Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 12:47

Συναρπαστικό ματς στο U-18 και νίκη του Φοίνικα Σύρου κόντρα στον ΑΣΕ Νεωρίου

Σε ματς διαφήμιση για το άθλημα του βόλεϊ, ο Φοίνικας Σύρου επικράτησε με 3-1 του ΑΣΕ Νεωρίου για το πρωτάθλημα της U18. Οι δύο ομάδες της Σύρου πρόσφεραν μοναδικές στιγμές στους φίλους του αθλήματος, καθώς για ακόμη μία φορά έδειξαν σε πόσο καλή κατάσταση είναι αγωνιστικά.

Οι εξέδρες του γηπέδου για ακόμη ένα ματς πρωταθλήματος ήταν γεμάτες και μάλιστα οι φίλαθλοι έδειξαν να απολαμβάνουν την προσπάθεια των αθλητριών εντός αγωνιστικού χώρου.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, η ομάδα της κ. Κούτρα μπήκε καλύτερα και κατάφερε στις λεπτομέρειες να πάρει το πρώτο σετ με 28-26.

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη, μιας και ο Φοίνικας ανέβασε την απόδοσή του και με επίθεση διαρκείας ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση. Αρχικά, ισοφάρισε το παιχνίδι σε 1-1 έπειτα το 17-25. Στο τρίτο κατά σειρά σετ, οι αθλήτριες του Πέτρου Κυριακόπουλου είχαν τον απόλυτο έλεγχο και έκαναν το 1-2 μετά το 10-25. Στο τέταρτο και τελευταίο σετ το ΑΣΕ Νεωρίου προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσα, όμως ο Φοίνικας Σύρου είχε τις δικές του απαντήσεις. Με το 20-25 έκανε το 1-3 και πήρε μία σπουδαία νίκη.

Πέτρος Κυριακόπουλος: «Οι αθλήτριες δουλεύουν σκληρά στις προπονήσεις και παρουσιάζουν ένα πολύ καλό πρόσωπο στους αγώνες»

Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου Πέτρος Κυριακόπουλος μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για τη νίκη της ομάδας του και την ωραία εικόνα που δημιούργησε ο κόσμος στις εξέδρες του γηπέδου.

Ένα ακόμη παιχνίδι διαφήμιση για το άθλημα του βόλεϊ. Που κρίθηκε το παιχνίδι και πως το είδατε εσείς από τον πάγκο;

«Το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς σε επίπεδο κορασίδων θέλαμε να βρούμε ρυθμό, ήταν όντως ένα παιχνίδι που προσέφερε όμορφες φάσεις με διάρκεια και διακυμάνσεις στο σκορ. Εμείς είμαστε πιο έμπειρη ομάδα από τα κορίτσια της Β’ ομάδας του Νεωρίου αυτό μας έδωσε ένα πλεονέκτημα στη διαχείριση των δύσκολων φάσεων, ωστόσο σε πολλά σημεία εφησυχάσαμε χαλαρώσαμε και κάναμε αρκετά λάθη και δώσαμε το δικαίωμα στην αντίπαλη ομάδα να μένει μέσα στο παιχνίδι και αυτό στο άθλημα μας μπορεί να σου κοστίσει. Η αντίπαλη ομάδα ήταν πολλή μαχητική και το πάλεψε αρκετά με εξαίρεση το 3ο σετ που το κατακτήσαμε σχετικά εύκολα. Τέλος καλό όλα καλά όμως θα δούμε τι λάθη κάναμε και θα τα διορθώσουμε».

Οι αθλήτριες από τη Σύρο κάθε χρόνο δείχνουν να ανεβαίνουν επίπεδο. Αυτό οφείλεται στη δουλειά που γίνεται;

«Σίγουρα η προπόνηση είναι ο καθοριστικότερος παράγοντας, η ταχύτητα του παιχνιδιού έχει αυξηθεί, τα παιδιά πλέον δουλεύουν διαφορετικά από παλιότερα καθώς ο τρόπος και τα μέσα προπόνησης έχουν εμπλουτιστεί. Επίσης, τα παιδία τώρα έχουν την ευχέρεια να παρακολουθούν την ανδρική ομάδα στην Α1 και έχουν εικόνες υψηλού επιπέδου που είναι σημαντικές για την εξέλιξη τους».

Είδαμε μετά το τέλος του αγώνα οι αθλήτριες και των δύο ομάδων αγκαλιάστηκαν και υπήρχε γενικά μια ωραία ατμόσφαιρα. Πόσο σημαντικό είναι οι ομάδες να δείχνουν τόσο όμορφες εικόνες;

«Τα παιδιά τα περισσότερα είναι φίλες βγαίνουν έξω βόλτες μαζί, συμμαθήτριες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους και έτσι πρέπει να είναι. Αντίπαλες είναι μόνο κατά τη διάρκεια του αγώνα, όλοι μέσα στον αγώνα θέλουμε τη νίκη, αυτός είναι ο σκοπός του παιχνιδιού, είναι απλά ένα παιχνίδι και τίποτα άλλο, μη το ξεχνάμε αυτό. Τα παιδιά το ξέρουν και σέβονται το ένα το άλλο, αυτό οφείλουμε να κάνουμε και εμείς οι προπονητές, οι παράγοντες, καθώς και οι γονείς στην κερκίδα. Να ξέρεις οι μεγάλοι το χαλάνε και όχι τα παιδιά.

Επίσης ο κόσμος της Σύρου για ακόμη ένα παιχνίδι βόλεϊ και ειδικά σε αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες γέμισε τις εξέδρες. Πόσο απολαμβάνουν οι αθλήτριες την ωραία ατμόσφαιρα που δημιουργείται;

«Το γήπεδο γεμίζει με γονείς, μαθητές, φίλους και γνωστούς που δίνουν ένα ωραίο ρυθμό και χρώμα, πάντα βοηθάει και είναι αυτό που θέλει να βλέπει κάθε αθλητής. Αρκεί να μάθει να μένει συγκεντρωμένος εντός γηπέδου και όχι να έχει το μυαλό στην κερκίδα. Θυμάμαι στα δικά μου χρόνια όταν παίζαμε ίσα - ίσα 10 άτομα μας έβλεπαν και το είχαμε παράπονο κάποιες φορές, ούτε οι κοπέλες μας δεν έρχονταν στο γήπεδο. Τέλος, να δώσω τα συγχαρητήρια μου στην ομάδα του Νεωρίου και την προπονήτρια τους κυρία Κούτρα για την προσπάθεια που έκαναν».

ΑΣΕ Νεωρίου – Φοίνικας Σύρου 3-1

Τα σετ: 28-26, 17-25, 10-25, 20-25

ΑΣΕ Νεωρίου (Β. Κούτρα): Στρογγύλη, Πολύζου, Φρέρη Δ., Φρέρρη Ειρ., Ζερβού, Παραβάλου, Καλμπουράκη, Ροδάι, Πιταούλη, Φυντανάκη, Μακρυωνίτη, Φρέρη, Πιαούλη Μ., Πρίντεζη (Λίμπερο: Πιταούλη Μ., Φρέρη Μ.).

Φοίνικας Σύρου (Π. Κυριακόπουλος): Παλαμάρη, Τσιπολίτη, Κορφιάτη, Νακα – Κλιώτη, Κυριακοπούλου, Δαλεζίου, Καλλίγερου, Λεκάκη, Βέλλη, Ζαράνη, Βακονδίου, Φρέρη, (Λίμπερο: Καλλίγερου Παρ., Φρέρη Δ.).

Πηγή: koinignomi.gr

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares