Κυριακή, 02 Ιουλίου 2023 16:24

Ιάλυσος στην Γ’ εθνική ανδρών, Ηρόδοτος στην Α2 γυναικών

Ο ΓΑΣ Ιάλυσος και ο Ηρόδοτος ήταν οι ομάδες που πήραν τα εισιτήρια της ανόδου στην Γ’ εθνική ανδρών και στην Α2 γυναικών αντίστοιχα. Οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου και οι πρωταθλήτριες Κρήτης στους τελευταίους τους αγώνες επί αθηναϊκού εδάφους που έδωσαν την Κυριακή 2/7 κέρδισαν τον Ίκαρο Ικαρίας (83-53) και τον Διαγόρα (67-27) και πανηγύρισαν την άνοδό τους.

Ο Ιάλυσος, του γνωστού από το πέρασμά του από τον πάγκο του ΑΠΑΣ Νάξου “Τα Φανάρια”, του έμπειρου Θεσσαλονικιού προπονητή Ρούλη Αλμπάνη, έκανε… σκόνη και θρύψαλα και τον Ίκαρο Ικαρίας και με επτά παίκτες πανηγύρισε πανάξια στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς την άνοδο του στη Γ' εθνική μετά από 20 χρόνια! Ο ΒΑΟΛ Χίου τερμάτισε στη 2η θέση των αγώνων μπαράζ, κερδίζοντας άνετα (102-84) τον Άρη Σύρου. Αυτό σημαίνει ότι οι Χιώτες θα ανέβουν στη Γ’ εθνική, αν ο Διαγόρας αποφασίσει να κάνει εθελούσια έξοδο στα τοπικά πρωταθλήματα.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Ηρόδοτος τον “τελικό ανόδου” με τον Διαγόρα, αφού ήταν καλύτερος από το ξεκίνημα. Η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού διάβασε εξαιρετικά το παιχνίδι και πήρε άνετα τη νίκη. Ο Διαγόρας δεν πέτυχε καν καλάθι στο α’ δεκάλεπτο (μόνο 5 βολές), με αποτέλεσμα οι Κρητικές της Γιασεμής Σαμαντούρας να επιβάλλουν πλήρως το ρυθμό τους. Το φινάλε είχε τυπική σημασία, με τον Ηρόδοτο να μεγαλώνει τη διαφορά (46-17 στο 31’) και να ανεβάζει στροφές. Το 51-21 έγινε… 63-21, με τον Διαγόρα να μην κάνει απολύτως τίποτα στο Μοσχάτο και μοιραία να χάνει με σκορ 67-27.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares