Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023 19:20

Από όνειρο, εφιάλτης… Παραιτήθηκε από τη συμμετοχή στη National League 2 ο ΓΑΣ Ιάλυσος

To όνειρο συμμετοχής του ΓΑΣ Ιάλυσος στην Γ’ εθνική κατηγορία μπάσκετ ανδρών μετατράπηκε σε… εφιάλτη! Σύμφωνα με το έγκριτο δωδεκανησιακό σάιτ “12sports.gr” η ομάδα του σμαραγδένιου νησιού που μέσω του τουρνουά ανόδου που διεξήχθη πριν από ένα σχεδόν μήνα στο κλειστό του Μετς μεταξύ των νησιώτικων ομάδων κέρδισε την άνοδο στις εθνικές κατηγορίες με το… σπαθί της, πήρε την απόφαση να αποσυρθεί.

Οι υποσχέσεις που δόθηκαν στον πρόεδρο του συλλόγου, τον Μιχάλη Χατζηνικήτα παρέμειναν... υποσχέσεις με τον ισχυρό άνδρα του σωματείου να μην είναι διατεθειμένος να σηκώσει μόνος του το οικονομικό βάρος στη Γ' εθνική, αφού εν έχει σκοπό να σηκώσει δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη (σ.σ. είναι και το ποδόσφαιρο στη Γ' εθνική).

Έτσι, ο Ιάλυσος, ο οποίος είχε κληρωθεί στον 2ο όμιλο της National League 2 και ήταν ένας εκ των αντιπάλων του Πανναξιακού ΑΟΚ θα συνεχίσει να αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα της ΤΕ Δωδεκανήσου, στην οποία στέφθηκε φέτος πρωταθλητής για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2000-01.

Το… μπαλάκι πλέον περνάει στον ΒΑΟΛ Χίου, τη δεύτερη τη τάξει ομάδα δηλαδή του βαθμολογικού πίνακα των νησιωτικών ομάδων στο τουρνουά του Μετς στις απαρχές Ιουλίου, με τους Χιώτες να έχουν στο χέρι τους τώρα την ευκαιρία να επιστρέψουν στην Γ’ εθνική και στις εθνικές κατηγορίες ένα χρόνο μετά την οικειοθελή τους αποχώρηση.

Βέβαια, τίποτα δεν αποκλείεται και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δώσει τη θέση του Ιάλυσου σε ομάδα που εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για συμμετοχή στη Γ’ εθνική μέσω wild card.

Τόσο στην κατηγορία αυτή, όσο και στην προαναφερθείσα με τις ομάδες που συμμετείχαν στα μπαράζ ανόδου, θα αποκλείσουμε την περίπτωση του πρωταθλητή της ΕΣΚ Κυκλάδων, του Άρη Σύρου. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “SportCyclades” οι άνθρωποι του σωματείου δεν θέλουν να ανέβουν από τη στιγμή που δεν έχουν φυσική έδρα και επιθυμούν να πάρουν την άνοδο στις εθνικές κατηγορίες ΜΟΝΟ με την σωστή σειρά… Γήπεδο, κτίσιμο ομάδας, πρωτάθλημα Κυκλάδων, συμμετοχή στα μπαράζ κι άνοδο μέσω αυτών κατακτώντας την 1η θέση!

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares