Τετάρτη, 02 Μαΐου 2012 22:43

Ανακοίνωση Τ.Α.Α. Α.Ο. Φοίνικα Σύρου

foinikas2011-2012

Το Τ.Α.Α. Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ περίμενε με νηφαλιότητα λίγες μέρες από το απόγευμα της ντροπής, σεβόμενο την δεινή θέση στην οποία βρέθηκαν οι διοικούντες τον Ηρακλή και ελπίζοντας ότι έτσι θα τους βοηθήσει να αποκλιμακώσουν την κατάσταση με μερίδα των οπαδών τους.

Ήταν εν γνώσει μας το επεισόδιο εναντίον του προέδρου κ. Κολύμπατζη και άλλα γεγονότα και απειλές εναντίον παραγόντων του Ηρακλή, δημοσιογράφων και παραγόντων της Ε.Σ.Α.Π. Εκτός από μια λιτή ανακοίνωση, σιωπήσαμε και απορούμε που ανακάλυψε τον “χαρτοπόλεμο” μεταξύ των δύο σωματείων ο απειλούμενος πρόεδρος της Ε.Σ.Α.Π.

Όμως τώρα, ύστερα και από όσα ακούστηκαν στην συνέντευξη της Ε.Σ.Α.Π. και γράφτηκαν στις εκθέσεις διαιτητή ,παρατηρητή,και αστυνομίας που σημειωτέον μας δικαιώνουν πλήρως, πρέπει να μιλήσουμε γιατί είναι φανερό ότι η μόνη που θα τιμωρηθεί σε όλη αυτή την ιστορία είναι η Σύρος με το εξής βαρύ “κατηγορητήριο”:

1) «Όταν ήρθε η Σύρος πράγματι έπεσαν κροτίδες και πράγματι δημιουργήθηκε πρόβλημα στον πρόεδρο της Σύρου που έχει και πρόβλημα υγείας. Αστυνομία υπήρχε ως συνοδεία αλλά δεν έκανε επέμβαση».

2) «Προπηλακίστηκε λεκτικά δημοσιογράφος της NOVA και φοβήθηκε».

3) Άνοιξαν οι πόρτες, χτυπήθηκαν οι άνθρωποι της Ε.Σ.Α.Π. και έμπαινε όποιος ήθελε, ενώ υπήρχαν και άλλες αφύλακτες πόρτες που έμπαινε κόσμος.

4) Η Ε.Σ.Α.Π. έβγαλε τα εισιτήρια γιατί ο Ηρακλής δεν έχει φορολογική ενημερότητα!!! (Πολύ το κυνηγάει η Ε.Σ.Α.Π. αυτό το σωματείο… Υπενθυμίζουμε ότι αν δεν εξέδιδε η Ε.Σ.Α.Π. τα εισιτήρια ο αγώνας θα γινόταν κεκλεισμένων των θυρών)

5) Δεν πήγε στο φιλόξενο αυτό γήπεδο ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής διότι δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα αυτός και η οικογένειά του!!! Όμως, στο γήπεδο δεν ήταν ούτε ο πρόεδρος της Ε.Ο.Π.Ε., ούτε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ούτε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, ούτε οι περισσότεροι δημοσιογράφοι του χώρου. Μόνο ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης τόλμησαν να πάνε και έφυγαν σκαιώς υβριζόμενοι από ακραίους οπαδούς που η Διοίκηση του Ηρακλή είχε βάλει να κάθονται πέντε καθίσματα δίπλα τους.

6) «Η αστυνομία δεν μπόρεσε να κρατήσει τον κόσμο στην είσοδο, ούτε να κάνει προέλεγχο διότι δεν τηρήθηκαν από το γηπεδούχο σωματείο τίποτα από όσα είχαν συμφωνηθεί στην πρωινή σύσκεψη».

7) «Έφτασε η κύρια μάζα οπαδών στην είσοδο, από το εσωτερικό του γηπέδου ήρθε μια άλλη μάζα οπαδών χρησιμοποιώντας δύο πυροσβεστήρες, απώθησαν τους πάντες και όλοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο» Εκεί έγινε κ. Καραμπέτσο η πρώτη διακοπή όπως αναλυτικότατα και πολύ παραστατικά  αναφέρετε στήν έκθεση σας, δηλαδή λόγω εισόδου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και όχι λόγω υπεραρίθμων.

8 ) Η έκθεση της αστυνομίας αναφέρει 3 τραυματίες αστυνομικούς εκείνη την στιγμή από το “ντου” τών οπαδών του Ηρακλή. Ο ένας απ’ αυτούς τους άμοιρους παρέμεινε στο 424 ΓΝΣ για νοσηλεία. Τα πηλήκιά τους τα πέταγαν επί ώρα οι οπαδοί στον αέρα πανηγυρίζοντας,δηλαδή ακόμη και προσβολή της στολής της ΕΛ.ΑΣ.  είχαμε στον αγωνιστικό χώρο.

9) Διάφοροι, σχετικοί και άσχετοι, κυκλοφορούσαν εντός του γηπέδου, απειλώντας τους οπαδούς της Σύρου( 25 συριανοί όλοι μέλη του Δ.Σ. ή συγγενείς των παικτών και ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης με τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.) Μεταξύ των… σουλατσαδόρων στο γήπεδο και ο διάσημος πλέον από τις φωτογραφίες υπερτραφής κύριος με το ευμεγέθη σβέρκο και την αστεία φόρμα, ο οποίος έπιασε τον πρόεδρο του Ηρακλή από τον γιακά διατάσσοντας να γίνει ο αγώνας την Δευτέρα και όχι την Κυριακή.

10) « Όταν ξαναγύρισαν οι ομάδες ο διαιτητής διαπίστωσε ότι υπήρχαν υπεράριθμοι διότι έμπαινε μέσα όποιος ήθελε χωρίς πλέον κανένα έλεγχο». Τότε διαπίστωσε ο διαιτητής τους υπεράριθμους και όχι στην πρώτη διακοπή που έγινε λόγω εισόδου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. ¨Όμως για τον κ. Καραμπέτσο δεν μπορούμε να πούμε τίποτα διότι πιθανότατα χάρις σ’ αυτόν και την εμπειρία του οφείλουμε την σωματική μας ακεραιότητα.

11) Το βράδυ μετά την διακοπή ο Φοίνικας ζήτησε να τηρηθεί η προκήρυξη και να ορισθεί ο αγώνας την επόμενη μέρα στο ίδιο ή στο εναλλακτικό γήπεδο που υποχρεωτικά δηλώνουν οι ομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Η αστυνομία συμφώνησε, οι εκδηλώσεις στη Μίκρα τελείωναν στις 17.30, γήπεδα υπάρχουν πολλά στην Θεσσαλονίκη. Η Διοίκηση του Ηρακλή, ελέω τραβήγματος… πουκαμίσου ήταν ανένδοτη! Γιατί η Ε.Σ.Α.Π. δεν όρισε τον αγώνα σύμφωνα με την προκήρυξη και αντ’ αυτού άρχισε τα τηλέφωνα με την Γ.Γ.Α., καθώς και το πότε άλλαξε γνώμη η αστυνομία μετά τα μεσάνυχτα, είναι μεγάλα ερωτηματικά…

Αντιμετωπίζοντας αυτό το βαρύ κατηγορητήριο, ο Α.Ο. Φοίνικας Σύρου θα τιμωρηθεί με μείον τρεις ή μείον πέντε ή μείον… εικοσιπέντε βαθμούς, πρόστιμο, αφαίρεση δικαιώματος συμμετοχής στην Ευρώπη και ότι άλλο διότι δεν δέχεται την καταστρατήγηση όλων των νόμων και της προκήρυξης και αρνείται να αγωνισθεί όποτε και όπως το κρίνουν οι οπαδοί του Ηρακλή.

Η Σύρος κατέβηκε να αγωνισθεί στη “ζούγκλα” της Μίκρας, βγήκε από τα αποδυτήρια και την δεύτερη φορά, ζήτησε να αγωνισθεί την επόμενη μέρα όπως ορίζει η προκήρυξη. ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝ!!!

Από εδώ και πέρα, ο μόνος αγώνας που θα πάρει μέρος ο Φοίνικας είναι μέσω της νομικής οδού για να προασπίσουμε τους κόπους και τις προσπάθειες που οδήγησαν ένα μικρό νησί από την Α2 στον τελικό της Volleyleague. Αυτό το αθλητικό θαύμα, για κάποιους είναι… έγκλημα και πρέπει να τιμωρηθούμε που ταράξαμε τα ήρεμα νερά των απειλούντων, των απειλούμενων, των δαρμένων, των φοβισμένων…

 

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares