Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 10:29

Ενόχλησε ο ''Αετός'' των Αλβανοκοσοβάρων στο ΔΑΠΠΟΣ

Ιδιαίτερα ενοχλημένοι παρουσιάστηκαν οι άνθρωποι του ΑΟ Θήρας και ειδικά ο Σέρβος προπονητής της ομάδας Μπράνκο Γκάιτς και ο Γυμναστής Μίλος Ζντραβκοβιτς με την προκλητική και εν μέρει εθνικιστική στάση που επέδειξε το τιμ και οι παίκτριες της Ντρίτα Γκζίλαν, αλλά και μερίδα Αλβανών που διαμένουν μόνιμα στη Σαντορίνη και ήρθαν χθες στο ΔΑΠΠΟΣ για να επικροτήσουν τις προσπάθειες της ομάδας από το Κόσοβο.

Τα γνωστά γεωπολιτικά προβλήματα που έχει η Σερβία με το Κόσοβο, δεν θα μπορούσαν να μην επηρεάσουν τις αναμετρήσεις του ΑΟ Θήρας και της Ντρίτα Γκλιζαν, όπου η ομάδα της Σαντορίνης πήρε δια περιπάτου  την πρόκριση στις16 καλύτερες ομάδες του Challenge Cup.

Η πράξεις που ξεχείλισαν το ποτήρι σε όλο το τεταμένο κλίμα ήταν η απαίτηση των Κοσοβάρων να  αφαιρεθεί η σημαία της Σερβίας που υπάρχει σε περίοπτη θέση στο γήπεδο προς τιμή του Μπράνκο Γκάιτς, αλλά και ο αμφίσημος χαιρετισμός με τον αετό [βλ. φώτο] (από κάποιους θεωρείται εθνικιστικός, κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι είναι απλώς πατριωτικός) που έγινε επιδεικτικά κατά την φωτογράφιση της ομάδας από το Κόσοβο και των φιλάθλων μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Οι άνθρωποι της διοίκησης του ΑΟ Θήρας μιλάνε για ασέβεια προς τον προπονητή και τον γυμναστή, αλλά και προς ολόκληρη την ομάδα που τους φιλοξένησε με τον καλύτερο τρόπο δύο μέρες στο νησί της Σαντορίνης. Βέβαια δεν υπήρξε καμία ακραία αντίδραση, παρά μόνο μία δυνατή φωνή από τους φίλους του ΑΟ Θήρας που σκέπασε όποιον ''ψίθυρο'' πήγε να ακουστεί στο κλειστό του ΔΑΠΠΟΣ.

Να σημειωθεί ότι η χειρονομία χρησιμοποιείται συχνά από ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας για να πανηγυρίσουν ένα γκολ ή το τέλος ενός νικηφόρου παιχνιδιού, ενώ έχει επίσης χρησιμοποιηθεί από Αλβανούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν σε άλλες εθνικές ομάδες ή συλλόγους.

Μια μειοψηφία Αλβανών, υποστηρίζει ότι ο αετός αποτυπώνει το σύμβολο της ιδέας της Μεγάλης Αλβανίας.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτική εισβάλει σε κάποιο ποδοσφαιρικό γήπεδο, καθώς υπάρχουν διάφορα συμβάντα με ένα πολύ σημαντικό να είναι αυτό που έγινε στις 14/10/14 όπου ένα drone πέταξε πάνω από το γήπεδο της Παρτιζάν στο Βελιγράδι κρατώντας τη σημαία της Μεγάλης Αλβανίας στον αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2016 μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας. 

 DSC_0087srgsd_034ff.jpg

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares