Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013 09:45

Την Τρίτη το κύπελλο. Για τη νίκη στο Αιγίνιο

kypello-eope1

Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου (ώρα έναρξης 21:15) θα πραγματοποιηθεί τελικά ο αγώνας Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Φοίνικα για την φάση των “16″ του θεσμού.

Η 48ωρη απεργία που ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτεργατική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η οποία θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου και θα κρατήσει δεμένα τα πλοία στα λιμάνια μέχρι το πρωί του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου, δημιουργούσε πρόβλημα στην διεξαγωγή του αγώνα. Τα παιχνίδια της φάσης των “16″ του Κυπέλλου είναι προγραμματισμένα για την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, ωστόσο αν η ομάδα μας αγωνιζόταν τη συγκεκριμένη μέρα θα έμενε αποκλεισμένη στην Αθήνα για δύο επιπλέον μέρες. Αυτό θα προκαλούσε τεράστιο πρόβλημα στην προετοιμασία της για τον αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που ακολουθεί (Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου), ενώ παράλληλα ο σύλλογος θα υποχρεωνόταν σε επιπλέον έξοδα (ξενοδοχείο, διατροφή, μετακινήσεις κλπ.), καθώς θα διανυκτέρευε δύο επιπλέον βράδια στην πρωτεύουσα.

Η διοίκηση κατέθεσε σχετικό αίτημα στην ΕΟΠΕ για αλλαγή ημερομηνίας του αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ το οποίο έγινε δεκτό και το ματς θα διεξαχθεί μία ημέρα νωρίτερα, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου (ώρα έναρξης 21:15), προκειμένου η αποστολή του Φοίνικα να προλάβει να επιστρέψει στη Σύρο την Τετάρτη. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η αποστολή του Φοίνικα, που θα επιστρέψει τα ξημερώματα Κυριακής από το Αιγίνιο, θα παραμείνει στην Αθήνα μέχρι τον αγώνα με την Ένωση. Στο μεταξύ, η ΕΟΠΕ ανακοίνωσε το πρόγραμμα και τους διαιτητές των αγώνων Κυπέλλου και σε κάποια παιχνίδια δεν έχει οριστεί η ώρα διεξαγωγής.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΠΕ αναφέρει: “Η ΚΕΔ / ΕΟΠΕ ανακοινώνει τους ορισμούς των διαιτητών για τη φάση των 16 (Γ’ φάση) του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 30/1. Οι ώρες έναρξης στις αναμετρήσεις Παναχαϊκή – ΑΟ Κηφισιάς και Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός θα ανακοινωθούν εγκαίρως από την ΕΟΠΕ. Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών: Γ΄φάση 1η αγωνιστική

 Τετάρτη 30 Ιανουαρίου

ΓΗΠΕΔΟ

ΩΡΑ

Σ Υ Ν Α Ν Τ Η Σ Η

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ

ΠΑΟΚ

18.00

ΠΑΟΚ

 -

Εθνικός Αλεξ.

Βασιλειάδης-Γεωργιάδης Μ.

Λαδάς

Αιγινίου

19.00

ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου

 -

ΓΣ Ηρακλής

Δανηιλίδου-Δεληκωστίδης

Μιχελινάκης

ΜΕΝΤ

20.00

ΜΕΝΤ

 -

ΑΣ Αρης

Σιμίδης-Αμασιάδης

Κάλλης

Παναχαικής

ΓΕ Παναχαική

 -

ΑΟ Κηφισιάς

Μυλωνάκης-Γεωργουλέας

Ιορδανίδης

Μίλωνα

18.30

ΑΟΝΣ Μίλων

 -

Παμβοχαϊκός

Φραγκάκης-Ράπτης

Διαμαντόπουλος

Ν.Φιλαδελφείας *

   21:15

ΑΕΚ Αθηνών

 -

ΑΟ Φοίνικας

Κουτσούλας-Ονόπας

Πέρρος

Μεταμόρφωσης

19.00

ΑΣΠ Μεταμόρφωσης

 -

ΓΣ Λαμίας

Κυριοπούλου-Μουλα Ε.

Ακαρέπης

Μ.Μερκούρη

Ολυμπιακός ΣΦΠ

 -

Παναθηναικός

Μουλά Λ.-Γεροθόδωρός

Γεωργόπουλος

* Το παιχνίδι ΑΕΚ Αθηνών – Α.Ο. Φοίνικας Σύρου θα διεξαχθεί την Τρίτη 29 Ιανουαρίου.

finikas-niki-3-11-2012-2

Στο Αιγίνιο για το… καρέ νικών!

Στο Αιγίνιο δοκιμάζεται αυτή την εβδομάδα ο Φοίνικας, καθώς αύριο Σάββατο (17:00, ΑΙΓΑΙΟ FM) τον υποδέχεται η τοπική Νίκη για την 15η αγωνιστική της Volleyleague ΟΠΑΠ 2012-2013. Η ομάδα μας θέλει να διευρύνει το αήττητο σερί της στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας την τέταρτη νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές και να παραμείνει έτσι σε τροχιά τετράδας. Βέβαια, το έργο της μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς η ομάδα από την Κατερίνη έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία, ενώ πλέον έχει ως έξτρα “‘όπλο” την φυσική της έδρα η οποία γεμίζει από τους φιλάθλους που δημιουργούν καυτή ατμόσφαιρα.

Παράλληλα, το συγκρότημα του Θανάση Στράντζαλη θέλει βαθμούς για να απομακρυνθεί όσο περισσότερο γίνεται από τη ζώνη του υποβιβασμού, με μεγάλο στόχο την είσοδο στην 8αδα προκειμένου να αποφύγει πιθανή εμπλοκή της στα πλέι-άουτ για την παραμονή στην κατηγορία. Άλλωστε αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού στο volleyleague.gr: “Είμαστε σε καλή κατάσταση και έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά. Δεν έχουμε αγωνιστικά προβλήματα και με τη βοήθεια του κόσμου θέλουμε να πετύχουμε την πρώτη μας νίκη επί του Φοίνικα”.

Πάτρας: “Συγκέντρωση και πολύ προσοχή για να πάρουμε αυτό που θέλουμε”

Μιλώντας στο foinikasclub.gr για τον αυριανό αγώνα, ο προπονητής της ομάδας μας Χρήστος Πάτρας δήλωσε: “Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί η Νίκη προσπαθεί να πάρει βαθμούς σε όλα τα ματς προκειμένου να μην βρεθεί σε δύσκολη θέση. Εμείς, όπως πάντα, κοιτάμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και πολύ προσεκτικοί. Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα έτσι ώστε να εδραιώσουμε την παρουσία μας στην 4αδα της βαθμολογίας και από εκεί και πέρα να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τη θέση μας μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου”.

Κλείνοντας, ο τεχνικός του “πειρατικού” αναφέρθηκε και στην κακοδαιμονία με τους τραυματισμούς: “Δυστυχώς τα προβλήματα μας… συντροφεύουν ακόμα αλλά δεν το βάζουμε κάτω”. Και πως να μην κάνει αναφορά στην κατάρα των τραυματισμών ο Θεσσαλονικιός τεχνικός, αφού εκτός των σοβαρών τραυματισμών που έχουν προκύψει το τελευταίο δίμηνο, μέσα στην εβδομάδα έβλεπε σε κάθε προπόνηση και άλλον παίκτη να αποχωρεί με ενοχλήσεις! Ευτυχώς, κανένα απ’ αυτά τα προβλήματα δεν αποδείχθηκε σοβαρό. Μόνο η περίπτωση του Λάππα (ενοχλήσεις στον ώμο) προκάλεσε ανησυχία, ωστόσο ο διεθνής ακραίος ακολούθησε κανονικά την αποστολή και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Το ευχάριστο για τον Πάτρα είναι ότι θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Νικηφορίδη, ο οποίος ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του και αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Η αποστολή του Φοίνικα αναχώρησε χθες το απόγευμα από τη Σύρο και διανυκτέρευσε στην Αθήνα. Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε προπόνηση στο κλειστό της Γλυφάδας και αυτή την ώρα η ομάδα ταξιδεύει οδικώς για το Αιγίνιο, όπου αναμένεται να φτάσει περίπου στις 9 το βράδυ. Μετά τη λήξη του αγώνα, η αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα όπου και θα παραμείνει για τον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ την Τρίτη 29 Ιανουαρίου.

Τι έγινε στον πρώτο γύρο – Προϊστορία

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Σύρο, η ομάδα μας είχε πανηγυρίσει μία εύκολη νίκη με 3-0 σετ (25-15, 25-21, 25-13). Οι φιλοξενούμενοι είχαν προβάλει αντίσταση μόνο στο 2ο σετ. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι κορυφαίος για τον Φοίνικα ήταν ο Ματίας Μπέμε, σε μία από τις ελάχιστες καλές εμφανίσεις του Γερμανού διαγώνιου πριν αποχωρήσει από την ομάδα. Συγκεκριμένα, ο 23χρονος αθλητής είχε πετύχει 17 πόντους με 14/18 επιθέσεις και 3 μπλοκ, ενώ εξαιρετικός ήταν για άλλο ένα παιχνίδι ο Ηλίας Λάππας με 14 πόντους (13/18 επιθέσεις, 1 άσο, 50% υπ.-17% αρ.), αλλά και ο κουμπάρος του Βασίλης Κουρνέτας που εκτός από το μοίρασμα του παιχνιδιού, βοήθησε και επιθετικά (4 πόντους με 2/2 επιθέσεις, 1 άσο, 1 μπλοκ).

Αυτή είναι και η μοναδική φορά που οι δύο σύλλογοι έχουν τεθεί αντιμέτωποι στην κορυφαία κατηγορία, καθώς αυτή είναι η παρθενική συμμετοχή για τη Νίκη Αιγινίου στην Α1. Ωστόσο, οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και τη σεζόν 2010-2011 στην Α2 κατηγορία, με την ομάδα μας να πανηγυρίζει δύο νίκες, 0-3 σετ (16-25, 21-25, 32-34) στο Αιγίνιο και 3-1 σετ (25-13, 23-25, 25-19, 25-17) στη Σύρο.

 

Του Δημήτρη Ζολώτα

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares