Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 20:13

Οι Betarades είναι παιδιά δικά μας: Οι Θεσσαλονικείς που κατέκτησαν το αθλητικό κοινό

Το αχτύπητο δίδυμο των Betαράδων μετρά 10 χρόνια διαδικτυακής επιτυχίας, διατηρώντας αρχικά μια ιστοσελίδα με προβλέψεις, στοιχήματα και αναλύσεις για δεκάδες πρωταθλήματα, αγώνες και αθλητικά γεγονότα παγκοσμίως, ενώ γνωρίζει και μεγάλη επιτυχία μέσα από χιουμοριστικές αναλύσεις στο YouTube, χωρίς να φοβούνται να … εξαπλωθούν και σε άλλες πλατφόρμες.

Ο Εξώστης εντόπισε τον Αριστοτέλη και το Θοδωρή και τους ρώτησε ευθέως για τη δουλειά τους και την πόλη μας!

366789666 1325881791678804 5676996644668900167 n

Πότε ξεκίνησε η εταιρεία σας; Τι κάνατε πριν από αυτό;

ΘΟΔΩΡΗΣ: Η εταιρεία ξεκίνησε το 2013 από τρία άτομα. Τον Κυριάκο, τον Νίκο και εμένα. Δέσαμε αμέσως και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε και δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο ενημερωτικό σάιτ για το στοίχημα στην Ελλάδα. Με σταθερά και μικρά βήματα στην αρχή καταφέραμε να χτίσουμε μία start up που χρόνο με το χρόνο μεγάλωνε και προσέφερε θέσεις εργασίας. Το 2016 ήρθε η πρώτη επιβράβευση με το βραβείο καλύτερο ξενόγλωσσου (μη αγγλική γλώσσα) ενημερωτικού σάιτ για το Στοίχημα στην Ευρώπη και 2 χρόνια μετά η εταιρεία εξαγοράστηκε από την πολυεθνική Better Collective, της οποία είναι μέλος της. Έχω σπουδάσει Ιστορία και Αρχαιολογία και πριν από αυτό δούλευα ως αθλητικός συντάκτης σε εφημερίδες και ραδιόφωνα.

Σήμερα είναι μια εταιρεία με γραφεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Πώς οργανώνεστε;

ΘΟΔΩΡΗΣ: Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ειναι στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπάρχει και παράρτημα στην Αθήνα, που μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Η οργάνωση γίνεται με καθημερινά meetings μέσω διαδικτύου και ταξίδια. Συνεχίζουμε να είμαστε μία μεγάλη παρέα που δουλεύει με χαρά και πάθος.

Πώς και δεν κατεβήκατε Αθήνα;

ΘΟΔΩΡΗΣ: Δε χρειάστηκε να κατεβούμε Αθήνα. Η σύγχρονη εποχή δίνει τη δυνατότητα να μπορέσεις να πετύχεις από όπου και να βρίσκεσαι. Ακόμα και από το σπίτι σου. Με δεδομένο οτι η πρώτη εταιρεία, δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε στη Θεσσαλονίκη, οι περισσότεροι εργαζόμενοι ζούσαν εδώ, δεν υπήρχε κάποιος λόγος να μεταφερθεί η έδρα. Ίσα – ίσα συνεχίζουμε με τον ίδιο και πιο δυναμικό τρόπο την ανάπτυξη, χωρίς να ζούμε την…τρέλα της πρωτεύουσας.

Τι είναι αυτό που αγαπάτε στην πόλη;

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Η Θεσσαλονίκη είναι το σπίτι μας. Εδώ δραστηριοποιούμαστε όλη τη ζωή μας, εδώ είναι οι φίλοι μας, οι οικογένειες μας. Είναι μια πόλη ήρεμη, διαθέτει επιλογές, σχετικά κοντινές αποστάσεις, όλα είναι πιο εύκολα συγκριτικά με την Αθήνα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την καθημερινότητα. Την αγαπάμε γιατί είναι η πόλη μας.

ΘΟΔΩΡΗΣ: Η Θεσσαλονίκη έχει μία μαγική ικανότητα να συνδυάζει την ηρεμία μίας γειτονιάς με τον πλουραλισμό μίας μεγαλούπολης. Εδώ μεγαλώσαμε, εδώ σπουδάσαμε, εδώ αρχίσαμε τα πρώτα βήματα στο χώρο της δημοσιογραφίας και εδώ συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε τα νέα projects.

Αντίστοιχα τι είναι αυτό που δεν αντέχετε;

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Αν κάτι είναι πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη, είναι το γεγονός ότι έχει χάσει το… τρένο της βελτίωσης. Δεν έχει εκσυγχρονιστεί, μοιάζει καθηλωμένη κι αυτό προκαλεί εκνευρισμό σε αρκετούς πολίτες. Διαθέτει λίγες βασικές οδικές αρτηρίες, εκ των οποίων μόλις η μία “μπουκώσει” προκαλείται τεράστιο πρόβλημα σ’ όλο το δίκτυο. Γενικά, αν κάτι λείπει απ’ την πόλη είναι η πρόοδος, το βλέμμα στο μέλλον.

ΘΟΔΩΡΗΣ: Νομίζω οτι η πόλη έχει μείνει στάσιμη στην ανάπτυξη της. Ειδικά στο κέντρο φαίνεται παρατημένη. Χωρίς χαρακτήρα και με μία ξεθωριασμένη αίγλη που έχει ξεμείνει μόνο από το όνομα της. Η Θεσσαλονίκη οφείλει να είναι η πόλη που θα οδηγεί τα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα των Βαλκανίων, μία πόλη-φάρος με το δικό της χαρακτηριστικό στυλ. Αυτό που ήταν κάποτε δηλαδή, μία μητρόπολη πολιτισμών και ενας οικονομικός πυρήνας.

368397703 298047672769655 825775559252767267 n 1152x1536

Πείτε μας στέκια και αγαπημένες συνήθειες στην πόλη!

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Τα στέκια διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία. Παλιότερα συχνάζαμε στη Συγγρού, στην Ικτίνου, ωστόσο στο πέρασμα των ετών τα γούστα αλλάζουν. Τα τελευταία χρόνια εγώ κινούμαι περισσότερο προς Στρατηγού Καλλάρη, Φιλικής Εταιρείας, ενώ μ’ αρέσει να επισκέπτομαι νέα spots με ωραίο φαγητό.

ΘΟΔΩΡΗΣ: Εγώ μένω Καλαμαριά, οπότε μου αρέσει πολύ να περπατάω αρκετά τόσο στην Καλαμαριά, όσο και στην Αρετσού. Στο κέντρο έμενα 7 χρόνια συνολικά μέχρι το 2019, οπότε μπορώ να περπατήσω από την Άνω Πόλη μέχρι και τον Λευκό Πύργο. Τα τελευταία χρόνια μου αρέσουν πολύ τα μαγαζιά γύρω από τη Ρωμαϊκή Αγορά και στην Ολύμπου.

Πώς πιστεύετε θα είναι το μέλλον σας;

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Τα φανταζόμαστε με ηρεμία. Ο καθένας με τις επιλογές ζωής που έχει κάνει. Δεν έχουμε σκεφτεί την αποχώρηση απ’ τη Θεσσαλονίκη, οπότε το μέλλον μας μάλλον είναι εδώ, αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί.

ΘΟΔΩΡΗΣ: Δεν κάνω πολλά σχέδια για το μέλλον. Θεωρώ πως θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ωραία και δημιουργικά πράγματα για να κρατάμε συντροφιά στον κόσμο, να τον διασκεδάζουμε και να περνάμε καλά.

Εκτός από τα sites, είστε και πετυχημένοι YouTubers! Πείτε μας για αυτή την περιπέτεια – κοινώς πώς ξεκινήσατε που έχετε φτάσει, τα ταξίδια κλπ…

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια το 2016, αλλά απ’ το 2018 ξεκίνησε να αποκτά δυναμική. Βλέπαμε ότι υπάρχει ένα κενό στη συγκεκριμένη αγορά, προσπαθήσαμε να το καλύψουμε αρχικά με ενημέρωση και στη συνέχεια με πιο χαλαρό ύφος. Δοκιμάσαμε διαφορετικά μοντέλα, παρατηρήσαμε ότι το κοινό είχε κουραστεί με τη σοβαροφάνεια και τον “ξύλινο” λόγο, γι’ αυτό προσπαθήσαμε να βγάλουμε τους αληθινούς εαυτούς μας στην κάμερα, με αυθορμητισμό και χιούμορ.

Με το χρόνο προοδεύσαμε, ξεκινήσαμε τις συνεντεύξεις, αρχικά με δημοσιογράφους και στη συνέχεια με ποδοσφαιριστές, παράγοντες, διαιτητές, ακόμη και πολιτικούς. Εδώ και περίπου δύο χρόνια έχουμε βάλει και τα ταξίδια στο ρεπερτόριο μας, το πιο μακρινό όλων στη Βραζιλία για λογαριασμό των Τζιοβάνι και Λέο Μάτος!

Δεν ξεχνάμε τον ενημερωτικό χαρακτήρα μας, κάνουμε βίντεο επικαιρότητας, ενώ μετά από κάθε αγωνιστική της Stoiximan Super League έχουμε live στο κανάλι μας, μαζί με τον Κώστα Κατσουράνη, όπου σχολιάζουμε τη δράση με το δικό μας τρόπο.

ΘΟΔΩΡΗΣ: Το κανάλι στο Youtube είναι ένα success story που ακολουθεί αυτό της μεγάλης επιτυχίας του site. Δεν ξεκινά κανείς με σκοπό από την πρώτη μέρα να γινει viral και να ειναι πρώτος. Όμως πρέπει να πρόγραμμα και σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια. Αυτά τα 4 ηταν το μυστικό της επιτυχίας και φυσικά η χημεία μπροστά και πίσω από την κάμερα. Κάνουμε αυτό που μας αρέσει να βλέπουμε, ειμαστε ο εαυτός μας, δεν προσποιούμαστε και τηρούμε τις βασικές αρχές της δημοσιογραφίας, προσπαθώντας να έχουμε το δικό μας στυλ.

Εμπλουτίζουμε όλο και πιο συχνά το περιεχόμενό μας με νέες ιδέες και μας αρέσει πολύ που ο κόσμος ακολουθεί και στηρίζει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι το Youtube είναι ένας τεράστιος ωκεανός περιεχομένου και αν από τις εκατομμύριες επιλογές ο κόσμος επιλέγει εσένα, σημαίνει οτι κάτι κάνεις διαφορετικά, οπότε από αυτό παίρνουμε δύναμη και συνεχίζουμε.

Πηγή: exostis.gr

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares