Τετάρτη, 03 Μαΐου 2017 13:41

Έκλεισε με τις απονομές το «Τρίγωνο Κυκλάδων 2017» [pics]

Με την τελετή απονομής των επάθλων ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 30 Απριλίου, στο χώρο του εντευκτηρίου του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ο ιστιοπλοϊκός αγώνας  «Τρίγωνο Κυκλάδων 2017». Μετά από μία διακοπή τεσσάρων ετών ο αγώνας διοργανώθηκε ξανά με συνδιοργανωτές τους Ναυτικούς Ομίλους Σύρου Τήνου και Πάρου.

Ο τριήμερος αγώνας ξεκίνησε την Παρασκευή 28 Απριλίου με πρώτη ιστιοδρομία τη διαδρομή Σύρος-Τήνος στην οποία δυστυχώς λόγω έλλειψης ανέμου, εντός του επιτρεπομένου χρονικού ορίου, κατάφερε τερματίσει μόνο ένα από τα συμμετέχοντα σκάφη. Μετά την άφιξη όλων των σκαφών ο Ν. Ο. Τήνου σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες του νησιού διοργάνωσε μια ζεστή βραδιά για τους φιλόξενους ιστιοπλόους κοντά στο χώρο ελλιμενισμού των ιστιοφόρων.

Την επόμενη μέρα το πρωί η εκκίνηση της δεύτερης ιστιοδρομίας που περιελάμβανε τη διαδρομή Τήνος-Πάρος, δόθηκε στις 10:00 αλλά δυστυχώς και πάλι η άπνοια δε βοήθησε τα σκάφη να αναπτύξουν τις απαιτούμενες ταχύτητες, με αποτέλεσμα μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου να έχουν εγκαταλείψει όλα την προσπάθεια τους και έφτασαν στο νησί της Πάρου κινούμενα με τις μηχανές τους. Το ίδιο βράδυ  στις εγκαταστάσεις του Ν. Ο. Πάρου στα Λειβάδια, διοργανώθηκε πάρτι με ζωντανή μουσική στο οποίο συμμετείχαν με όλο τους το κέφι τα πληρώματα των σκαφών.

Την Κυριακή το πρωί και με καθυστέρηση περίπου μίας ώρας, λόγω της κίνησης πλοίων στο λιμάνι της Πάρου, δόθηκε η εκκίνηση για την τρίτη και τελευταία ιστιοδρομία η οποία έχει ως σημείο τερματισμού το λιμάνι της Σύρου. Ο μέτριας έντασης άνεμος που επικρατούσε στην περιοχή και η ιδανική διεύθυνσή του βοήθησε τα σκάφη να φτάσουν στο λιμάνι της Σύρου αρκετά γρήγορα και ξεκούραστα έχοντας αποζημιώσει τους ιστιοπλόους για την ταλαιπωρία των δύο προηγούμενων ημερών. Το πρώτο σκάφος μπήκε στο λιμάνι νωρίς το μεσημέρι και μία ώρα αργότερα από αυτό, τερμάτισε και το τελευταίο σκάφος του αγώνα, το οποίο μάλιστα σε διορθωμένο χρόνο κατέλαβε τη δεύτερη θέση της ιστιοδρομίας της ημέρας.

Στις 20:00 όλα τα πληρώματα, μαζί με μέλη και φίλους του Ν. Ο. Σύρου,  συγκεντρώθηκαν στο χώρο του εντευκτηρίου του στο οποίο έγιναν και οι προβλεπόμενες απονομές της τρίτης ιστιοδρομίας της γενικής κατάταξης του αγώνα και στη συνέχεια ακολούθησε μικρό κέρασμα για όλος του παρευρισκόμενους.

Η βραδιά και ο αγώνας έκλεισαν με, κατά γενική ομολογία, απόλυτη επιτυχία και ικανοποίηση όλων των συμμετεχόντων, οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για  του χρόνου.

Οι συνδιοργανωτές Ναυτικοί Όμιλοι ευχαριστούν θερμά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης, το Δήμο Τήνου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Πάρου, τα Λιμεναρχεία των νησιών και όλους του εθελοντές που συνέβαλαν στη διοργάνωση, με τη βοήθεια των οποίων αναβίωσε φέτος ένα ιστιοπλοϊκό γεγονός στην περιοχή μας.

Φωτογραφίες

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares