Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 17:32

Στη Λαμία για την επιστροφή στις νίκες

lamia-foinikas logos

Στη Λαμία ταξιδεύει ο Φοίνικας για την 10η αγωνιστική της Volleyleaue ΟΠΑΠ 2012-2013, όπου αύριο Σάββατο στις 19:00 (Star Κεντρικής Ελλάδας) τον υποδέχεται στο Χαλκιοπούλειο η τοπική ομάδα.

Η ομάδα μας θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, προκειμένου να μην χάσει την επαφή της με τι θέσεις της τετράδας στην βαθμολογία και χρειαστεί να καταβάλει υπερπροσπάθεια στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Τα προβλήματα δεν λείπουν και αυτή την εβδομάδα, καθώς οι Λάππας και Αρβανίτης δεν θα ακολουθήσουν την αποστολή στη Λαμία αφού δεν έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους (θλάση στο δικέφαλο και διάστρεμμα αντίστοιχα). Το ευχάριστο για τον Χρήστο Πάτρα είναι ότι και οι δύο έχουν παρουσιάσει αισθητή βελτίωση και την επόμενη εβδομάδα θα επιστρέψουν στις προπονήσεις, κάτι που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να τεθούν στη διάθεση του προπονητή για το φινάλε του πρώτου γύρου με τον Παμβοχαϊκό στη Σύρο. Από την άλλη, κανονικά θα αγωνιστεί ο Ντορνέλας, καθώς ξεπέρασε κάποιες μικροενοχλήσεις που είχε και τον είχαν αφήσει προληπτικά εκτός κάποιων προπονήσεων μεσοβδόμαδα. Τέλος, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τους ανθρώπους της διοίκησης ώστε αύριο που ξεκινά και επίσημα η μεταγραφική περίοδος να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την μεταγραφή του Κοβάσεβιτς και ο διεθνής Κροάτης ακραίος να τεθεί στην διάθεση του προπονητή του.

Πάτρας: “Ομάδα συνόλου με δυνατή έδρα η Λαμία”

Η ομάδα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με την τελευταία προπόνηση το μεσημέρι στο γήπεδό της και στις 16:00 αναχωρεί για Πειραιά και από εκεί απευθείας οδικώς για τη Λαμία. Ο προπονητής του Φοίνικα Χρήστος Πάτρας μίλησε στο foinikasclub.gr για τον αυριανό αγώνα και τις δυσκολίες που έχει: “Η Λαμία είναι μία ομάδα που βρίσκεται πάνω από εμάς στη βαθμολογία, παίζει πολύ καλά ειδικά στην έδρα της, έχει φέρει καλά αποτελέσματα και αυτό επιτρέπει στους παίκτες της να παίζουν απελευθερωμένα και χωρίς άγχος. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να παίξουμε πολύ δυνατά και καλά, γι’ αυτό έχουμε προετοιμαστεί, καθώς δεν έχουμε περιθώρια για απώλεια βαθμών. Βέβαια το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο, επαναλαμβάνω ότι η Λαμία είναι μία πολύ καλή ομάδα, μια ομάδα συνόλου, που ειδικά στην έδρα της παίζει πολύ καλά. Παράλληλα, εμείς έχουμε ακόμα αρκετά προβλήματα και ειδικά η απουσία του Ηλία μας έχει στοιχίσει γιατί ήταν ο παίκτης-κλειδί για την ομάδα σε πολλά φετινά παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε με τους παίκτες που έχουμε στη διάθεσή μας να καλύψουμε το κενό του και αυτό του Αρβανίτη”.

Προϊστορία: Ιστορικό το πρώτο παιχνίδι, κακός… δαίμονας την περσινή σεζόν

Η προϊστορία των δύο ομάδων είναι ιδιαίτερα πλούσια, καθώς συνολικά έχουν τεθεί αντιμέτωπες δέκα φορές, εκ των οποίων οκτώ για το πρωτάθλημα, μία για το Κύπελλο και μία για το Λιγκ Καπ. Σε επίπεδο Α1 κατηγορίας οι δύο σύλλογοι είναι ισόπαλοι με τον καθένα να έχει πανηγυρίσει από τέσσερις νίκες, ενώ στα παιχνίδια του Κυπέλλου και του Λιγκ Καπ η Λαμία ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος.

Το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν ιστορικό για το Φοίνικα, καθώς ήταν το πρώτο στην ιστορία της ομάδας μας στην Α1 κατηγορία. Έτσι, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Volleyleague 2008-2009 το “πειρατικό” ξεκίνησε ιδανικά το ταξίδι του στα “σαλόνια” του ελληνικού βόλεϊ, περνώντας με 3-1 σετ από την έδρα της Λαμίας. Στον δεύτερο γύρο όμως, το συγκρότημα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου πήρε το αίμα του πίσω με τον ίδιο τρόπο, επικρατώντας 3-1 σετ στη Σύρο. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά στα πλέι-οφ και συγκεκριμένα στους αγώνες για τις θέσεις 5-8. Εκεί, ο Φοίνικας ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ σε Σύρο και Λαμία, κάνοντας το 2-0 στις νίκες και στη συνέχεια αντιμετώπισε τον Άρη και κέρδισε την 5η θέση και ένα εισιτήριο για το Challenge Cup.

Την επόμενη χρονιά (2009-2010), η ομάδα μας ήταν σαφώς αποδυναμωμένη, με αποτέλεσμα η Λαμία να επικρατήσει με 3-0 σετ στην έδρα της και με 3-1 σετ στη Σύρο. Και φτάνουμε στην περσινή χρονιά (2011-2012), όπου ο συγκεκριμένος αντίπαλος εξελίχθηκε στον κακό… δαίμονα του Φοίνικα. Μπορεί στο πρωτάθλημα οι δύο ομάδες να μοιράστηκαν τις νίκες (3-2 σετ η Λαμία στη Σύρο, 3-2 σετ ο Φοίνικας στο Χαλκιοπούλειο), ωστόσο μία άλλη ήττα πλήγωσε περισσότερο την ομάδα μας. Ο λόγος για τον προημιτελικό του final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου ο Φοίνικας ως οικοδεσπότης της διοργάνωσης είχε υψηλές βλέψεις, αλλά οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου είχαν διαφορετική άποψη και στον προημιτελικό επικράτησαν με 3-2 σετ… Τέλος, την περσινή σεζόν οι ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες και στο Λιγκ Καπ, όπου στον προκριματικό όμιλο της Λαμίας ο αδιάφορος Φοίνικας (είχε εξασφαλισμένη συμμετοχή στο final-4 ως διοργανωτής) ηττήθηκε με 3-0 σετ.

* Όπως αναφέρθηκε και στην αρχή του κειμένου, το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά από το Star Κεντρικής Ελλάδας. Ωστόσο, για όσους δεν μπορέσουν να το παρακολουθήσουν τηλεοπτικά, το foinikasclub.gr θα βρίσκεται στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας και θα σας ενημερώνει συνεχώς για την εξέλιξη του αγώνα (διακύμανση σκορ και περιγραφή φάσεων).

Του Δημήτρη Ζολώτα

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares