Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 21:54

Καρατζάς: Στον Πανναξιακό υπάρχει όρεξη και προοπτική η ομάδα να βρεθεί μέχρι και την Elite League

Ο προπονητής του Πανναξιακού (Γ’ Εθνική), Αλέξης Καρατζάς, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με τον Μενέλαο Σεβαστιάδη και τον Σπύρο Καβαλιεράτο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Για την εξαετία που πέρασε στη ΦΕΑ: «Η αλήθεια είναι ότι κάναμε μια εξαετία πάρα πολύ έντονη, με συνεχόμενες ανόδους, με συναισθήματα πάρα πολύ έντονα και με αποκορύφωμα αυτό το υπέροχο ταξίδι στην Elite League. Στο αποτέλεσμα για κάποιους μπορεί να φαίνεται ότι δεν είχε happy end το παραμύθι, αλλά και εγώ και τα παιδιά που κάναμε όλη αυτήν την πορεία το απολαύσαμε σε απόλυτο βαθμό, το ευχαριστηθήκαμε, κοντράραμε στα ίσα τους πάντες και υποβιβαστήκαμε… σαν άντρες τελευταία αγωνιστική μέσα στον Εύοσμο».

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Πανναξιακού: «Η όλη αυτή “διαπραγμάτευση” διήρκησε πάρα πολύ καιρό. Δεν κρύβω ότι ήμουν πολύ αρνητικός, γενικότερα ήταν πολύ δύσκολο για ‘μένα να μετακινηθώ και να φύγω εκτός Αθηνών και για οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους. Ήταν, όμως, τέτοια η όλη προσέγγιση του νησιού, των παραγόντων και των προέδρων σχετικά με το ότι μου παρουσιάστηκε ένα πάρα πολύ αισιόδοξο πρότζεκτ, που μου έδωσε το κίνητρο να το κάνω. Μπορεί να λέμε ότι με τη ΦΕΑ πετύχαμε και περάσαμε ωραία, αλλά δεν έκλεισε ο “κύκλος” με πολύ ωραίο τρόπο, λόγω κάποιων γεγονότων σε σχέση με τη διοίκηση, με αποτέλεσμα να χάσω κι εγώ την όρεξη μου και να θέλω ένα διάλειμμα. Όμως, μου παρουσιάστηκε αυτή η ευκαιρία, μου δόθηκε το κίνητρο και είμαι πάρα πολύ ορεξάτος να κατέβω στο νησί και να ξεκινήσουμε μια νέα “σελίδα” για τον Πανναξιακό. Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν πάρα πολύ ψηλές φιλοδοξίες. Υπάρχει η όρεξη σε μια προοπτική τριετίας-τετραετίας η ομάδα να βρεθεί μέχρι και την Elite League. Δεν ξέρω μετά αν υπάρχει κάποια φιλοδοξία να πάει ακόμα πιο ψηλά. Το είδα σαν δέλεαρ, σαν κίνητρο, θα ‘ναι και για ‘μένα μια νέα εμπειρία. Είμαι ανυπόμονος να ξεκινήσουμε τη σεζόν».

Για την εκ νέου συνύπαρξή του με τον Λευτέρη Καραλευθέρη: «Αυτά τα παιδιά πλέον είναι παιδιά που βρίσκονται μέσα στη ζωή μου, μέσα στην ψυχή μου. Πλέον οι σχέσεις μας δεν είναι παίκτης-προπονητής, περάσαμε τα καλύτερά μας χρόνια παρέα, μεγαλώσαμε παρέα, οπότε υπάρχει ένα «δέσιμο» πολύ ιδιαίτερο, Όλη η πεμπτουσία της δουλειάς μας είναι να χτίζεις τέτοιες σχέσεις που θα τις κουβαλάς όλη σου τη ζωή. Ο Λευτέρης παρ’ ότι θα μπορούσε να παίξει ακόμη και στην Α1, το γεγονός ότι αποφάσισε ν’ ακολουθήσει αυτό το πρότζεκτ είναι σίγουρα πολύ μεγάλη επιτυχία και για το νησί, αλλά δείχνει και τη δυναμική που θα έχει η ομάδα και όλο αυτό το σχέδιο που έχουν βάλει οι ιθύνοντες της ομάδας μπροστά».

Για την αναβάθμιση της Elite League: «Σίγουρα υπήρξε μεγάλη αναβάθμιση και έγιναν και κάποιες κινήσεις ήδη για τη σεζόν που θα παίξει. Για παράδειγμα, αυτός που θα τερματίσει 1ος θα έχει πολύ πιο υψηλά κίνητρα. Σίγουρα πλέον η λίγκα γίνεται πολύ πιο επαγγελματική και πέρα απ’ την προβολή που έχει αποκτά μια άλλη αίγλη το πρωτάθλημα. Σίγουρα είναι διαφήμιση για το ελληνικό μπάσκετ η συγκεκριμένη κατηγορία. Θεωρώ ότι ορθώς έχουν μπει οι Αμερικάνοι, το θέμα είναι κατά πόσο οι Έλληνες παίκτες θα μπορέσουν να «παντρευτούν» με τους ξένους, ούτως ώστε να γίνει η λίγκα πολύ ανταγωνιστική και το επίπεδο πολύ υψηλό. Ευτυχώς οι ομάδες που ανέβηκαν κάνουν πολύ μεγάλες επενδύσεις. Γενικώς το πρωτάθλημα θα ‘ναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό και δύσκολο και θα είναι η «βιτρίνα» του ελληνικού μπάσκετ. Σίγουρα όποιος βρίσκεται σε αυτό το πρωτάθλημα έχει πολλά να κερδίσει. Και στις από κάτω κατηγορίες βλέπουμε μια συνολική αναβάθμιση και για τους ατζέντηδες και τους παίκτες του εξωτερικού παίζει ρόλο η αλλαγή του ονόματος των κατηγοριών».

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares