Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 15:45

Μανώλης Καβάλλης: Χρειάζονται πολλά να γίνουν στον τόπο μας

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τον άνοιγμα της κάλπης για τις Περιφερειακές Εκλογές, το sportcyclades.gr είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον νεαρό υποψήφιο με τον συνδυασμό, ''Μπροστά το Νότιο Αιγαίο'', στην Περιφερειακή ενότητα Πάρου - Αντιπάρου, Μανώλη Καβάλλη.

KAVALLIS 1

Γιατί αποφασίσατε να εμπλακείτε με τα κοινά;

Διαπιστώνω ότι χρειάζονται πολλά να γίνουν στον τόπο μας. Ότι μπορούν να γίνουν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά. Ότι ο Μανώλης Καβάλλης ξέρει τη δουλειά…
Ότι χρειάζεται καινούργια ματιά, αλλά έχω και την εμπειρία.
Είμαι νέος στην ηλικία και στην πολιτική, νιώθω λοιπόν ενεργός πολίτης, έχω πολλά να προσφέρω, και για το λόγο αυτό ζητώ την ψήφο των νησιωτών μας.

Αν αξιολογήσετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Π.Ε. Πάρου ποιο κρίνετε ότι είναι το πιο σημαντικό;

Η περιορισμένη αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει σαν αποτέλεσμα τα νησιά μας Πάρος και Αντίπαρος, ενώ έχουν ραγδαίους ρυθμούς ανάπτυξης να μην έχουν τους αναγκαίους πόρους και μηχανισμούς για να προσφέρουν στους πολίτες την ποιότητα ζωής που τους αναλογεί και τους αξίζει.

Πρέπει να βρεθούν οι τρόποι και επαρκή κίνητρα για την προσέλκυση ανθρώπινου δυναμικού που θα στελεχώσει τις δομές των νησιών μας- και του Επαρχείου- ώστε να επιτελέσουν όλες οι βαθμίδες της Αυτοδιοίκησης το ρόλο τους.

γιατι μανωλης καβαλλης

Πόσο σημαντικό είναι να συνεργάζεται ο Α’ με τον Β’ βαθμό αυτοδιοίκησης; Εάν εκλεγείτε στις επικείμενες εκλογές δεδομένου ότι έχετε εμπειρία και στα του Δήμου Πάρου διασφαλίζεται η συνεργασία;

Είναι το πρώτο πράγμα που τίθεται στις συναντήσεις με τους υποψήφιους Δημάρχους, με τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης, με τα Νομικά Πρόσωπα και για το λόγο αυτό στο πλαίσιο της προεκλογικής μου εκστρατείας τους συναντώ όλους για να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις.
ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ μου -σε περίπτωση εκλογής μου- η στενή και αγαστή συνεργασία με τους Δήμους Πάρου & Αντιπάρου στο κοινό πλαίσιο προτεραιοτήτων και προτάσεων για την Ανάπτυξη των νησιών μας.

Από την εμπειρία μου στην Πολιτική προστασία μπορώ να υποστηρίξω σημαντικά τον συντονισμό και την εναρμονισμένη συνεργασία των δύο βαθμίδων, ώστε να προβούμε σε δράσεις πρόληψης κυρίως στους τομείς της αντιπλημμυρικής προστασίας και πυροπροστασίας, που είναι ένας τομέας που στην εποχή μας έχει αυξανόμενη σημασία και βαρύτητα.

Και επίσης γνωρίζω ότι ο Δήμος και η Περιφέρεια θα πρέπει από κοινού να συνεργαστούν στα έργα υποδομών, βασική προϋπόθεση ανάπτυξης.
Το ΕΣΠΑ, οι Περιφερειακές Υπηρεσίες, η Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου, οι Δήμοι, σχεδιάζουν, μελετούν υλοποιούν τα έργα υποδομών.
Σαφώς κάθε Περιφερειακός Σύμβουλος οφείλει να συμβάλλει στην ωρίμανση και επίσπευση των έργων.

Λόγω της ενασχόλησής σας με θέματα πολιτισμού και αθλητισμού ποια πιστεύετε ότι είναι βήματα που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο υποδομών στην Π.Ε. Πάρου ή και γενικότερα;

Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στη συντήρηση και αναβάθμιση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων, αλλά και στη λειτουργία των αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει σημαντική αθλητική κοινότητα με περισσότερα από 2500 αθλητές και πολίτες, που χρειάζονται χώρους άθλησης.

Για το λόγο αυτό άμεσα, οργανωμένα και με ασφάλεια μπορούν να συντηρηθούν οι υπάρχοντες αθλητικοί χώροι μιας με προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια. Προτεραιότητα είναι οι χώροι εντός των σχολικών συγκροτημάτων που αθλούνται όλοι οι μαθητές των νησιών μας. Η λύση είναι οι χώροι αυτοί να λειτουργούν και για το ευρύ κοινό, μέχρι να δημιουργηθούν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός των σχολικών χώρων.

Τα έργα των αθλητικών υποδομών που εξαγγέλονται εδώ και πολλά χρόνια και δεν υλοποιούνται, είναι μαχαίρι στην καρδιά κάθε νησιώτης μας.
Εφόσον εκλεγώ Έπαρχος, θα προσπαθήσω να πιάσω την άκρη του νήματος για όλα τα έργα που έχουν κατά καιρούς συζητηθεί και εξαγγελθεί (κλειστό γήπεδο Παροικίας, στίβος/ποδόσφαιρο στην Νάουσα, Κολυμβητήριο κ,ά.), με στόχο να ωριμάσουν και να βρουν χρηματοδότηση.

Πόσο εύκολα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μπορεί να αξιοποιήσει μελέτες των εκάστοτε Δήμων για χρηματοδότηση έργων με ένταξή τους σε χρηματοδοτικά πακέτα από την Ε.Ε.;

Μα το πρόβλημα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είναι ότι δεν έχουμε επαρκές μελετητικό δυναμικό. Ακόμη και για έτοιμες μελέτες, λόγω των συνεχών αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο απαιτούνται επικαιροποιήσεις, νέοι προϋπολογισμοί και ακόμη και αυτό επιβαρύνει υπέρμετρα τις υπηρεσίες.
Στην προσπάθεια αυτή θα συνδράμει στο Δήμο η Περιφέρεια με Προγραμματικές συμβάσεις και η συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο.

Έτσι στην πραγματικότητα το πρόβλημα είναι το ανάποδο.. Δεν υπάρχουν ώριμες μελέτες, ώστε να αξιοποιηθούν οι χρηματοδοτήσεις. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα που έχει προκύψει εδώ και πολλά χρόνια, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έπαψε να χρηματοδοτεί μελέτες, αν δεν υλοποιούνταν στην ίδια περίοδο και το έργο.

KAVALLIS

Ποίοι είναι οι στόχοι σας από την επόμενη μέρα σε περίπτωση εκλογής σας;

Οι στόχοι μου είναι σε τέσσερεις κατευθύνσεις

-Περισσότερες και ευρύτερες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις όλο το χρόνο
-Βελτίωση του συστήματος παραγωγής μελετών και έργων για Πάρο και Αντίπαρο
- Αναβάθμιση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα του Επαρχείου

Οι στόχοι μου περιλαμβάνουν την ενεργοποίηση όλων των πολιτών και των επιχειρηματιών για συμμετοχή στις δράσεις πολιτικής προστασίας, ανακύκλωσης, αλλά και την ζητούμενη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με τους επισκέπτες του νησιού, μέσα από μια σειρά οργανωμένων και υψηλού επιπέδου αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ειδικότερα:
-Περισσότερες και ευρύτερες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις όλο το χρόνο

Η πανδημία είχε το αποτέλεσμα ότι πολλές διοργανώσεις και εκδηλώσεις διακόπηκαν και δεν έχουν αναβιώσει στον ίδιο βαθμό μέχρι σήμερα. Ως Περιφέρεια θα αναβιώσουμε τα πανκυκλαδικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, τον διάπλου Πάρου-Αντιπάρου, ποδηλατικές και περιπατητικές διαδρομές σε Πάρο-Αντίπαρο. Στήριξη των θεατρικών και χορευτικών ομάδων των νησιών μας.

-Συνεργασία και συντονισμός των επιπέδων της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Πολιτική Προστασία

Εδώ απαιτούνται έργα Οργάνωσης και Συντονισμού για την Πολιτική Προστασία, με τον συντονισμό όλων των βαθμίδων της αυτοδιοίκησης, την ενεργοποίηση ιδιωτών και εθελοντών, τη σύνταξη μητρώου μηχανημάτων έργων, αλλά και τις αναγκαίες συντηρήσεις και καθαρισμούς έγκαιρα.

-Βελτίωση του συστήματος παραγωγής μελετών και έργων για Πάρο και Αντίπαρο

Σχεδιασμός και υλοποίηση μεγάλων και μικρότερων έργων συντήρησης με έμφαση στους σχολικούς και αθλητικούς χώρους, στη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου, στις λιμενικές υποδομές, κατασκευή Β'Φάσης και αναβάθμιση της εγκατάστασης επεξεργασίας στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ Πάρου (Περιφερειακός ΦΟΣΔΑ), Κατασκευή της μονάδας βιοαποβλήτων ΜΕΒΑ Πάρο.
Έμφαση θα δώσουμε και στη δημιουργία νοοτροπίας ανακύκλωσης σε πολίτες και επιχειρηματίες, με άμεση απόδοση στα νησιά μας.

Είναι προφανές ότι δεν θα τα κάνω μόνος μου όλα αυτά, αλλά με τη συνδρομή τόσο των υπηρεσιών όσο και των πολιτών, παίζοντας ρόλο καταλύτη στην οργάνωση τους, αλλά και με συνεχή επιμονή!!!

Καλό βόλι….

385920198 10227101117345893 7568254267152884464 n

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares