Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2015 19:55

Με άρωμα Κυκλάδων ο πρώτος αγώνας ακριτικών νησιών

Ο πρώτος αγώνας ακριτικών νησιών θα πραγματοποιηθεί στο μακρινό Καστελόριζο από τις 7-10 Σεπτεμβρίου για τις κατηγορίες optimist, laser 4,7 και techno.

Ο αγώνας γίνεται έπειτα από πρωτοβουλία των δήμων Μεγίστης, Βούλας, Βάρης και Βουλιαγμένης και των ναυτικών ομίλων ΝΟΒ, ΝΟΚΒ, Ν.Α.Ο.Β.Β., Ν.Α.Ο.Β.

Την εκδήλωση άνοιξε ως οικοδεσπότης ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: «Είμαστε λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η όμορφη αυτή περιπέτεια στο Αιγαίο. Στην αρχή σκεφτήκαμε να γίνει μια «ναυτική εβδομάδα» στα «νερά» μας, εδώ στον Δήμο, οπότε ο αρχικός σχεδιασμός ήταν προς αυτή την κατεύθυνση. Μέχρι που ήρθε μια επίκαιρη πρόταση, που είχε να κάνει με την λογική να ρίξουμε «φως» σε ένα ακριτικό σημείο της χώρας μας. Η σκέψη μας ήταν να κάνουμε έναν όμορφο αγώνα και να αναδείξουμε και το Καστελλόριζο, δίνοντάς του ένα θετικό πρόσημο. Αφού θα μεταφέρουμε μια μικρή πόλη εκεί, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε και τον τοπικό πληθυσμό. Πιστεύουμε πως του χρόνου στον επόμενο αγώνα, ευελπιστούμε πως δεν θα είμαστε μόνοι μας και θα έχουμε μαζί μας και το Κράτος».

Και προσέθεσε: «Έχουμε ήδη ξεκινήσει και μεταφέρουμε τα σκάφη των αθλητών, ενώ θα έχουμε 25 άτομα, γιατρούς και νοσηλευτές, που θα παράσχουν βοήθεια στον τοπικό πληθυσμό με εξετάσεις. Θα ακολουθήσουν την αποστολή και αρκετοί δημοσιογράφοι, με το όλο γκρουπ που θα ταξιδέψει να φτάνει τα 900 άτομα που θα μεταφέρουν την  ελπίδα, το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς, του εθελοντισμού αλλά και του αθλητικού πνεύματος στους 120 μόνιμους κατοίκους του νησιού που το καλοκαίρι γίνονται 300. Ο στόχος είναι να αναδειχθεί το Καστελλόριζο και αυτή την αποστολή την αναλαμβάνουν οι άνθρωποι του Τύπου και τους ευχαριστώ».

Η διαμονή των αθλητών θα γίνει στο κρουαζιερόπλοιο Aegean Paradise το οποίο δέχθηκε να παρακάμψει το πρόγραμμα του. Η εμπειρία θα είναι πρωτόγνωρη για όλους. Εκτός από αθλητές, προπονητές και γονείς πάνω στο πλοίο θα βρίσκονται και 25 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και νοσηλευτές που θα παράσχουν μια σειρά από εξετάσεις και θεραπείες αν χρειαστεί, στον τοπικό πληθυσμό του Καστελόριζου.

Θα λάβουν μέρος 277 αθλητές, 34 προπονητές, 25 ναυτικοί όμιλοι από την Ελλάδα και την Κύπρο. Από τις Κυκλάδες θα λάβουν μέρος η Άνδρος, Πάρος και η Σύρος.

Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα και αέρα στα πανιά τους.

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares