Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 08:28

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 2024: Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου φιλοξενεί (16-23/02) τη διοργάνωση της Ολυμπιακής πρόκρισης

Ο ΝΟ Καλαμακίου είναι έτοιμος να φιλοξενήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ILCA 2024, που αποτελεί την τελευταία ευκαιρία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από το Καλαμάκι στη Μασσαλία. Τέσσερις ιστιοπλόοι, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, στις 23 Φεβρουαρίου, θα πανηγυρίσουν στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου την κατάκτηση των τελευταίων Ευρωπαϊκών εισιτηρίων για τις χώρες τους που οδηγούν απευθείας στο ιστιοπλοϊκό event της κατηγορίας ILCA των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, που θα φιλοξενηθεί σε ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης, τη Μασσαλία

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου, με μακρά ιστορία και εμπειρία στον ναυταθλητισμό, φοράει τα γιορτινά του και είναι έτοιμος να φιλοξενήσει 16-23 Φεβρουαρίου το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ILCA 2024 που αποτελεί την τελευταία ευκαιρία των Ευρωπαίων ιστιοπλόων (άνδρες και γυναίκες) για πρόκριση στο κορυφαίο ραντεβού του αθλητισμού.

Το Καλαμάκι για περισσότερες από 10 μέρες θα αποτελεί την «πρωτεύουσα» της ευρωπαϊκής ιστιοπλοΐας με 325 ιστιοπλόους από 48 χώρες όλου του κόσμου να τρέχουν στο «2024 ILCA Senior European Championships & Open European Trophy».

Στους αγώνες μετέχουν 62 Έλληνες και Ελληνίδες ιστιοπλόοι. Στη μάχη της διεκδίκησης των 4 Ολυμπιακών εισιτηρίων που οδηγούν στη Μασσαλία αγωνίζονται στις Ολυμπιακές κλάσεις ILCA 6 και ILCA 7 14 γυναίκες και 19 άνδρες ιστιοπλόοι μας αντίστοιχα. Άλλοι 29 νέοι αθλητές της κλάσης ILCA 6 ετοιμάζονται να γεμίσουν τις σελίδες στο βιβλίο των εμπειριών τους.

Γιώργος Χριστόπουλος: «Θα περάσουμε τον πήχη των υψηλών απαιτήσεων»

Με ανυπομονησία αναμένουν την εκκίνηση της μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης οι διοικούντες τον διοργανωτή Ναυτικό Ομίλου Καλαμακίου. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου κ. Γιώργου Χριστόπουλου:

«Επτά ημέρες απομένουν για την έναρξη της Πανευρωπαϊκής Πρόκρισης. Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 77 χρόνια ναυταθλητικής πορείας και επιτυχιών, έχει αναλάβει την εν λόγω διοργάνωση με στόχο να μπορέσει να συνδυάσει την άρτια φιλοξενία αθλητών, προπονητών και συνοδών με την αγωνιστική επιτυχία.

Δουλεύουμε εντατικά από την πρώτη μέρα που μας ανατέθηκε η διοργάνωση και όλοι στον Όμιλο είμαστε σίγουροι ότι θα περάσουμε τον πήχη των υψηλών απαιτήσεων. Καλωσορίζουμε όλες τις αποστολές και ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους διαγωνιζόμενους» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστόπουλος.

Ολυμπιακό χωριό στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου

Για να μπορέσει ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου να φιλοξενήσει το κορυφαίο ευρωπαϊκό event της κλάσης ILCA φρόντισε να βελτιώσει τις κτιριακές του εγκαταστάσεις. Οι προετοιμασίες για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ξεκίνησαν τον Νοέμβριο και όλα δείχνουν έτοιμα για την φιλοξενία των ιστιοπλόων αλλά και των συνοδών τους. Οι χώροι καταμέτρησης των σκαφών και φύλαξης των τρέιλερ, το Kέντρο Tύπου και ζωντανής αναμετάδοσης των

αγώνων, τα αποδυτήρια όλα είναι έτοιμα με τους ανθρώπους του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου να υποδέχονται τις πρώτες αποστολές.

«Είναι η πρώτη φορά μετά από το 2004 που θα υλοποιηθούν στη χώρα μας ιστιοπλοϊκοί αγώνες τέτοιας κλίμακας και σημασίας στην εν λόγω κατηγορία. Η όλη διοργάνωση σε στεριά και θάλασσα στηρίζεται στην πολυετή μας εμπειρία και στην συνεργασία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που είναι συνδιοργανωτής και αρωγός στην όλη προσπάθεια.

Έχει γίνει καταμερισμός εργασιών, τα μέλη του ομίλου προσφέρουν εθελοντικά τη βοήθεια τους» σχολιάζει ο κ. Γρηγόρης Οικονόμου, γενικός γραμματέας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Αλίμου και σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Οι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά με πολυκάμερη κάλυψη και drones μέσα από τη θάλασσα, από την ομάδα ζωντανών μεταδόσεων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας μέσω του καναλιού της στο YouTube.

Διαθέσιμο είναι και το promo video της διοργάνωσης. Μπορείτε να το βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση:

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares