Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021 22:58

Πανάξια επιστροφή στον θρόνο του κυκλαδίτικου μπάσκετ από τους παίδες της ΑΕ Σαντορίνης

Τέσσερα χρόνια έλειψε η ΑΕ Σαντορίνης από την πρώτη θέση του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚ Κυκλάδων, μιας και λίγη ώρα ανέκτησε τα σκήπτρα του κυκλαδίτικου μπάσκετ.

Οι νεαροί αθλητές του Χάρη Πεταλωτή εμφανίστηκαν αποφασισμένοι, χωρίς να δείχνουν ούτε στο ελάχιστο επηρεασμένοι από το ταξίδι τους, αφού έφτασαν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή στο κλειστό της Μάρπησσας και “δάμασαν” τον ΑΟ Άνδρου στον μεγάλο τελικό της Κυριακής 11 Ιουλίου.

PAIDES PROTATHLITES pan

Το τελικό σκορ 102-56 ήρθε με την θηραϊκή ομάδα να έχει βρεθεί από την αρχή του αγώνα με μία διψήφια διαφορά και να φτάνει στην πολύ μεγάλη νίκη που τους οδηγεί πλέον στην προκριματική φάση του Γ’ ομίλου του πανελληνίου πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 21 του μήνα σε κάποιο κλειστό γυμναστήριο της Αθήνας.

AES AO ANDROU TZAMPOL

Οι νέοι πρωταθλητές Κυκλάδων ολοκλήρωσαν τις φετινές τους αγωνιστικές υποχρεώσεις αήττητοι. Κάτι που στο πρόσφατο παρελθόν συνέβη με τον Περιστεριώνα Τήνου το 2019 και με τον ΑΟ Ερμούπολης την τριετία 2011, 2012, 2013 σε παίδες και έφηβους. Επίσης, το σωματείο της Σύρου έχει κατακτήσει και 7 από τα 9 σερί πρωταθλήματα αήττητο στην κατηγορία των κορασίδων, όλα υπό τις οδηγίες του Βολιώτη τεχνικού, του Ανδρέα Μαύρου.Η ΑΕΣ φάνηκε πιο διαβασμένη στην άμυνα, ενώ το …ακτύπητο δίδυμο της φετινής πορείας, ο Ιορδάνης Γρηγοριάδης (48π.) και ο Κωστής Μαλολλάρι (38π.) ήταν κυρίαρχοι επιθετικά και συνέλαβαν στα μέγιστα στο να ανοίξει με το “καλημέρα” η διαφορά.

PAIDES TIME TELIKOS

Έχοντας στο πλευρό τους, όλους τους ισάξιους συμπαίκτες τους, οι οποίοι βοήθησαν κι εκείνοι στα μέγιστα να φτάσει η ομάδα τους στην πολυπόθητη κούπα. Από την άλλη, ο ΑΟ Άνδρου, παρότι πέρασε “αέρας” στον τελικό, αφού στον ημιτελικό δεν κατέβηκε να αγωνιστεί ο ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια”, έφτασε επάξια στην τελική φάση και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στους νεαρούς αθλητές του σωματείου του βορειότερου νησιού του νομού, όσο και του προπονητής του, του Κυριάκου Μουστάκα που επιτελεί σπουδαίο και συνάμα δύσκολο έργο μιας και είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΚ που δίνει τους επίσημους αγώνες της σε ανοιχτό γήπεδο. Πρώτος σκόρερ των “κυανόλευκων” αναδείχθηκε ο συνήθης ύποπτος Έρι Μπέλλο, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 31 πόντους.

AE SANTORINI AO ANDROU ONASOGLOU MALOLARI

Πιο έτοιμη και πιο δυνατή μπήκε στην μάχη του τελικού η ΑΕΣ. Οι τυπικά γηπεδούχοι του Χάρη Πεταλωτή κυριάρχησαν από το ξεκίνημα και δεν άφησαν τους Ανδριώτες να μπουν στο παιχνίδι. Αναλαμβάνοντας δράση τα δύο δυνατά της… όπλα, ο Κωστής Μαλολλάρι και ο Ιορδάνης Γρηγοριάδης οδήγησαν σε αρκετά λάθη τους αντιπάλους τους και με ένα σερί 6-0 έκαναν το 4-4 σε 10-4 6:59 πριν το τέλος. Ίδιο σκηνικό και στο υπόλοιπο μισό του πρώτου δεκαλέπτου με την διαφορά να φτάνει δύο φορές στους +18 (24-6 και 26-8) και στη μέγιστη τιμή της, στους +21 με το τέλος της περιόδου (34-13)με έναν απίστευτο πραγματικά Μαλολλάρι που έκανε ό,τι ήθελε την αντίπαλη άμυνα!

AE SANTORINI PAIDES TIME TELIKOS

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου η διαφορά… εκτοξεύτηκε στους +27 (48-21) με καλάθι του Γρηγοριάδη, ενώ ένα σερί 0-10 της Άνδρου “συμμάζεψε” κάπως τη διαφορά στους -17 (48-31). Ανάλογη συνέχεια δεν υπήρχε για τους παίκτες του Κυριάκου Μουστάκα. Οι τυπικά γηπεδούχοι πάτησαν ξανά το γκάζι και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με +25 (61-36) με τρίποντο στην εκπνοή από τον Γρηγοριάδη για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

AE SANTORINI AO ANDROU TELIKOS FASI

Με τον τελικό νικητή να έχει ήδη αναδειχθεί από πρώτο κιόλας ημίχρονο, η επανάληψη ήταν μία απλή τυπική διαδικασία με τους δύο προπονητές να δίνουν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχαν στη διάθεσή τους. Στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά έφτασε στους +34 (86-52) με το τέλος της, ενώ στην τελευταία περίοδος η 100άρα που όλοι περίμεναν ήρθε 32 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε με τρίποντο του Χαράλαμπου Μουρατίδη.

ONASOGLOU PETALOTIS

Ένα πολύ μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια σε όλους όσους ασχολούνται με το κυκλαδικό μπάσκετ. Στις διοικήσεις, στα τεχνικά τιμ για το δύσκολο έργο τους, μετά και την πολύμηνη διακοπή, στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες για την προσπάθεια και την αγωνιστικότητά τους και πάνω από όλα στους γονείς αυτών των παιδιών που μαζί με τις αρχές, τις αξίες και το ήθος που τους δίνουν, θα συνεχίσουν τον καλό τους αγώνα.

PAPADIMITROPOULOS SAMOTHRAKIS KALAVROS

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαδημητρόπουλος, Σαμοθράκης, Καλαβρός.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 34-13, 61-36 (ημίχρονο), 86-52, 102-56.

ΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (Χαρ. Πεταλωτής): Στρίμπας 4, Γρηγοριάδης 48 (2), Γκιοπαλάι 2, Διαμαντής, Μαρκοζάνες, Φωκιανός, Μαλολλάρι 38 (2), Μουρατίδης 3 (1), Χάλαρης, Φύτρος Ηλ. 2, Φύτρος Κων. 4, Βαζαίος 1.

AO ANDROU PAIDES DEYTERATLITES

ΑΟ ΑΝΔΡΟΥ (Κυρ. Μουστάκας): Βενέτης 8, Μπέλλο 31 (1), Μαρινάκης, Μαγουλάς 9 (1), Μηνόπετρος, Βίλα 2, Πέτσας, Χέλμης, Μπάρδο 6, Μανάλης, Μέμα, Ζαΐμη.

Ο αγώνας όπως μεταδόθηκε: 

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares