Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2015 23:35

Σαββατοκύριακο με Πανελλήνιο στη Νάξο

 

Το Σαββατοκύριακο η Νάξος θα βρεθεί στο επίκεντρο του Πανελλήνιου ενδιαφέροντος λόγω της διεξαγωγής των πρωταθλημάτων δεκάθλου Ανδρών και επτάθλου Γυναικών.

Η Νάξος για πρώτη φορά στην ιστορία του Αιγαίου αναλαμβάνει τη διοργάνωση ενός Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου. Και δεν μιλάμε για βετεράνους αλλά για ενεργούς αθλητές. Και μαζί με τη Νάξο γράφουν ιστορία και οι Κυκλάδες. Ο λόγος για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα συνθέτων αγωνισμάτων, δηλαδή δέκαθλο Ανδρών και έπταθλο Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί στο ΔΑΚ Νάξου στις 6 και 7 Ιουνίου και παράλληλα θα έχουμε και το πανελλήνιο πρωτάθλημα συνθέτων για Άντρες και Γυναίκες της κατηγορίας Νέων (κάτω των 22 ετών). Και οι φίλαθλοι της Νάξου και ελπίζουμε όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τους έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες των συνθέτων αγωνισμάτων. Πρωταθλητής Ελλάδος σε άνδρες και νέους είναι ο Παναγιώτης Μαντής του Κοροίβου Αμαλιάδας που συγκέντρωσε 6.659 βαθμούς, ενώ στις γυναίκες στο έπταθλο είναι η Σοφία Υφαντίδου του Φίλιππου Βέροιας που συγκέντρωσε 5.622 και στις Νέες γυναίκες η Βάσου Μαρκοπούλου - επίσης του Κοροίβου Αμαλιάδας με 4.986.  

Η σημαντική αυτή εκδήλωση επιτεύχθη χάρη στις προσπάθειες του Περιφερειάρχη Αθλητισμού κ. Γιάννη Μαργαρίτη και του Δήμου Νάξου οι οποίοι κατάφεραν να ξεπεράσουν τις αντίπαλες πόλεις - υποψήφιες για τη διοργάνωση υποσχόμενοι άρτιους αγώνες και υψηλού επιπέδου φιλοξενία. Επικουρικά λειτούργησε η ύπαρξη στο νησί δύο ισχυρών στιβικών σωματείων, του Πανναξιακού και του Ναξιακού και δύο καλών δεκαθλητών, του Δημήτρη Μανδηλαρά και του Πέτρου Σιδερή.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το δέκαθλο είναι Ολυμπιακό άθλημα από το 1912, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης και οι άνδρες σε δύο μέρες δίνουν τα εξής αγωνίσματα: 100 μέτρα, άλμα εις μήκος, σφαιροβολία, άλμα εις ύψος, 400 μέτρα την πρώτη μέρα και 110 μέτρα μετ' εμποδίων, δισκοβολία, άλμα επί κοντώ, ακοντισμό και 1500 μέτρα τη δεύτερη ημέρα. Όσο για τις γυναίκες; Το έπταθλο μπήκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1984 και έχουμε τα εξής αγωνίσματα: 100μ μετ' εμποδίων, άλμα εις ύψος, σφαιροβολία, 200 μ., άλμα εις μήκος, ακοντισμός και 800 μ.

Πηγή: Εφημερίδα Κυκλαδική

 

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares