Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013 16:47

Η εκδίκηση της ''αρκούδας'', η ψυχή του πρωταθλητή

Η μεγάλη στιγμή για το ευρωπαϊκό μπάσκετ έφτασε και το επόμενο τριήμερο θα φιλοξενηθεί στην εντυπωσιακή ''Ο2 Arena'' του Λονδίνου το Final Four της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε και έτσι και η ελληνική εκπροσώπηση θα γίνει μόνο από τον Ολυμπιακό, που ρίχνεται στη μάχη στον πρώτο ημιτελικό, απέναντι στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ. Ο άλλος ημιτελικός είναι το μεγάλο ντέρμπι της Ισπανίας Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης. Πάμε να προσεγγίσουμε τους αγώνες:

Είναι δεδομένο ότι κανείς δεν έχει ξεχάσει στην ΤΣΣΚΑ το κάζο που έπαθε η Ρωσική ομάδα στον περυσινό τελικό από τον Ολυμπιακό. Ο αποψινός ημιτελικός μοιάζει με μία πρώτης τάξεως ευκαιρίας για αγωνιστική εκδίκηση, ή αν προτιμάτε μια άτυπη ρεβάνς. Και στη φετινή διοργάνωση, η ΤΣΣΚΑ μπαίνει όντας το φαβορί, παρότι στο ρόστερ της δεν ανήκουν πλέον παίκτες όπως ο Κιριλένκο και ο Σβεντ. Είναι κατά βάση αθλητική ομάδα και ιδιαίτερα κάτω από τα καλάθια μοιάζει να είναι πανίσχυρη. Στην περιφέρεια και το σκοράρισμα, δράση αναλαμβάνουν οι Τεόντοσιτς και Γουίμς κυρίως, αλλά είναι περιττό να αναφερθεί ότι η ομάδα δε στερείται επιθετικών λύσεων όταν τις χρειαστεί.

Όποια και αν είναι τα δεδομένα, ο Ολυμπιακός έρχεται στο Λονδίνο για να υπερασπιστεί τον τίτλο του, που κατέκτησε παλικαρίσια και με επική ανατροπή πέρυσι, απέναντι στην αποψινή του αντίπαλο. Εξάλλου, η ομάδα έχει βρει τα τελευταία χρόνια το δρόμο της και ανταμοιβή ήταν η παρουσία στα 4 από τα 5 τελευταία Final Four. Πέρασε από πολλά κύματα μέσα στη σαιζόν, έντονη αμφισβήτηση και κριτική που στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνούσε τα όρια. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του όμως, ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια και έρχονται εδώ για ακόμα μία υπέρβαση, ανάλογη με αυτή που έγινε απέναντι στην Εφές στο 5ο παιχνίδια της σειράς, όπου ο Ολυμπιακός επέστρεψε από την κόλαση στον παράδεισο. Πανέτοιμοι όλοι οι παίκτες, πλην του δεδομένα απόντα Μάντζαρη. Φυσικό ηγέτης αυτής της ομάδας είναι ασφαλώς ο Βασίλης Σπανούλης, που χθες παρέλαβε μεταξύ άλλων και το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης.

Εκτίμηση: Όταν μιλάμε για ημιτελικό Final Four, όπου μπορεί να γίνει οτιδήποτε (το απέδειξε περίτρανα πέρυσι ο Ολυμπιακός), είναι τουλάχιστον υπερβολικό να φτάνει το χάντικαπ σ' αυτά τα επίπεδα. Εμείς θα πάμε με τον Ολυμπιακό, καθώς πιστεύουμε ότι αν βρει λύσεις κάτω από τα καλάθια, στα όρια του επιτρεπτού, όχι μόνο θα κρατήσει τη διαφορά, αλλά θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις την νίκη. Ολυμπιακός +7.5 (1.97) στο δεύτερο ημιτελικό, όπου φέτος φιλοξενεί το μεγάλο ''el clasico''.
Δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στον Παναθηναϊκό η Μπαρτσελόνα, κατάφερε όμως να πάρει την πρόκριση στο 5ο παιχνίδι της σειράς. Αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι ήταν η καλύτερη ομάδα στη σειρά, αυτό όμως δεν αλλάζει ότι παρουσίασε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Αυτό που χάλασε στις ισορροπίες στην ομάδα τους τελευταίους δύο μήνες, είναι η απουσία του Μάικλ, που θα λείψει και στο Λονδίνο. Ο Ναβάρο παραμένει ο ηγέτης της ομάδας, αλλά φέτος αντιμετωπίζει και εκείνος αρκετά προβλήματα τραυματισμών, που δεν του επιτρέπουν να παίζει σε φουλ ρυθμό. Ο Γιασικεβίτσιους προσφέρει με την εμπειρία του, ενώ ο Τόμιτς κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια. Το πρόβλημα των τελευταίων είναι αυτό του Τζαβάι, που πολύ δύσκολα θα προλάβει τον ημιτελικό.

Από την άλλη πλευρά είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, που στα μάτια μας είναι το φαβορί για να κατακτήσει τη φετινή Ευρωλίγκα. Πραγματικά, έπαιξε όσο χρειάστηκε τόσο στις δύο πρώτες φάσεις της διοργάνωσης, όσο και στα νοκ άουτ με τη Μακάμπι, την οποία καθάρισε πολύ εύκολα με 3-0. Η Ρεάλ μοιάζει πιο γεμάτη στο ρόστερ της έναντι της Μπαρτσελόνα και δείχνει να έχει πιο έτοιμη ομάδα
γενικότερα για να διαχειριστεί ένα τέτοιο παιχνίδι. Γιουλ - Ντρέιπερ στη θέση του οργανωτή και με Κάρολ - Φερνάντες στα σουτ, η επίθεση της είναι ικανή να σκοτώσει την οποιαδήποτε άμυνα. Πολύτιμες βοήθειες σαφώς από Σλότερ και Μπέγκιτς, ενώ ηγετική φυσιογνωμία είναι κάτω από τα καλάθια και ο Μίροτιτς, που στην Κροατική μονομαχία του με τον Τόμιτς, θα κριθούν πάρα πολλά.

Εκτίμηση: Όσο επίφοβες και αν είναι οι προβλέψεις για έναν Ισπανικό εμφύλιο σε ημιτελικό, θεωρούμε ότι στο παιχνίδι υπάρχει φαβορί και αυτό είναι η Ρεάλ. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο, δείχνει να διαθέτει καλύτερο ρόστερ, συνυπολογίζοντας και τα προβλήματα τραυματισμών της Μπάρτσα, ή τουλάχιστον είναι πιο έτοιμη να διαχειριστεί ένα τέτοιο παιχνίδι. Επιθετικά υπάρχουν πολλές λύσεις και από τις δύο ομάδες και έτσι λογική μοιάζει να έχει και το Over στο Σύνολο Πόντων. Ρεάλ Μαδρίτης -2.5 (1.90) & Over 146.5 (1.85)  Δείτε εδώ <http://www.betarades.com/bet. όλες τις
προτάσεις μας για το Final Four αναλυτικά. Για τις σημερινές μας ποδοσφαιρικές προτάσεις επισκεφθείτε το Betarades

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares