Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 15:00

«ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ» Με φοβερό come back τα Φανάρια στο f4

Μπροστά σε 600 περίπου φίλους του Μπάσκετ που δημιούργησαν μία εκρηκτική ατμόσφαιρα στο κλειστό του ΔΑΚ Νάξου τα Φανάρια πήραν μεγάλη νίκη με 71 – 64 επί του Πανναξιακού, κάνοντας μεγάλο ντερμπαράζ στον 2ο γύρο, που τα στέλνει στο F4 της Σαντορίνης και αφήνοντας μετά από πολλά χρόνια τον Πανναξιακό εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες τα Φανάρια αν και χωρίς τον Φράτα που τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση είχαν τις απαντήσεις σε ότι δοκίμαζε ο Πανναξιακός, που κατάφερε να περιορίσει τον Χάρο, αλλά βρήκε απέναντι του έναν καταπληκτικό Πρόκο, που χθες ήταν ο «εγκέφαλος» της ομάδας από την ορεινή Νάξο, όπως και τον Μάριο Ονάσογλου, που επέστρεψε μετά από καιρό και έδωσε πολύτιμες λύσεις σε κρίσιμα σημεία του αγώνα. Ο Τζανιδάκης, προσπάθησε να πάρει τον Πανναξιακό στις πλάτες του, αλλά οι 19 πόντοι που πέτυχε δεν φάνηκαν αρκετοί να σώσουν την παρτίδα για την ομάδα του Δημήτρη Δαμιανίδη. Καθοριστικός για τον Πανναξιακό ήταν και ο τραυματισμός του Παναγιώτη Πολίτη στην 2η περίοδο, καθώς οι ηττημένοι είδαν ακόμα ένα δυνατό όπλο να τίθεται εκτός μάχης.

Μπόμπερ

Οι κορυφαίοι Πρόκος και Τζανιδάκης για τις δύο ομάδες ήταν αυτοί που έδιναν τις λύσεις όταν η μπάλα έκαιγε και αυτό όχι απαραίτητα με το σκοράρισμα αλλά με την ηρεμία που έδιναν στο παιχνίδι των δύο ομάδων. Τα Φανάρια ήταν η ομάδα που μπήκε δυνατα στο ματς φτάνοντας να προηγείται 12-2, με τον Πανναξιακό να προσπαθεί να μειώσει και το σκορ να φτάνει 16-11 2,20 πριν το τέλος της 1ης περιόδου. Η μάχη άναψε στα 2 τελευταία λεπτά με τον καζακίδη και Τζανιδάκη να κάνουν το 16-17 45" πριν το τέλος, με τα Φανάρια να φτάνουν όμως στο 18-17 με βολή του Πρόκου και στο 21-17 με μία «βόμβα» τριών πόντων στο 0 από τον Μελά.

Τζάνι

Στις αρχές της 2ης περιόδου ο Πολίτης τίθεται εκτός μάχης με τον Τζανιδάκη να αναλαμβάνει δράση. Ο παίκτης του Πανναξιακού βάζει μπροστά την ομάδα του για 1η φορά στο παιχνίδι 4,40 πριν το τέλος όταν με ένα σερί κάνει το παιχνίδι 23-26. Κάπου εκεί ο Πρόκος ισορροπεί το παιχνίδι για να έρθει ένα τρίποντο του Γκέργκι στη λήξη που διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου (32-32).

Ροντέο

Στο 2ο ημίχρονο οι ρόλοι πήγαν να αλλάξουν με τον Πανναξιακό να έχει οριακή υπεροχή, μέχρι που ήρθε η σειρά του Μάριου Ονάσογλου, ο οποίος με σουτ τριών πόντων 6 λεπτά πριν τη λήξη της 3ης περιόδου έβαλε και πάλι μπροστά την ομάδα του με 39-38. Κάπου εκεί το παιχνίδι παίρνει φωτιά με το σκορ να εναλλάσσετε συνεχώς και τελικά τον Τζανιδάκη με ένα τρίποντο να διαμορφώνει το 50-48.

Μυαλό

Στην 4η και τελευταία περίοδο φάνηκε η διαφορά στην συγκέντρωση που είχαν οι δύο ομάδες. Τα Φανάρια σαφέστατα πιο ψύχραιμα κοντρόλαραν το παιχνίδι και έχτισαν μία μικρή διαφορά με κύριους εκφραστές τον Μπρόκο και τον Ονάσογλου. Αρχικά 6,40 πριν το τέλος ο Μπρόκος πάει το σκορ στο 57-52 και λίγο αργότερα ο Ονάσογλου με τρίποντο πάει την διαφορά στους 7 (66-59) 2,32 πριν το τέλος με την πλάστιγγα πλέον να γέρνει υπέρ των Φαναριών. Οι νικητές σε εκείνο το σημείο κράτησαν την μπάλα γέμισαν επιθέσεις και ήταν εύστοχοι στις βολές με το τελικό 71 – 64 να έρχεται φυσιολογικά και δίκαια.

Ενστάσεις

Παπαδημητρόπουλος και Κιουλάφας είχαν άψογη διαιτητική παρουσία και παρόλο που το παιχνίδι είχε πολύ ένταση και πάθος κατάφεραν με τις σωστές τους αποφάσεις να μην υπάρξει παράπονο από καμία από τις δύο ομάδες. Φυσικά όταν όμως σε ένα παιχνίδι παίζεται μία ολόκληρη χρονιά όλα είναι στο πρόγραμμα. Στην ανάπαυλα της αναμέτρησης οι δύο ομάδες κατέθεσαν ενστάσεις. Τα Φανάρια για αντικανονική συμμετοχή του Θοδωρή Καζακίδη και ο Πανναξιακός για την είσοδο του Προέδρου των Φαναριών στον αγωνιστικό χώρο, καθώς και για το δελτίο του Πρόκου.

Δίκαια

Ο προπονητής του Πανναξιακού Δημήτρης Δαμιανίδης, αφού συνεχάρη τους παίκτες του μίλησε για δίκαιη νίκη των Φαναριών, ενώ ο Ρόμπερτ Σγούρος απέδωσε τη νίκη της ομάδας του στην αποφασιστικότητα που έδειξε και στην σωστή προετοιμασία γι αυτό το παιχνίδι. Όλες οι δηλώσεις και οι καλύτερες στιγμές του αγώνα σε απόμενες αναρτήσεις μας.

ΑΠΑΣ τα Φανάρια – Πανιώνιος 71 - 64

Δεκάλεπτα: 21-17, 11-15, 18-16, 21 -16

Φανάρια (Σγούρος): Μουστάκης, Πρόκος 19, Μανδηλαράς, Κώτσος, Πολυτάρχου 12, Βενιέρης 1, Ονασογλου 11 (3), Χάρος Ν. © 9, Κεραμιδάς, Χάρος Γ. 9, Ματσούκας, 10 (2)

Πανναξιακός ΑΟΝ (Δαμιανίδης): Πολίτης 3 (1), Βάβουλας 7 (1), Καλαβρός 2, Ανεβλαβής, Καζακίδης 14, Βασιλάκης, Δεδρινός 2, Γκιέργκι 10 (3), Λάσκαρης, Τζανιδάκης 19 (2), Κοκκάρης 4, Μυλωνάς © 3.

FAN-PANAX 71-64

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares