Κυριακή, 29 Απριλίου 2012 20:53

Πονάω και ντρέπομαι... απαράδεκτοι οι οπαδοί του Ηρακλή

poussaios 2d

Του: Γιάννη Γιαγκίνη

«Οι οπαδοί του Ηρακλή ήταν απαράδεκτοι και είναι κρίμα γιατί χάλασαν έτσι μια γιορτή, όπως θα έπρεπε να είναι ο τελικός του πρωταθλήματος». Με τα λόγια αυτά σχολίασε ο Aντιεριφερειάρχης Κυκλάδων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Γιώργος Πουσσαίος στο volleynews.gr τα όσα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου στη Μίκρα...

Ο Αντιπεριφερειάρχης είχε ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση, όχι μόνο ως ανώτατος πολιτικός άρχων της περιοχής των Κυκλάδων αλλά και ως φίλαθλος του αθλήματος και πρώην παίκτης του βόλεϊ, που φόρεσε μάλιστα αι την φανέλα με το εθνόσημο της Εθνικής Νέων την δεκαετία του ’70.


«Απείχα χρόνια από τα γήπεδα λόγω της ενασχόλησης με την πολιτική αλλά πάντα παρακολουθούσα διακριτικά το άθλημα. Πήγα στην Μίκρα για να χειροκροτήσω τις δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα συναντήσω τέτοιο κλίμα. Όταν μου το έλεγαν μάλιστα, τους απαντούσα “για όνομα του Θεού, δεν είναι ποδόσφαιρο”. Και όμως. Οι φίλαθλοι, αν μπορούν να λογίζονται φίλαθλοι οι συγκεκριμένοι, ήταν επιεικώς απαράδεκτοι και το λέω με όλο το νόημα και την σημασία της λέξεως», σχολίασε ο κ. Πουσσαίος.


Ο ίδιος μπήκε στο γήπεδο μαζί με την ολιγομελή αποστολή των οπαδών της Σύρου, ιδίως συγγενείς παικτών, μέλη του διοικητικού συμβουλίου και κάποιους άλλους επίσημους, περίπου μια ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη του τελικού. «Μας απειλούσαν, μας έβριζαν. Καμία σχέση με την συμπεριφορά των οπαδών της Σύρου στα δύο προηγηθέντα παιχνίδια. Ήταν φανερό ότι προσπαθούσαν να μας προκαλέσουν και περίμεναν πώς και πώς να υπάρξει κάποια αντίδραση στις προκλήσεις από τους ελάχιστους που βρεθήκαμε από την Σύρο, που ευτυχώς δεν υπήρξε, αφού όλοι έδειξαν ψυχραιμία. Εγώ αν ήμουν παίκτης, δεν θα μπορούσα να αγωνιστώ υπό αυτές τις συνθήκες. Ήταν τέτοιες οι συνθήκες, που δεν μπορούσε αθλητής να παίξει αλλά ούτε και οποιοδήποτε υγιής φίλαθλος να απολαύσει τον αγώνα».


Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων εξέφρασε παράλληλα την απορία του για τον τρόπο που έγινε ο σχεδιασμός της Αστυνομίας: «Εμάς μας είχαν βάλει σε μία άκρη, δίπλα ήταν παρατεταγμένη η αστυνομική δύναμη και ακριβώς δίπλα ήταν οι πιο ένθερμοι φίλαθλοι του Ηρακλή. Πραγματικά είναι παράδοξο το ποιος το σχεδίασε όλο αυτό».


Παράλληλα, επιβεβαίωσε και αυτός ότι υπήρχαν υπεράριθμοι στο γήπεδο, γεγονός που δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα για την ασφάλεια παικτών και (κυρίως) οπαδών, αφού δεν υπήρχε πρόσβαση προς τις πόρτες που σε περίπτωση ανάγκης θα λειτουργούσαν και ως έξοδοι κινδύνου.


Ο κ. Πουσσαίος σχολιάζει ακόμα: «Είναι κρίμα όλο αυτό που έγινε. Σαν άνθρωπος του αθλητισμού αισθάνομαι ντροπή. Το άθλημα του βόλεϊ είναι ένα ευγενικό άθλημα, με εξαιρετικούς αθλητές που έχουν συνέπεια και αποτελούν παράδειγμα αθλητικού ήθους. Ειλικρινά δεν στεναχωριέμαι μόνο για όσα ζήσαμε, αλλά και για το άθλημα που πληγώθηκε και το οποίο πονάω λόγω και της δικής μου σχέσης με αυτό. Κάποιοι φίλαθλοι του Ηρακλή ήρθαν στο γήπεδο – και καλά έκαναν – με τα παιδιά τους να απολαύσουν μια γιορτή. Αυτοί που προέβησαν σε αυτές τις ασχήμιες δεν σκέφτηκαν έστω τις παραστάσεις που θα έχουν αυτά τα παιδιά;».

Ο Αντιπεριφερειάρχης, με την ιδιότητα και του πρώην παίκτη, τόνισε με έμφαση ότι οι παίκτες τόσο του Φοίνικα όσο και του Ηρακλή δεν είχαν καμία ευθύνη για όσα έγιναν. «Αλλά και οι φίλαθλοι, ό,τι πικρίες και αν είχαν από άλλα αθλήματα, θα έπρεπε να τις αφήσουν σε αυτό το παιχνίδι πίσω. Δημιούργησαν εικόνες που αποθαρρύνουν την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα και εξυπηρέτησαν ορισμένα συμφέροντα στο εξωτερικό, στα οποία εξασφαλίζουμε την τροφή να δείχνουν στον έξω κόσμο πράγματα που δεν είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση στην Ελλάδα και να δημιουργούν λάθος εντυπώσεις για την χώρα μας».

Ο κ. Πουσσαίος αμέσως μετά την οριστική αναβολή του αγώνα, αναχώρησε μαζί με τον δήμαρχο της Σύρου και άλλα δύο στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης οδικώς για την Αθήνα, ώστε να προλάβουν το πρωί της Κυριακής το καράβι και να επιστρέψουν το μεσημέρι στην Ερμούπολη. Ο ίδιος εκτιμά ότι είναι λάθος η απόφαση για αναβολή μετά τις εκλογές, αφού έτσι «παραλύει το αγωνιστικό πρόγραμμα πηγαίνοντας τόσο πίσω, θα λείπουν οι διεθνείς παίκτες και δεν ξέρω κατά πόσο το αποτέλεσμα και η εξέλιξη θα αποδώσει την πρώτη θέση σε αυτόν που αξίζει». Παράλληλα, υποστηρίζει ότι ο τελικός θα πρέπει να γίνει στην Θεσσαλονίκη στο ίδιο γήπεδο αλλά με αυστηρότερο έλεγχο και σαφώς λιγότερο κόσμο ή σε μεγαλύτερο γήπεδο.

Όσο για το αν θα δώσει και τότε ο ίδιος το «παρών», όπου και όποτε οριστεί ο πέμπτος τελικός, μας απάντησε χαρακτηριστικά: «Ειλικρινά δεν ξέρω. Θα το σκεφτώ σοβαρά, γιατί δεν είμαι διατεθειμένος να ξαναμπώ σε μια περιπέτεια να πάω κάπου να απολαύσω έναν αγώνα και να καθυβρίζομαι...».

Volleynews.gr

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares