Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018 01:02

Πέρασμα από τη Σύρο Aegean Reggata

Με σύμμαχο τους ισχυρούς ανέμους, τα σκάφη της Aegean Regatta, του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, έφτασαν στο Βαθύ της Σάμου.

Το πρώτο σκάφος που μπήκε στο λιμάνι ήταν το MAMMA AIUTO που κλέβει την παράσταση στο φετινό αγώνα, όχι μόνο με τις επιδόσεις του, αλλά κυρίως με τη σύνθεση του πληρώματος που αποτελείται από νεαρούς ιστιοπλόους τριγώνου ηλικίας 17-18 ετών που υπό τις οδηγίες του κυβερνήτη Μιχάλη Καρασταμάτη, επιδεικνύουν εξαιρετική ναυτοσύνη!

Τα 48 σκάφη που μετέχουν στη Ρεγκάτα του Αιγαίου ξεκίνησαν από τη Χίο και κάλυψαν αρκετά γρήγορα την απόσταση των 54 ναυτικών μιλίων ως το Βαθύ.

To απόγευμα της Τετάρτης στο λιμάνι της Χίου έγιναν οι απονομές για το δεύτερο σκέλος ενώ ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς αφού ευχαρίστησε όσους στήριξαν και βοήθησαν αναφέρθηκε και στην σπουδαιότητα που έχει για την Χίο η διεξαγωγή τέτοιων δραστηριοτήτων. «Σας θέλουμε συχνά κοντά μας», ανέφερε ο Μανώλης Βουρνούς, απευθυνόμενους στους ιστιοπλόους συμπληρώνοντας ότι «προσπαθούμε με κάθε τρόπο να έχουμε μόνιμα ρεμέτζα για να υπάρχει άνεση, καθώς αυτό ήταν ένα τρωτό σημείο της διοργάνωσης, όπως επισημάνθηκε από ιστιοπλόους».

Στο  ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο χαιρετισμός του αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη, που αναφέρθηκε στην ναυτική παράδοση της Χίου τονίζοντας ότι η Περιφέρεια στηρίζει πάντα τέτοιες σημαντικές διοργανώσεις.

Στην τρίτη ιστιοδρομία Χίος – Βαθύ Σάμου νικητές ήταν:

ORCi

MAMMA AIUTO με κυβερνήτη τον Μιχάλη Καρασταμάτη

ANATELOUSSA AFRODITI με κυβερνήτη τον Γιώργο Αυγερινό

CODE ZERO-MASTIHASHOP με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελέγρη

ΟRC Club

AFRODITI – SOLARIS με κυβερνήτη τον Βασίλη Μηλιώτη

MYTILANA  με κυβερνήτη τον Γιώργο Γιακουλάκη

DRAGON με κυβερνήτες τους Γιάννη Μυτακίδη, Μάρκο Παγούδη

Μετά τις τρεις ιστιοδρομίες προηγούνται τα σκάφη:

ORCi

MAMMA AIUTO με κυβερνήτη τον Μιχάλη Καρασταμάτη

CODE ZERO-MASTIHASHOP με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελεγρή

ΑΝΑTELOUSA AFRODITI με κυβερνήτη τον Γιώργο Αυγερινό

ΟRC Club

DRAGON με κυβερνήτες τους Γιάννη Μυτακίδη, Μάρκο Παγούδη

AFRODITI – SOLARIS με κυβερνήτη τον Βασίλη Μηλιώτη

COURRIER DU COEUR με κυβερνήτη τον Andrei Arbuzov

H αυλαία της Aegean Regatta πέφτει το βράδυ του Σαββάτου με την Τελετή Λήξης που θα γίνει στο Βαθύ, ενώ το πρωί θα έχει πραγματοποιηθεί το τέταρτο σκέλος του αγώνα, με Παράκτιες Ιστιοδροµίες στο Πυθαγόρειο της Σάµου.

Δείτε το τελευταίο video της Aegean Regatta

Η Aegean Regatta διοργανώνεται για 18η χρονιά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ενώ τον αγώνα υποστηρίζουν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι Σκύρου, Χίου και Σάμου.

Xορηγός της Aegean Regatta είναι η εταιρία τηλεπικοινωνιών COSMOTE, που συντροφεύει τα πληρώματα και τους φίλους του θεσμού για πέμπτη συνεχόμενη φορά και Χορηγός το Κοινωφελές Ίδρυμα Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.

Συντονιστής όμιλος για τη διοργάνωση της Aegean Regatta 2018 είναι ο Ν.Ο. Χίου, και συνδιοργανωτές Ομιλοι οι : Α.Ο. Αιγαίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ιστιοπλοϊκός Όµιλος Μυτιλήνης, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Ν.Ο. Λέρου και Ν.Ο. Σάµου

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

AKADIMIES PANNAXIAKOS

BANNER PAS NAXOU 2021

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2022 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares