Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 13:01

Σαββατόβραδο με Παναθηναϊκό...

finikas-pao-2011-2-2

Ο Παναθηναϊκός είναι το επόμενο εμπόδιο για τον Φοίνικα, καθώς οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες το βράδυ του Σαββάτου (ώρα έναρξης 21:00) στο κλειστό γυμναστήριο της Γλυφάδας για την 13η αγωνιστική της Volleyleague ΟΠΑΠ 2012-2013.

Στόχος για την ομάδα μας είναι να μην αποδειχθεί… γρουσούζικη η 13η αγωνιστική και οι παίκτες του Χρήστου Πάτρα να συνεχίσουν νικηφόρα στον 2ο γύρο του πρωταθλήματος, μετά την εύκολη νίκη επί της Κηφισιάς. Άλλωστε μέσα απ’ αυτά τα παιχνίδια ο Θεσσαλονικιός τεχνικός θέλει η ομάδα να βρει τον απαιτούμενο ρυθμό και να ανεβάσει την απόδοσή της, αλλά παράλληλα να μην έχει βαθμολογικές απώλειες ώστε το συντομότερο δυνατό να βρεθεί στις θέσεις της πρώτης τετράδας που οδηγούν στα πλέι-οφ και είναι ο βασικός στόχος του Φοίνικα. Οι αθλητές των δύο συλλόγων θα αγωνιστούν σε κάπως ασυνήθιστη για τα δεδομένα τους ώρα (τα περισσότερα παιχνίδια της Volleyleague ξεκινούν από τις 17:00 έως τις 19:00), ωστόσο αυτό έγινε αναγκαστικά αφού στο ίδιο γήπεδο νωρίτερα ο Ίκαρος Καλλιθέας υποδέχεται τον Πανελευσινιακό για την Α1 μπάσκετ ανδρών.

Αποθεραπεία… ρεκόρ από Νικηφορίδη, δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή του ο Πάτρας

Ο Χρήστος Πάτρας είναι στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, καθώς ακόμα και ο Στέλιος Νικηφορίδης που είχε υποστεί διάστρεμμα στο παιχνίδι με την Κηφισιά το περασμένο Σάββατο, έχει σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο, έχει σχεδόν ολοκληρώσει την αποθεραπεία του και χθες το βράδυ ακολούθησε μέρος της προπόνησης. Ο Έλληνας ακραίος θα ακολουθήσει την αποστολή στην Αθήνα, ωστόσο πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιηθεί στον αυριανό αγώνα, καθώς δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρει μια πιθανή υποτροπή που θα τον αφήσει εκτός για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτή την ώρα η ομάδα πραγματοποιεί την τελευταία της προπόνηση στη Σύρο και στις 16:00 θα αναχωρήσει ακτοπλοϊκώς για τον Πειραιά. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί αύριο το πρωί με μία χαλαρή προπόνηση στο κλειστό της Γλυφάδας όπου θα διεξαχθή το παιχνίδι.

Τι έγινε στον πρώτο γύρο – Προϊστορία

Την δεύτερη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες πρωταθλήματος είχε πανηγυρίσει ο Φοίνικας στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, όταν και είχε επικρατήσει του Παναθηναϊκού με 3-1 σετ (25-18, 25-27, 25-22, 25-18). Η ομάδα μας είχε ζοριστεί αρκετά από τον μαχητικό Παναθηναϊκό, ωστόσο τη λύση είχε δώσει ο Ουμπέρτο Ματσακόν. Ο Κολομβιανός ήρθε από τον πάγκο και συνέβαλε τα μέγιστα (8 πόντους με 7/9 επιθέσεις και 1 μπλοκ) προκειμένου το “πειρατικό” να φτάσει στη νίκη χωρίς βαθμολογικές απώλειες. Από τους υπόλοιπους παίκτες είχαν ξεχωρίσει οι Σουλτανόπουλος και Κράουζε.

Μ’ αυτή τη νίκη ο Φοίνικας πήρε και το προβάδισμα στην προϊστορία των δύο ομάδων σε επίπεδο Α1 κατηγορίας, καθώς σε σύνολο επτά αγώνων η ομάδα μας μετρά τέσσερις νίκες έναντι τριών των πράσινων. Αν πάντως προσθέσουμε και την επικράτηση του τριφυλλιού στον προημιτελικό του final-8 του Κυπέλλου 2008-2009 στην Πάτρα, τότε έχουμε… ισοβαθμία!

Την αγωνιστική σεζόν 2008-2009, οι πράσινοι είχαν περάσει δια πυρός και σιδήρου από τη Σύρο για την 10η αγωνιστική, επικρατώντας στο τάι-μπρέικ, ωστόσο στον 2ο γύρο ο Φοίνικας πανηγύρισε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του στο κλειστό της Γλυφάδας με 3-2 σετ. Την επόμενη χρονιά (2009-2010), ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που χαμογέλασε και στα δύο παιχνίδια απέναντι στη σαφώς αποδυναμωμένη ομάδα μας που υποβιβάστηκε. Στο ματς του 1ου γύρου στο κλειστό του Μετς για την 6η αγωνιστική, το τριφύλλι είχε κάνει περίπατο με 3-0 σετ, ωστόσο στο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής τα χρειάστηκε και άφησε στη Σύρο ένα βαθμό (2-3 σετ).

Τέλος την περσινή σεζόν, ο σαφώς ισχυρότερος Φοίνικας είχε πανηγυρίσει δύο νίκες επί του Παναθηναϊκού που έδινε μάχη για την παραμονή. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος το “πειρατικό” πέρασε με 3-1 σετ από το κλειστό της Κυψέλης, με τον Στέλιο Νικηφορίδη να κάνει εκπληκτική εμφάνιση και να αναδεικνύεται MVP της 1ης αγωνιστικής. Στο ξεκίνημα του 2ου γύρου στη Σύρο, οι πράσινοι έβαλαν δύσκολα στους παίκτες του Νίκου Νεόφυτου, που τελικά χρειάστηκαν το τάι-μπρέικ για να φτάσουν στη νίκη. Και σ’ αυτή την αγωνιστική, ο MVP ήταν παίκτης του Φοίνικα και συγκεκριμένα ο Νταβόρ Μπρίσιτς.

Με τον αγώνα Άρης-Εθνικός Αλεξανδρούπολης ανοίγει αύριο η αυλαία της 13ης αγωνιστικής της Volleyleague ΟΠΑΠ 2012-2013, ενώ τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια θα διεξαχθούν το Σάββατο. Η ομάδα μας φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό στο κλειστό της Γλυφάδας σε παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 21:00 το βράδυ. Αναλυτικά, το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 13ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής

Παρασκευή 11/1/2013 

Μίκρας  18.30  ΑΣ Αρης-ΜΓΣ Εθνικός Αλεξ. (Novasports)  Θέμελης-Δεληκωστίδης

Σάββατο 12/1/2013 

Βόχας  17.00  ΓΑΣΠαμβοχαικός-Ολυμπιακός ΣΦΠ (Novasports)  Γεροθόδωρος-Γεωργουλέας

Ζηρινείου  18.30  ΑΟ Κηφισιά-ΑΟΝΣ Μίλων  Κυριοπούλου-Καραμπέτσος

Αιγινίου  19.00  ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου – ΓΣ Ηρακλής  Παπαδογούλας-Δανιηλιδου

Λαμίας  19.00  ΓΣ Λαμία – ΠΑΟΚ (Star Κ.Ε.)  Ράπτης-Ονόπας

Γλυφάδας  21.00  ΑΟ Παναθηναικός – ΑΟ Φοίνικας Σύρου  Βουδούρης- Μυλωνάκης

 

Του Δημήτρη Ζολώτα

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares