμε εμείς και είχαμε μια αντίστοιχη και πολύ μεγαλύτερη διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες της Σύρου, των Κυκλάδων και όλης της Ελλάδος εμπιστεύτηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ και έδωσαν αυτή τη μεγάλη νίκη. Αυτό δεν έγινε τυχαίο, γιατί όλη η προεκλογική περίοδος έδειχνε ότι ένα κόμμα είναι υπεύθυνο, σοβαρό και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, χωρίς να αλλάζει μέρος στην «τοξικότητα» και στην συκοφαντική αντιπαράθεση που είχε αναπτύξει ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά . Ο Κόσμος ψήφισε λοιπόν σταθερότητα, συνέχεια, σοβαρότητα, υπευθυνότητα… Επειδή είχαμε ζήσει παλαιότερα καταστάσεις μνημονίων και κορονοϊου, έχει βαρεθεί πλέον αυτή την άχαρη αντιπαράθεση, χωρίς να υπάρχει σχέδιο και πρόγραμμα. Η Ν.Δ παρουσίασε ένα σοβαρό σχέδιο για την επόμενη ημέρα. Υπήρχε και η προηγούμενη θητεία της που ήταν πάρα πολύ καλή, καθώς αντιμετώπισε με θετικό τρόπο όλα τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί και δεν ήταν και λίγα, όπως πανδημία, ενεργειακή κρίση, πόλεμος Ουκρανία..και ήταν πάντα όσο μπορούσε δίπλα στον πολίτη».

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares