Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016 15:19

Ανθίζει ο στίβος στην Πάρο

Τι κι αν είναι καταχείμωνο; Το λουλούδι που λέγεται κλασικός αθλητισμός ανθίζει στην Πάρο και το τμήμα του συλλόγου καταγράφει πλέον μαζικές συμμετοχές, αλλά και διακρίσεις σε διάφορες αγωνιστικές εκδηλώσεις.

Ήδη αναγνωρίστηκε επίσημα σαν μέλος του ΣΕΓΑΣ, ενώ η δραστηριότητα του ασφαλώς και έπαιξε ρόλο στο να επιλεχθεί η Πάρος σαν τόπος διεξαγωγής του Πανελλήνιου πρωταθλήματος βάδην στο τέλος Μαρτίου.

Το σπουδαιότερο όμως επίτευγμα, κατά την γνώμη μας, είναι πως ήδη η ενασχόληση νέων και μεγαλύτερων με τον κλασικό αθλητισμό στο νησί, έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά κινήματος και έχει εμφυσήσει τις ευγενείς αξίες, που είναι ταυτόσημες με τον κλασικό αθλητισμό, σε όλους Αγάπη, φιλία, σεβασμός και ευγενής άμιλλα είναι οι αρχές που κυριαρχούν στην λειτουργία του τμήματος.

Λειτουργώντας αυτόνομα με αυτοοργάνωση ζηλευτή, έχει καταφέρει από ελάχιστα άτομα στο ξεκίνημα να έχει καταφέρει να περιλαμβάνει στις τάξεις του πάνω από 70 μέλη.

Στην Πάρο υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σαν τρόπο ζωής τον κλασικό αθλητισμό, κυρίως το τρέξιμο και δεν είναι σπάνιες οι φορές που τους συναντά κάποιος ακόμα και στα πιο απίθανα σημεία δρομείς.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης δίνουν στην πράξη το καλό παράδειγμα.

Ο Μάριος Φουρνάρης, ο Simo Zak, ο Τάκης Αποστολόπουλος, ο Φώτης Σκιαδάς, ο Ανδρέας Ραγκούσης, η Μαρία Σιφναίου, ο Κώστας Ασπρολούπος και ο γιατρός κ.Τζανίδης, είναι μερικοί μόνο από τους ανθρώπους που έχουν κάνει τρόπο ζωής τον αθλητισμό.

Η λίστα μεγαλώνει συνεχώς και η μαγιά για να δοθεί κίνητρο σε νέα παιδιά είναι δεδομένη.

Χρειαζόταν όμως η έλευση της Μαρίας Τσουκνίδα στο νησί για να μπορέσει να οργανωθεί το τμήμα, να μπει σε συστηματική λειτουργία και να παρουσιασθεί έργο.

Με την αμέριστη συμπαράσταση των γονέων στα οργανωτικά θέματα, κυρίως της Ι. Δρακάκη και της Γ, Σπανοπούλου,ο απολογισμός του τμήματος είναι εντυπωσιακός, για το τόσο βραχύ διάστημα της ύπαρξης του.

Την χρονιά που πέρασε, ο Γ.Δρακάκης αναδείχθηκε πρωταθλητής Κυκλάδων στο ύψος και στα 100 μ. με εμπόδια, ο Β. Παπαγιάκουμος ήλθε τρίτος στο ύψος και η Κ. Μάρκου δεύτερη στα 800 μ. και τρίτη στην σφαιροβολία.

Η Μάγδα Χριστοπούλου κατάκτησε την πέμπτη θέση της κατηγορίας της και την δεκατηέβδομη της γενικής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου.

Ακόμη στους αγώνες δρόμου στην Αντίπαρο με Ελληνικές και διεθνείς συμμετοχές, ο Θ. Πατρίκης πήρε την πρώτη θέση της κατηγορίας Κ.18 και την πέμπτη της γενικής, ενώ η Μ. Χριστοπούλου στους ίδιους αγώνες τερμάτισε τρίτη.

Ακόμη.

Στα Δήλεια που έγιναν στην Μύκονο με συμμετοχή σωματείων των Κυκλάδων, αλλά και όλης της Ελλάδας, έξι αθλητές ανέβηκαν στο βάθρο.

Ο Γ. Σαρρής πρώτος στα 600 μ. παμπαίδων μίνι, η Η. Σελιμάι πρώτη στο μήκος παγκορασίδων μίνι, ο Γ.Δρακάκης δεύτερος στα 100 με εμπόδια παμπαίδων Α΄, ο Γ. Βιώνης δεύτερος στην σφαιροβολία παμπαίδων Α, ο Θ. Νασκιντασβίλι δεύτερος στο ύψος παμπαίδων Β και ο Γ.Διακογιάννης τρίτος στα 50 μ. παμπαίδων μίνι.

Συνδιοργανώθηκαν με την ΕΑΣ Κυκλάδων δύο αναπτυξιακοί αγώνες στην Πάρο, όπου τα μικρά της Ακαδημίας και του προαγωνιστικού τμήματος πήραν πολλές θέσεις στην τριάδα, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Να σημειώσουμε πως η Πάρος έχει πολυάριθμη εκπροσώπηση στον διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας, αλλά και στο Σπάρταθλο, την διαδρομή δηλαδή Αθήνας-Σπάρτης.

Κλείνοντας να επαναλάβουμε πως όλο το πνεύμα του τμήματος δεν έχει σαν αυτοσκοπό τις διακρίσεις, αλλά την συμμετοχή και το μπόλιασμα της τοπικής κοινωνίας με το πραγματικό πνεύμα του αθλητισμού.

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares