Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 00:16

Σταματίου: Βαριά η φανέλα του Α.Ο.Σ.

Η μεταγραφή που έκανε αίσθηση το καλοκαίρι, ήταν η απόκτηση του Ιάκωβου Σταματίου από τον Α.Ο. Σύρου, η διοίκηση του οποίου έδωσε "Γη και ύδωρ" προκειμένου να εντάξει στο δυναμικό της ένα παίκτη μεγάλου διαμετρήματος.

Ο Ιάκωβος Σταματίου, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης μιλάει στο sportcyclades.gr, του οποίου δηλώνει φανατικός αναγνώστης.

Ο χαρισματικός στράϊκερ υποστηρίζει ότι όλοι οι στόχοι είναι εφικτοί, αρκεί να γίνεται πολύ και συστηματική δουλειά, ενώ χαρακτηρίζει τον ΑΟ Σύρου ομάδα με βαριά φανέλα. Όσο για τους υποστηρικτές και τους αμφισβητίες... τους δίνει ραντεβού στο γήπεδο. Διαβάστε την πραγματικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Θα ξεκινήσω από μία ερώτηση που σίγουρα στην έχουν κάνει αρκετοί και είμαι σίγουρος ότι ακόμα περισσότεροι έχουν την απορία. Και μιλάω για τον λόγο που οδήγησε έναν παίκτη με την δική σου καριέρα και αξία, που είχε προτάσεις από ομάδες μεγαλυτέρων κατηγοριών, τελικά να πει το ναι στον ΑΟΣ;

STAMATIOY PANYG«Σε αυτήν τη φάση της ζωής μου δεν έχω παρά να κοιτάξω το καλό της οικογένειας μου. Από την πρώτη στιγμή που συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Φώσκολο, διέκρινα ότι ο ΑΟ Σύρου, είναι μια ομάδα οργανωμένη με μεγάλη ιστορία, βαριά φανέλα και πάνω από όλα με μεγάλους στόχους. Στην Ελλάδα πλέον είναι γνωστό ότι, δύσκολα εμπιστεύεται κάποιος παίκτης παράγοντες και πόσο μάλλον εγώ που έχω και την οικογένεια μου. Ήταν όντως μια δύσκολη απόφαση, αλλά όταν πήγα στο νησί της Σύρου για να μιλήσω, είδα πως δουλεύει η ομάδα, γνώρισα τα άτομα της διοίκησης, μεταξύ αυτών και τον Πέτρο Ραουζαίο, που ήταν ένας από τους ανθρώπους που τελικά με έπεισαν και έτσι έφτασα στο σημείο να υπογράψω».

Πέρυσι ήταν μια πάρα πολύ καλή χρονιά για σένα, καθώς τα 38 τέρματα που πέτυχες, φαντάζουν ως ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ, νομίζεις ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί ξανά από σένα;

«Με την ΑΕ Περάματος είχα μια πραγματικά καλή χρονιά. Ήταν ένα δύσκολο πρωτάθλημα, με δυνατά παιχνίδια και άκρως ανταγωνιστικό. Το γεγονός ότι κατάφερα να βγω πρώτος σκόρερ των δύο ομίλων με 38 τέρματα, σπάζοντας το ρεκόρ των τερμάτων που έχουν σημειωθεί, για εμένα είναι σημαντικό, αλλά πάνω από όλα είναι η δουλειά μου... εγώ πρέπει να σκοράρω, αυτό ξέρω και αυτό θα κάνω. Μην ξεχνάμε όμως ότι, κάποιος επιθετικός για να πετύχει τέρματα, πρέπει να έχει την ανάλογη υποστήριξη από τους συμπαίκτες του, στο Πέραμα είχα πολύ ικανούς συμπαίκτες, καλά παιδιά και τους ευχαριστώ για ακόμη μια φορά. Με την ποιότητα που διαθέτει η νέα μου ομάδα, πιστεύω ότι μπορούν να επιτευχθούν πολλά ρεκόρ, δεν παίζει ρόλο ο προσωπικός στόχος, αυτό που μετράει είναι να επιτευχθεί ο κοινός στόχος της ανόδου».

Κατά τη μεταγραφική περίοδο το όνομα σου έπαιξε για πολλές ομάδες, όμως αυτό που δημιούργησε αίσθηση ήταν τα δημοσιεύματα που σε ήθελαν στο στόχαστρο της ΑΕΚ, ποια είναι η αλήθεια γύρω από αυτό;

«Γι αυτό δεν ξέρω! Τι να σας πω και εγώ μια ωραία πρωία είδα το όνομα μου να παίζει σε εφημερίδες και σάιτ. Πάντως η αλήθεια είναι ότι ίσως κάποιες στιγμές να με STAMATIOY PANείχαν παρακολουθήσει στο Πέραμα, ωστόσο δεν είχα δεχτεί κάποια πρόταση. Δέχτηκα πολλά τηλεφωνήματα από κόσμο που ήθελε να μάθει, αλλά τελικά όλα έμειναν σε επίπεδο δημοσιευμάτων».

Μια από τις ομάδες που έχεις αγωνιστεί είναι και ο Πανναξιακός, τι αναμνήσεις έχεις κρατήσει από το μικρό πέρασμα σου στην Νάξο; επίσης θέλω το σχόλιο σου, τόσο για την πορεία της πρώην σου ομάδας, όσο και του ΑΟ Μυκόνου, που και αυτός φέτος θα αγωνίζεται στη Γ' Εθνική

«Παρόλο που δεν έμεινα για πολύ στη Νάξο οι αναμνήσεις που κράτησα απ τον Πανναξιακό ήταν αρκετές. Το γεγονός που σώθηκε η ομάδα στον δύσκολο 8ο όμιλο της Δ’ εθνικής, με πολύ κρίσιμα ματς είναι κάτι σίγουρα που βίωσα έντονα. Φυσικά και η κατάκτηση του κυπέλλου είναι κάτι που μου έχει μείνει ως ευχάριστη ανάμνηση. Αυτό που μου άρεσε στον Πανναξιακό ήταν ο κόσμος του, που παρά την μικρή παραμονή μου στην ομάδα, δημιουργήσαμε μια ωραία σχέση, μάλιστα το προσωνύμιο " ΧΕΛΩΝΑΣ " [γέλια], που μου προσέθεσαν μαρτυρά μια πάρα πολύ ωραία σχέση. Όσο για τον ΑΟ Μυκόνου, παρόλο που έπεσε κατηγορία δεν τα έβαλε κάτω και με μια φοβερή παρουσία σε τοπικό και μπαράζ ανέβηκε στη Γ΄ εθνική. Έχει καλούς παίκτες και δεμένο σύνολο, βλέπω ότι έχει κάνει και καλές μεταγραφές, πιστεύω ότι τόσο η Μύκονος, όσο και ο Πανναξιακός θα καταφέρουν να έχουν μια καλή παρουσία στην Γ’ Εθνική και εύχομαι να κατακτήσουν τους στόχους τους».

Η νέα σου ομάδα ο ΑΟ Σύρου έχει προχωρήσει σε πολύ σημαντική μεταγραφική ενίσχυση, καθώς όπως αναφέρουν οι διοικούντες στόχος είναι η άνοδος στην Γ' Εθνική. Πόσο δύσκολα είναι να επιτευχθεί αυτός ο στόχος;

«Όταν θέτεις τέτοιους στόχους πιστεύω ότι αυτό δείχνει στόφα μεγάλης ομάδας που έχει όνειρα και φιλοδοξίες. Άλλωστε όπως σας προείπα αυτά τα χαρακτηρίστηκα έπαιξαν σημαντικό ρόλο για να υπογράψω στον Α.Ο.Σ. Για να επιτευχθούν όμως όλα αυτά χρειάζεται πολύ και συστηματική δουλειά, τίποτα δεν κερδίζετε από μόνο του στο ποδόσφαιρο… έχουμε πολύ δυνατή ομάδα, φτάνει τώρα να πιάσουμε δουλειά και να γίνουμε ένα δυνατό σύνολο. Προσωπικά πιστεύω στους συμπαίκτες μου, πιστεύω στον προπονητή μου και στην διοίκηση της ομάδας… νομίζω αν δουλέψουμε σωστά θα μπορέσουμε να κατακτήσουμε και άλλους στόχους… η συνέχεια στο γήπεδο».

Σε αγχώνει προσωπικά το γεγονός ότι, η ομάδα έχει ξεκάθαρο στόχο την άνοδο;

Στην δουλειά μου έχω μάθει να κυνηγάω στόχους, δεν με αγχώνει τίποτα, αντιθέτως θα έλεγα ο στόχος της ανόδου είναι ένα πολύ δυνατό κίνητρο για μένα. Το άγχος λοιπόν μπαίνει στην άκρη και την θέση του παίρνει η δουλειά».

Τι γνώριζες για το Συριανό ποδόσφαιρο και ειδικά για τον ΑΟ Σύρου πριν υπογράψεις εκεί;

STAMATIOY ME OLYMP«Να σου πω την αλήθεια για τις άλλες ομάδες πλην του ΑΟ Σύρου δεν γνώριζα και πολλά πράγματα. Ο ΑΟ Σύρου είναι μεγάλη ομάδα, όλοι στον Πειραιά τον γνωρίζουν, καθώς έχει συμμετάσχει στα εκεί πρωταθλήματα. Μέσο του σάιτ σας που είμαι φανατικός αναγνώστης έμαθα πέρυσι το καλοκαίρι ότι ο ΑΟ Σύρου επαναδραστηροποιήτε, διάβασα γι αυτόν και πραγματικά έμεινα εντυπωσιασμένος με την ιστορία του. Είναι η ευκαιρία τώρα να γράψουμε και εμείς άλλη μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία αυτής της μεγάλης ομάδας».

Οι μεταγραφές της ομάδας, αλλά ειδικά η δική σου έχουν σκορπίσει ενθουσιασμό στους φίλους της ομάδας, ωστόσο υπάρχουν και οι αμφισβητίες, τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στις δύο πλευρές;

«Μου αρέσει στη ζωή μου να μιλάω με έργα και όχι με λόγια, ωστόσο στους φίλους της ομάδας θέλω να μεταφέρω το μήνυμα "Στηρίξτε την ομάδα", όσο για τους υπόλοιπους πιστεύω ότι θα πάρουν απαντήσεις και μηνύματα που πρέπει στο γήπεδο».

Πρόσφατα δημιουργήθηκαν και οι ακαδημίες του Συλλόγου, πόσο σημαντικό είναι αυτό;

«Δεν χωράει καμία αμφισβήτηση… για μια ομάδα το Α και το Ω είναι οι ακαδημίες της. Έτσι πρέπει να λειτουργούν όλες οι ομάδες, πρέπει στο ποδόσφαιρο να βγαίνουν φυτώρια και ταλέντα που στο μέλλον θα είναι ικανά να τις στελεχώνουν. Μπράβο στον ΑΟ Σύρου που προχώρησε σε αυτό το βήμα».

Πρόσφατα ενώθηκες με τα δεσμά του γάμου με την γυναίκα της ζωής σου, αλλάζει κάτι στις αποφάσεις για την καριέρα σου αυτό;

« Δεν περίμενα μια τέτοια ερώτηση [γέλια].. Βρήκα τον άνθρωπο της ζωής μου, έχω αποκτήσει ήδη ένα παιδάκι. Όπως καταλαβαίνετε τον πρώτο λόγο στη σκέψη μου, σε ότι και αν κάνω τον έχει η οικογένεια μου, αλίμονο αν δεν έβαζα αυτούς πάνω από όλα».

Προσωπικά όνειρα και φιλοδοξίες;

«Ηλικιακά έχω δικαίωμα να ονειρεύομαι, θέλω πάνω από όλα να έχουμε υγεία και ύστερα ας έρθει ότι είναι τυχερό. Προσωπικά τα όνειρα μου αυτή τη στιγμή είναι να πάνε όλα καλά με την ομάδα μου και να πανηγυρίσουμε για ότι θέσουμε ως στόχο».

Ευχαριστούμε για την πολύ ωραία συζήτηση που μας πρόσφερες

«Εγώ ευχαριστώ, ξέρετε ότι δεν συνηθίζω να μιλάω πολύ, στο σάιτ σας κάνω εξαίρεση, λόγω του ότι το παρακολουθώ χρόνια και θεωρώ ότι κάνει πολύ καλή δουλειά, συνεχίστε έτσι να μας ενημερώνετε».

Δείτε μερικά γκολ του Ιάκωβου Σταματίου

 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares