Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023 14:12

Τάσος Νομικός: «Δυστυχώς στο βόλεϊ αγόρια πουθενά, αυτό είναι το παράπονο μου»

Ο Τάσος Νομικός, από τους πιο έμπειρους ανθρώπους του συριανού βόλεϊ, που είναι φέτος ο τεχνικός της ομάδας Βόλεϊ της Άνω Σύρου στις γυναίκες, αλλά βοηθάει παράλληλα και την ανδρική ομάδα, μίλησε για την απουσία των αγοριών από τις ακαδημίες.

Η Άνω Σύρος επικράτησε την Κυριακή 3-0 του Νηρέα Πάρου στους άνδρες και 3-1 του Α.Ο Πάρου στις Γυναίκες. Για την προσπάθεια που καταβάλει η Άνω Σύρος στο βόλεϊ μίλησε στην εφημερίδα «Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» ο έμπειρος προπονητής:

«Η Άνω Σύρος κατεβάζει δυο τμήματα στο πρωτάθλημα της Τ.Ε Κυκλάδων. Ανδρών και Γυναικών. Στην ουσία η ομάδα φτιάχτηκε για να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αθλητές που δεν θα μπορούσαν να βρουν θέση στις άλλες δυο ομάδες. Στο Ανδρικό γενικά υπάρχει πρόβλημα στην Σύρο. Δεν υπάρχουν ομάδες ούτε ακαδημίες. Ένα αγόρι με λίγα λόγια που θέλει να ασχοληθεί με το βόλεϊ δεν θα μπορεί. Ακόμη και το πρωτάθλημα Ανδρών είναι δυο ομάδων και ολοκληρώνεται σε 4 γύρους. Αυτό είναι το παράπονο μου. Η Σύρος έχει ακαδημίες, αλλά αγόρια πουθενά»

Για μίλησε μας για τη γυναικεία ομάδα που είσαι προπονητής;

«Ναι, έχουμε κοπέλες που είτε επέστρεψαν από φοιτήτριες, είτε κάποιες που ήταν εγκυμονούσες πριν. Θέλουμε η ομάδα μας να δώσει χρόνο συμμετοχής σε κορίτσια που δεν μπορούν να βρουν θέση σε Φοίνικα και ΑΣΕΝ που αναπτύσσουν τις ακαδημίες τους. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Τα παιδιά που θέλουν να παίξουν βόλεϊ, να έχουν μια ομάδα να αγωνιστούν και να κάνουν αυτό που αγαπάνε. Το μόνο παράπονο μου ως τώρα, είναι ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο για προπονήσεις σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Κάνουμε δυο φορές την εβδομάδα από 1 ώρα και ένα τέταρτο. Οι άλλες ομάδες όπως καταλαβαίνεται, έχουν πολλά τμήματα που πλαισιώνονται από τις ίδιες κοπέλες. Άρα έχουν παραπάνω χρόνο να προπονηθούν, αν αγωνίζονται κοπέλες για παράδειγμα σε Γυναίκες και Νεάνιδες. Δεν μπορείς με τόσο λίγες προπονήσεις να βρεις ρυθμό. Πάντως είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ομάδα μου, καθώς όπως σας είπα βοηθάει αθλητές να παίξουν βόλεϊ που δεν θα ήταν εύκολο να αγωνιστούν αλλού».

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares