Παρασκευή, 03 Οκτωβρίου 2014 14:01

Προβληματισμός του Πανιωνίου για το ΔΑΠΠΟΣ

Με ένα Δελτίο Τύπου ο Πανιώνιος Σαντορίνης επισημάνει τα προβλήματα που υπάρχου στο ΔΑΠΠΟΣ και έχουν να κάνουν περισσότερο με την χρήση των χώρων, οι οποίοι όπως αναφέρει χρησιμοποιούνται για άλλες χρήσεις και όχι γι αυτές που έχουν αρχικά κατασκευαστεί.

 ΘΕΜΑ: Εγκαταστάσεις Αθλητικού Κλειστού Γυμναστηρίου Θήρας

Κύριε Δήμαρχε,

Η νεολαία του νησιού μας περίμενε από το 1995 έως το 2008 δεκατρία ολόκληρα χρόνια για την ανέγερση του κλειστού γυμναστηρίου Θήρας. Σήμερα έξι χρόνια μετά, αυτό το στολίδι για το νησί μας, αποτελεί δεύτερο σπίτι για πλήθος νέων όλων των ηλικιών που αθλούνται και διαμορφώνουν χαρακτήρα μέσα από τα ευεργετήματα που προσφέρει το αθλητικό ιδεώδες.

Η προσπάθεια που γίνεται από τον Δήμο για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού στο νησί μας είναι εμφανής και έχει δει αποτελέσματα και μέσα από τις πρόσφατες διακρίσεις ομάδων του νησιού μας (παρουσία στον τελικό κυπέλλου ποδοσφαίρου Κυκλάδων για την Θύελλα Καμαρίου, Final4 καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων για τον Πανιώνιο Σαντορίνης, πρωτάθλημα και άνοδο στην Α1 volleyγια τον ΑΟ Θήρας).

Το κλειστό γυμναστήριο Θήρας αυτή τη στιγμή σφύζει από ζωή και το πρόγραμμά του είναι ήδη καλυμμένο με πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων στην κυρίως αίθουσα αλλά και το προπονητήριο που διαθέτει. Δεν έχει όμως εξαντλήσει τις δυνατότητές του αφού διαθέτει πολλούς ακόμα στεγασμένους χώρους που θα έπρεπε να είναι συναφείς με τον αθλητισμό.

Το ιατρείο που αποτελεί σημαντικό χώρο για την ασφάλεια των αθλητών πλέον δεν υπάρχει. Η αίθουσα επιτραπέζιας αντισφαίρισης και χορού έχει παραχωρηθεί για άλλο σκοπό. Δεν γίνονται πλέον συγκεντρώσεις σκακιστικού ενδιαφέροντος στον χώρο. Δεν υπάρχουν επαρκείς αποθήκες για το αθλητικό υλικό των ομάδων. Στον αντίποδα, το δευτερεύον συγκρότημα του κλειστού γυμναστηρίου μόνο αθλητικό προσανατολισμό δεν έχει αφού πλέον αποτελεί μέρος του δημαρχείου Θήρας φιλοξενώντας γραφεία που καμία σχέση δεν έχουν με τον αθλητισμό.

Το κλειστό Γυμναστήριο Θήρας ανήκει στην νεολαία του νησιού μας και θα έπρεπε να χρησιμοποιείται αμιγώς για τον σκοπό που κατασκευάστηκε. Πρέπει να αναδειχθεί περισσότερο με αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις αξιοποιώντας τις υποδομές που διαθέτει παραχωρώντας τες σε χρήση τέτοιων σκοπών και όχι σε ανάγκες γραφείων του Δήμου ή διάφορων υπηρεσιών.

Με λύπη πληροφορούμαστε πως ο Δήμος προτίθεται να κατασκευάσει στέγαστρα οχημάτων αντί να κατασκευάζει συμπληρωματικά εξωτερικά γήπεδα σε ένα χώρο που συχνάζουν μαθητές και μικρά παιδιά και η κυρίως αίθουσα δεν αρκεί πλέον για τις ανάγκες αθλητισμού. Οι συμπληρωματικοί χώροι του κλειστού γυμναστηρίου δεν περισσεύουν αλλά αντίθετα δεν επαρκούν και σας παρακινούμε να επισκεφθείτε το χώρο ώστε να το διαπιστώσετε αυτοπροσώπως.

Υπάρχουν δράσεις που ο χώρος ανάπτυξής τους είναι το κλειστό γυμναστήριο Θήρας και αν υπήρχαν χώροι διαθέσιμοι θα είχαν αναπτυχθεί και αυτοί, για αυτό το λόγο σας προτρέπουμε να μην μετατρέψετε έναν χώρο αθλητισμού και πολιτισμού σε χώρο που θα στεγάζεται ότι δεν χωράει σε άλλους χώρους του Δήμου.

Το κλειστό γυμναστήριο Θήρας ας μείνει χώρος πολιτισμού και αθλητισμού όπως αρμόζει στην νεολαία της Σαντορίνης!

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ του Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Βλαβιανός Βαλάντης

Διαμαντόπουλος Γιάννης

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares