Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 17:58

Τελικός με ΠΑΟΚ, τραυματίστηκε ο Λάππας

lappas-travmatismos.2012

Δύο εβδομάδες εκτός προπονήσεων αναμένεται να μείνει ο Ηλίας Λάππας εξαιτίας του τραυματισμού που υπέστη στο αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Ο διεθνής ακραίος, μόλις στην δεύτερη φάση του Σαββατιάτικου αγώνα, προσγειώθηκε άτσαλα στο παρκέ μετά από προσπάθεια για επίθεση και ένιωσε έντονους πόνους στο πίσω μέρους του αριστερού του μηρού. Η αρχική εκτίμηση για θλάση στον δικέφαλο επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί που βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο αθλητής της ομάδας μας. Αυτό σημαίνει ότι ο Χρήστος Πάτρας θα στερηθεί τις υπηρεσίες του στα δύο επόμενα πολύ σημαντικά παιχνίδια με ΠΑΟΚ (Σάββατο 8/12 εντός) και Λαμία (Σάββατο 15/12 εκτός) και θα επιστέψει στο εντός έδρας παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής με τον Παμβοχαϊκό. Πάντως, ο αθλητής του Φοίνικα γλίτωσε τα χειρότερα, καθώς η θλάση είναι πολύ “ύπουλος” τραυματισμός και μπορεί να αφήσει έναν αθλητή εκτός για περισσότερο από ένα μήνα.

“Όλα τα λεφτά” ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ

Ικανοποίηση επικρατεί στο στρατόπεδο του Φοίνικα για το καλό αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξε η ομάδα μας στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποιο βαθμολογικό όφελος, η ομάδα πάλεψε στα ίσια απέναντι σ’ έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, αλλά και απέναντι στα ίδια της τα προβλήματα.

Η φυγή του Κράουζε την προηγούμενη εβδομάδα και ο τραυματισμός του Λάππα μόλις στη δεύτερη φάση του αγώνα, άφησαν το “πειρατικό” χωρίς τους δύο βασικούς του ακραίους. Ο Νίκος Αρβανίτης κλήθηκα ξαφνικά να… κολυμπήσει στα βαθιά και ο νεοαποκτηθείς Ντορνέλας να παίξει ολόκληρο παιχνίδι μόλις με τρεις προπονήσεις και όχι στην κανονική του θέση. Όλα αυτά τα προβλήματα ανέβασαν και άλλο τον ήδη υψηλό βαθμό δυσκολίας του συγκεκριμένου αγώνα. Ωστόσο η ομάδα έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό από τον αγώνα, ενώ αν δεν είχε προκύψει ο τραυματισμός του Λάππα ίσως το αποτέλεσμα του αγώνα να ήταν τελείως διαφορετικό.

“Τελικός” με ΠΑΟΚ

Όμως, το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ανήκει στο παρελθόν και η προσοχή όλων έχει στραφεί σ’ αυτόν που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ (Σάββατο στις 17:30). Το συγκεκριμένο ματς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την ομάδα μας που καλείται και πάλι να ξεπεράσει τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει και να επιστρέψει στις νίκες προκειμένου να μην χάσει την επαφή της με το γκρουπ των πρωτοπόρων στη βαθμολογία. Αυτή τη στιγμή ο Φοίνικας είναι στην 7η θέση της βαθμολογίας, ωστόσο όλα μπορούν να αλλάξουν με μία νίκη. Η διαφορά από τον 2ο Εθνικό Αλεξανδρούπολης είναι μόλις 3 βαθμοί, αν δηλαδή η ομάδα δεν είχε την ποινή των -3 βαθμών αυτή τη στιγμή θα ήταν δεύτερη! Επομένως γίνεται εύκολα κατανοητό ότι η κατάσταση στην βαθμολογία είναι πολύ ρευστή και κάθε αγωνιστική γίνεται συνεχώς ανακατατάξεις.

Η προετοιμασία της ομάδας για τον αγώνα με τον δικέφαλο του Βορρά ξεκίνησε από χθες, χωρίς φυσικά τον Ηλία Λάππα. Το ευχάριστο για τον Πάτρα είναι ότι στο Σαββατιάτικο αγώνα θα έχει στην διάθεσή του τον Ουμπέρτο Ματσακόν, ο οποίος ήταν στην αποστολή του αγώνα με τον Ολυμπιακό και από χθες προπονείται σε φουλ ρυθμούς. Παράλληλα και ο Ντορνέλας θα εγκλιματιστεί καλύτερα στην ομάδα, έστω και αν κληθεί πάλι να αγωνιστεί σε θέση ακραίου. Οι δύο αυτοί αθλητές, μαζί με τους Αρβανίτη και Ίλιτς, θα είναι αυτοί που θα κληθούν να καλύψουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις θέσεις των ακραίων.

Κλείνοντας, αξίζει να τονιστεί για ακόμη μία φορά η κρισιμότητα που έχει ο συγκεκριμένος αγώνας, γι’ αυτό οι φίλαθλοι της ομάδας μας πρέπει να δώσουν βροντερό παρών στο γήπεδο και να βοηθήσουν τον Φοίνικα να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΠΑΟΚ.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 9ης αγωνιστικής της Volleyleague ΟΠΑΠ 2012-2013 έχουν ως εξής:
Σαββάτο 08/12/2012
17.30, Ερμούπολης (Novasports 3), Φοίνικας Σύρου – ΠΑΟΚ, Ράπτης – Ονόπας, Κομισάριος: Γεωργόπουλος
18.00, Μίλωνα, ΑΟΝΣ Μίλων – Ολυμπιακός, Βουδούρης – Αγγελίδης, Κομισάριος: Βασιλειάδης
19.00, Αλεξανδρούπολης, Εθνικός Αλεξανδρούπολης – ΓΣ Λαμία, Γεωργιάδης – Τζεπκινλής, Κομισάριος: Κάλλης
19.00, Αιγινίου, Νίκη Αιγινίου – ΓΑΣ Παμβοχαϊκός, Δεληκωστίδης – Δανιηλίδου, Κομισάριος: Αντωνούλης
19.00, Μίκρας, Άρης – ΑΟ Κηφισιάς, Θεμελής – Βασιλειάδης, Κομισάριος: Λαδάς
20.00, Γλυφάδας (Novasports 3), Παναθηναϊκός – Ηρακλής, Γεροθόδωρος – Παπαδογούλας, Κομισάριος: Πέρρος

 

Του Δημήτρη Ζολώτα

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares