Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 08:07

Δύο αργυρά, τρία χάλκινα ο Α.Ο.Μυκόνου στους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες

100m-pagkorasides-aomykonoy

Συνέχισε και φέτος την παράδοση των καλών εμφανίσεων ο στίβος του ΑΟΜυκόνου στους Αιγαιπελαγίτικους αγώνες.

Μετείχε στους αγώνες της πανέμορφης Μυτιλήνης με αποστολή δεκατεσσάρων αθλητών από τους οποίους οι δώδεκα κατάφεραν να πλασαριστούν στις εξάδες των αγωνισμάτων στα οποία πήραν μέρος. Ο σύλλογός μας κατετάγη δέκατος με 36 βαθμούς ανάμεσα στα 34 σωματεία που μετείχαν από όλα τα νησιά του Αιγαίου πελάγους, και πρώτος μεταξύ των κυκλαδίτικων σωματείων.

Αναλυτικότερα η εμφάνιση των αθλητών μας :

Αρμάου - Συκινιώτη

Μετάλλια στα 1.000 μέτρα παγκορασίδων Α΄

Σε μία συγκλονιστική κούρσα, την καλύτερη των φετινών αγώνων όπου τέσσερις αθλήτριες μονομάχησαν μέχρι τα τελευταία μέτρα για τα τρία μετάλλια, οι αθλήτριες μας Φραγκίσκα Αρμάου και Καλλιόπη Συκινιώτη κατάφεραν να κατακτήσουν την δεύτερη και την τρίτη θέση με 3.21.24 και 3.21.67 αντίστοιχα, πίσω από την αθλήτρια της Ρόδου και μπροστά από την αθλήτρια του Καζώνη Καλύμνου. Οι δύο αθλήτριές μας έχουν πλέον καθιερωθεί στην ελίτ των αθλητριών της κατηγορίας τους και είναι υπολογίσιμες αντίπαλοι για όλες τις άλλες αθλήτριες σε όποιο αγώνισμα και αν παίρνουν μέρος από τα 600 μέτρα και πάνω.

Μαρία Πέτρου : Δυναμική εμφάνιση στη σφαίρα

Με ανάμικτα συναισθήματα τελείωσε τον αγώνα της στη σφαίρα παγκορασίδων Β΄ η Μαρία Πέτρου. Πήρε τη δεύτερη θέση με επίδοση 8.93 (νέο ρεκόρ συλλόγου παγκορασίδων Α και Β) αλλά έχασε την πρώτη από την αθλήτρια της Χίου μόνο για πέντε πόντους. Η Μαρία αγωνίστηκε αποφασισμένη για τη διάκριση σε αυτούς τους αγώνες και βάζει νέους μεγάλους στόχους για το επόμενο καλοκαίρι που περιλαμβάνουν τη συμμετοχή της στους πανελλήνιους αγώνες της κατηγορίας της και επιδόσεις πάνω από τα δέκα μέτρα.

Παναγιώτης Καραγιάννης: από το μήκος στην αντοχή με μετάλλιο

Ο Παναγιώτης Καραγιάννης από την νέα σεζόν άφησε το μήκος και αποφάσισε να ασχοληθεί με τους δρόμους. Η απόφασή του αυτή αποδείχθηκε σωστή καθώς στα 1.000 μέτρα παμπαίδων Β΄ κατάφερε να πλασσαριστεί στην τρίτη θέση με νέο ρεκόρ συλλόγου για τις κατηγορίες παμπαίδων Α και Β (3.17.38) σε μία κούρσα που πήγε πολύ γρήγορα στον τελευταίο γύρο. Ο Παναγιώτης, τρέχοντας έξυπνα διατηρήθηκε στο πρώτο γκρουπ των αθλητών και στα τελευταία 50 μέτρα μπήκε στα μετάλλια.

Γιάννης Στούλα: Χάλκινο στα 1.500

Με σωστή τακτική ο Γιάννης Στούλα κατάφερε να βρεθεί στην τρίτη θέση στα 1.500 μέτρα αντρών με επίδοση 4.20.30, πίσω από τους Χιώτες, τον πανελληνιονίκη Χριστόφορο Μερούση και τον Κυριάκο Συμιριώτη. Για τον Γιάννη αυτό αποτελεί το τρίτο του μετάλλιο στους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες καθώς πέρυσι είχε κατακτήσει δύο μετάλλια στα ισάριθμα αγωνίσματα αντρών που είχαν διεξαχθεί στη Ρόδο. Δυστυχώς για τον ίδιο, δεν υπήρχε φέτος άλλο αγώνισμα αντοχής στην κατηγορία αντρών.

Στις τετράδες : Βερώνη – Ζουγανέλη - Νάζου

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαρκέλα Βερώνη στα 3.000 βάδην. Μετέχοντας σε μία κούρσα όπου κυριαρχούσαν οι αθλήτριες της Μυτιλήνης κατάφερε, αν και ξεκίνησε συγκρατημένα, σταδιακά να υποσκελίσει αρκετές από τις αντιπάλους της και να βρεθεί στην τέταρτη θέση με την πολύ καλή επίδοση 18.41.14. Η Μαρκέλα πήρε μέρος και στο ύψος γυναικών όπου με επίδοση 1.25 πήρε το βάπτισμα του πυρός στο αγώνισμα και κατέλαβε την 9η θέση.

Η Μαριάννα Ζουγανέλη έφτασε πολύ κοντά στο μετάλλιο αλλά τελικά έμεινε στην 4η θέση. Η καλύτερή της βολή ήταν στα 28.88 ενώ όλες οι βολές της ήταν σταθερές και πάνω από τα 26 μέτρα. Η ανοδική της πορεία αναμένεται να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά όπου στοχεύει σε επιδόσεις πάνω από τα 34-35 μέτρα και τουλάχιστον στην 6αδα του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Δυναμική εμφάνιση για την Μαργαρώ Νάζου στα 300 μέτρα παγκορασίδων Α΄. Η Μαργαρώ σημείωσε ρεκόρ συλλόγου με επίδοση 50.90 και έδωσε μάχη για το μετάλλιο με την αθλήτρια της Κω από την οποία έχασε με ελάχιστη διαφορά.

Πέμπτη η Ειρήνη Ξυδάκη στη δισκοβολία

diskos-aomykonoy1

Στην παρθενική της εμφάνιση με τα χρώματα του ΑΟΜυκόνου η Ειρήνη Ξυδάκη κατάφερε να πάρει την 5η θέση στη δισκοβολία γυναικών με επίδοση 20.27 και την 8η στη σφαιροβολία γυναικών με επίδοση 7.17 (νέο ρεκόρ συλλογου γυναικών – νεανίδων και κορασίδων, το προηγούμενο ήταν με 6.66 της Ελένης Πατσίλη από το 2010). Η Ειρήνη, αναμένεται σύντομα να ξεπεράσει τα 30 μέτρα στο δίσκο και τα οκτώ μέτρα στη σφαίρα, επιδόσεις που θα της δώσουν μεγάλες δυνατότητες διάκρισης στους αγώνες της κατηγορίας της.

Κική Γιαβρούτα : 1.30 στο ύψος 11.79 στα 80 μέτρα

ypsos-aomykonoy

Μαχητικότητα, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα έδειξε η Κική Γιαβρούτα στα δύο αγωνίσματα που πήρε μέρος. Στο ύψος γυναικών πήδηξε με την 3η το 1.30 ισοφάρισε το ρεκόρ συλλόγου που κατέχει η ίδια από την άνοιξη και κατέλαβε την 7η θέση στο ύψος γυναικών όπου μετείχαν αθλήτριες μεγαλύτερης ηλικίας. Αν η Κική είχε περάσει το 1.30 με την πρώτη θα είχε βρεθεί στην πρώτη τετράδα. Λίγο αργότερα πήρε μέρος και στα 80 μέτρα παγκορασίδων όπου με 11.79 σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ και βρέθηκε στην 6η θέση δίνοντας έναν πολύτιμο βαθμό στο σύλλογό μας.

Στην 6άδα Κατερίνα Κάτσα και Σοφία Λάμπρου

Εκτός μεταλλίων βρέθηκε η Κατερίνα Κάτσα στα 1.000 μέτρα παγκορασίδων Β΄ . Παρά το ότι η κούρσα ήταν μέσα στις δυνατότητές της η Κατερίνα δεν βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα, και με επίδοση 3.31.07 πλασσαρίστηκε στην 6η θέση, πολύ πίσω από το ατομικό της ρεκόρ. Η Κατερίνα είναι αποφασισμένη να ξαναβρεθεί στην κατάσταση που ήταν πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές και βάζει ως πρώτο στόχο μία πολύ καλή εμφάνιση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου το Φεβρουάριο.

Την 6η θέση στα 300 μέτρα παγκορασίδων Α κατέκτησε η Σοφία Λάμπρου με επίδοση 52.65, και έδωσε έναν ακόμα βαθμό στο σύλλογό μας.

Ατομικό Ρεκόρ η Γεωργία Τσεγγελίδου

Την όγδοη θέση στα 1.000 μέτρα παγκορασίδων κατέκτησε η Γεωργία Τσεγγελίδου σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ (3.38.63) σπάζοντας το φράγμα του 3.40 που ήταν ο στόχος της. Η ανοδική της πορεία από την άνοιξη και μετά αποδεικνύει ότι εάν συνεχίσει να δουλεύει με σοβαρότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα θα βρεθεί πολύ ψηλά, σε επίπεδο πανελληνίων αγώνων.

9η στον ακοντισμό η Σιατήρα

Λίγο κάτω από το ατομικό της ρεκόρ βρέθηκε η Αννυ Σιατήρα στον ακοντισμό γυναικών. Σημείωσε επίδοση 17.33 (9η θέση) επίδοση που δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητές της και αναμένεται σύντομα να πετύχει και σε επίσημους αγώνες επιδόσεις πάνω από τα 25 μέτρα. Ηδη, επέστρεψε στη Μύκονο και μπήκε δυναμικά στις προπονήσεις, έχοντας παρακαταθήκη την εμπειρία των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων και βάζοντας ως στόχο να αποτελέσει ένα ισχυρό δίδυμο με την άλλη ακοντίστρια μας, τη Μαριάννα Ζουγανέλη.

 

Το ΔΣ ΑΟ Μυκόνου

Δ. Παππάς

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares