Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012 14:21

Πρόσκληση στην Πάρο για mtb ποδήλατο!

Η δραστήρια ομάδα «Awake» οργανώνει Cross country διαδρομές στα πλούσια μονοπάτια του νησιού, για να ανακαλύψετε την «άλλη Πάρο»!

syros RAOYZAIOS arxikaΤο μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φέρετε την «δίτροχη» τρέλα σας. Διαθέτει έναν «στόλο» από ολοκαίνουργια hardtail IDEAL (επιμένοντας ελληνικά), τρέιλερ μεταφοράς ποδηλάτων και οδηγό στα μονοπάτια. 

Οι διαδρομές είναι επί το πλείστον cross country αλλά και all mountain για τους πιο απαιτητικούς αναβάτες. Με αφετηρία το γραφικό χωρίο των Λευκών διοργανώνουμε τον Σεπτέμβρη στην όμορφη Πάρο cross country, ποδηλατικά Σαββατοκύριακα(Παρασκευή-Δευτέρα) με σκοπό να γνωρίσουν οι φίλοι του cross country την ποδηλατική πλευρά της Πάρου. Ξεκινάμε στις 7/9/2012 έχουμε φτιάξει ένα οικονομικό πακέτο φιλοξενίας (όσο πιο φτηνά γινόταν) διαμονής και μεταφορές (τρέιλερ ποδηλάτων-μίνι βαν εντός Πάρου) 

και ντόπιος οδηγός στα αγροτικά και αρχαία μονοπάτια της Πάρου. 

CROSS COUNTRY MTB CAMP - ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΠΑΡΟΣ - AWAKE PAROS

Οι Awake Paros διοργανώνουν στις αρχές του Σεπτέμβρη τριήμερα απεριόριστου Cross Country MTB στα αγροτικά και αρχαία μονοπάτια της Πάρου. Θέα Αιγαίου, απόμακρα μοναστήρια, παραδοσιακοί ανεμόμυλοι, βυζαντινά μονοπάτια και αμμώδεις παραλίες. Πόσα χιλιόμετρα χωματόδρομο αντέχετε?

Ημερομηνίες των camp 7-10 /9 ,14-17/9 & 28/9-1/10

Το πρόγραμμα επιγραμματικά περιλαμβάνει τις παρακάτω διαδρομές σε μονοπάτια που κυμαίνονται από 20-30χλμ.:

DAY 1: warm up για όσους φτάσουν στο νησί από Παρασκευή. Λεύκες- Αγία Κυριακή - Αυκλάκι -Μάρπησσα- Πίσω Λιβάδι.

Διαδρομή μεσαίας δυσκολίας στην ορεινή Πάρο (Tο 1998 διοργανώθηκε cross-country race στο μονοπάτι αυτό). Η όλη πορεία είναι περίπου 20 χιλιόμετρα. Το μονοπάτι περνάει μέσα από παλιούς αγροτικούς δρόμους, 9 μισογκρεμισμένους αρχαίους ανεμόμυλους, αλλά και απ' την απότομη κοιλάδα Αυκλάκι, καταλήγοντας στα γραφικά χωριά.

DAY 2: Σάββατο! Αρχαία λατομεία μαρμάρου, διαδρομή μεσαίας δυσκολίας. Μαράθι-Κόστος-Ναόυσα-Σαντα Μαρία-Αμπελάς (Αρχές του 2012 ο αγώνας ΜΤΒ Cross-country ξεκίνησε στην Πάρο απ' τα Αρχαία λατομεία). Τοπίο επιβλητικό με λατομεία που χρονολογούνται απ' τον 3ο π.Χ. Απ' το λατομείο μαρμάρου προέρχεται το μάρμαρο απ' το οποίο δημιουργήθηκαν αρχαία γλυπτά αριστουργήματα όπως τα αγάλματα της Αφροδίτης της Μήλου και των Κορών της Ακρόπολης.Ένα αγροτικό μονοπάτι ενώνει το χωριό Μαράθι με τη κοσμική Νάουσα και ένα άγριο παραλιακό τοπίο την Σάντα Μαρία με τον Αμπελά.

DAY 3: Κυριακή! Λεύκες και ανάβαση προς την κορυφή του νησιού Αγίους Πάντες. Διαδρομή με αρκετό πετάλι προς τις κεραίες του νησιού για απεριόριστη θέα στα νησιά του Αιγαίου. Απότομη κατάβαση από χωματόδρομο ανάμεσα σε ακατοίκητες πλαγιές της ενδοχώρας. Στάση στην πλατεία του Aσπρου χωριού και επιστροφή από μονοπάτι παράλληλα με την πασίγνωστη Χρυσή Ακτή.

DAY 4: Δευτέρα! Έναρξη απ' τις Λεύκες με μικρή κατάβαση μέσα από βυζαντινό πεζοπορικό μονοπάτι προς το Μαράθι. Ανώμαλη διαδρομή μέσα στο ρέμα του χωριού Κώστος εώς την απόμερη σερφοπαραλία Τσουκαλια. Παραλιακός χωματόδρομος Μόλου και επίσκεψη στο φάρο.Στάση στην πλατεία της Μάρπησσας πριν την ανάβαση για τον Κέφαλο και το μοναστήρι του 17ου αιώνα Aγιος Αντώνης με απεριόριστη θέα στο απέραντο αιγαιοπελαγήτικο γαλάζιο.

Από τους συμμετέχοντες απαιτείται επίπεδο βασικών τεχνικών γνώσεων και καλή φυσική κατάσταση -δυνατότητα να αντεπεξέλθουν σε ορεινές συνθήκες ποδηλασίας. Τήρηση κανονισμών ασφαλείας, σεβασμός προς τους άλλους ποδηλάτες, τα φυσικά τοπία που διασχίζουμε και τα μνημεία -μοναστήρια που συναντάμε. Συμμετοχή περιορισμένη στα 12 άτομα maximum για λόγους ασφαλείας.

Το τετραήμερο στοιχίζει 110 ¤ ή (100¤ για 3ημέρες για όσους δεν μπορούν να πάρουν άδεια από το γραφείο) και η τιμή περιλαμβάνει τα παρακάτω

-Μεταφορά από και προς το λιμάνι της Πάρου στο ξενοδοχείο για εσάς και το ποδηλατάκι σας

- 3 διανυκτερεύσεις (άφιξη Παρασκευή πρωί ή βράδυ με αναχώρηση Δευτέρα απόγευμα) στα περιποιημένα Deep Blue studios. Διαθέτουν μπαλκονάκι, κλειστό παρκινγκ για τα ποδήλατα, κήπο, μπάρμπεκιου. Βρίσκονται 100μ από την παραλία του Λογαρά (πλαζ με γαλάζια σημαία).

-4 ποδηλατικές διαδρομές cross country με οδηγό. Οι οδηγοί είναι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Φυσικής Αγωγής. Είναι ντόπιοι Παριανοί και ξέρουν όλα τα μονοπάτια, κάνοντας ποδηλασία στο νησί από παιδιά.

Sequence-01paros

- Τρέιλερ μεταφοράς ποδηλάτων & μίνι βαν μεταφοράς ποδηλατιστών στα σημεία έναρξης της ποδηλασίας (Εκτός αν προτιμάτε το πετάλι!)

- Ασφάλεια ποδηλατικού ατυχήματος. Μόλις οι ποδηλάτες υπογράψουν τη συμμετοχή τους αποκτούν ιατρική ασφάλιση σε περίπτωση ατυχήματος κατά τη διάρκεια των διαδρομών MTB. Η ασφάλεια αυτή καλύπτει έξοδα νοσηλείας (χτύπα ξύλο). Ωστόσο, η ασφάλιση δεν καλύπτει οποιαδήποτε άλλη αιτία της ασθένειας ή τραυματισμού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

- Για όσους δεν μπορούν να φέρουν το δικό τους mtb. Η τιμή ενοικίασης μόνο για το τετραήμερο αυτό και μόνο για τους συμμετέχοντες του camp είναι( -30% ) δηλαδή 10¤/ημέρα. Τα ποδήλατα που διατίθενται είναι IDEAL ZIG ZAG 2012 (Hardtail mtb).http://www.idealbikes.net/. Οι συμμετέχοντες επιθυμούν να φέρουν το δικό τους ποδήλατο πρέπει να είναι mtb Hardtail ή all mountain σε καλή κατάσταση, ενώ απαραίτητες είναι έξτρα σαμπρέλες και κράνος.

Τέλος επειδή το ποδήλατο ανοίγει την όρεξη, το τετραήμερο περιλαμβάνει αυτοσχέδια βραδιά μπάρμπεκιου και επισκέψεις σε εστιατόρια της περιοχής.

Όσοι μετά την ποδηλασία θέλουν να τσαλαβουτήσουν τους περιμένουν τα awake watersports. ΕΚΠΤΩΣΗ 30% στo WATERSPORT center Awake Punda Beach για μαθήματα Wakeboard, waterSki, Supboard ή ό,τι άλλο επιλέξουν!

Είμαστε καθημερινά στη διάθεση σας για να σας λύσουμε κάθε πιθανή απορία. e-mail για απορίες και συμμετοχές ή email για να ενημερωθείτε την επόμενη φορά που θα διοργανωθεί cross country camp ...

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. or Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. κινητό : 6936 529302 www.facebook.com/ Awake.Paros γενικό site www.awakeparos.gr

 paros-adonis

Κατηγορία ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares