Σάββατο, 28 Αυγούστου 2021 12:34

Ξενάγηση στο μουσείο μπάσκετ της ΧΑΝΘ για τους έφηβους του ΑΠΑΣ Νάξου

Πολύ ιδιαίτερο ήταν το Σάββατο για την εφηβική ομάδα του ΑΠΑΣ Νάξου. Οι πρωταθλητές Κυκλάδων υλοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο μουσείο της ΧΑΝΘ, του πρώτου μουσείου μπάσκετ στην Ελλάδα στην οποία έμειναν κατενθουσιασμένοι.

museum basket 1 scaled

Οι Ναξιώτες αθλητές μαζί με τον προπονητή τους, τον Παναγιώτη Αθανασιάδη είδαν εκεί πλούσια εκθέματα εκεί που το 1919 πρωτοχτύπησε μπάλα μπάσκετ, όταν η ΧΑΝΘ έφερε το άθλημα στη χώρα, το διέδωσε και το ανέδειξε.

Το μουσείο μπάσκετ ΧΑΝΘ ιδρύθηκε, με σκοπό την ανάδειξη και προβολή του ρόλου της ΧΑΝΘ στην εξέλιξη και διάδοση της αθλητικής παιδείας στην Ελλάδα. Στόχος του είναι να γνωρίσουν οι επισκέπτες την ιστορία και τις σημαντικότερες στιγμές του αθλήματος στην Ελλάδα.

mouseio basket 4 2 scaled

Οι πρώτες εκθεσιακές ενότητες του μουσείου αποτελούνται από ιστορικά αθλητικά τεκμήρια του μπάσκετ που αναπτύχθηκε στην ΧΑΝΘ. Βασική επιδίωξη αποτελεί η συλλογή και ανάδειξη της ιστορίας του μπάσκετ, με σημείο αναφοράς το φορέα που εισήγαγε το άθλημα στην Ελλάδα, την ΧΑΝΘ. Σε αυτό το πλαίσιο, η συλλογή αποτελείται από προσωπικά αντικείμενα μεγάλων προσωπικοτήτων που συνέβαλαν στη διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος, ενθυμήματα με το σήμα της ΧΑΝΘ, μετάλλια και διπλώματα που κατέκτησαν οι ομάδες της ΧΑΝΘ, εξοπλισμό του παλιού ανοιχτού γηπέδου, αθλητικές ενδυμασίες και επιπλέον τεκμηριωτικό υλικό που αναδεικνύει την ιστορία του αθλήματος.

mouseio basket 3

Η νέα πτέρυγα του μουσείου είναι αφιερωμένη στην εθνική ομάδα μπάσκετ Ελλάδος, καθώς και στην ιστορία και τη δράση των σημαντικών φορέων του ελληνικού μπάσκετ. Μέσα από εκθέματα όπως οι φανέλες σημαντικών παικτών της εθνικής ομάδας ανά τα χρόνια, μετάλλια, εισιτήρια, μπάλες ιστορικών αγώνων υπογεγραμμένες από τους παίκτες και συλλεκτικά αναμνηστικά αντικείμενα, γίνεται ιστορική αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές της πορείας της επίσημης αγαπημένης. Επιπλέον, μέσα από την πλούσια συλλογή του μουσείου σε συλλεκτικά αντικείμενα διεθνών διοργανώσεων, ομάδων, συλλόγων, ομοσπονδιών, προπονητών, διαιτητών και παικτών, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με το άθλημα του μπάσκετ ανά τον κόσμο.

mouseio basket 2

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares