Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023 13:01

Πήραν το τοπικό ντέρμπι με τον ΑΟ Ερμούπολης οι παίδες του Άρη Σύρου, άξιοι συγχαρητηρίων και οι δύο που πάλεψαν στο… τσιμέντο

Ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Σύρου με τον ΑΟ Ερμούπολης στο ανοικτό γήπεδο του ΑΚΔΕ το βράδυ του Σαββάτου (14/10).

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι του Αριστοτέλη Παπανστασίου επικράτησαν με σκορ 75-77 στην δική τους πρεμιέρα στον Α’ όμιλο του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚ Κυκλάδων υποχρεώνοντας τον αντίπαλό τους στην δεύτερη ήττα μετά από αυτήν στην Τήνο από τον τοπικό Περιστεριώνα στις 24 Σεπτεμβρίου.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξεως απ’ την αρχή μέχρι το τέλος του. Οι νεαροί αθλητές των δύο ομάδων πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις κάτω από δύσκολες συνθήκες και τους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Όπως και να το κάνουμε, είναι μεγάλη διαφορά να παίζεις σε ανοικτό γήπεδο και σε τσιμέντο κι άλλη να σε κλειστό και με παρκέ… Δυστυχώς, τα δύο σωματεία της Σύρου “πληρώνουν” αυτό το τίμημα με συνέπεια πολλά παιδιά να αποχωρούν από το μπάσκετ και να πηγαίνουν σε άλλο άθλημα.

Το ευχάριστο πάντως από τον σαββατιάτικο αγώνα η παρουσία αρκετού κόσμου, που πήγε να παρακολουθήσει το τοπικό ντέρμπι και φάνηκε ικανοποιημένος από το θέαμα που παρακολούθησε.

Στα του αγώνα, ο Άρης θα μπορούσε να είχε “καθαρίσει” πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ, καθώς οι παίκτες του coach Παπαναστασίου (σ.σ. τέσσερα παιδιά έκτης δημοτικού και τέσσερις γεννηθέντες το 2008 εκ των οποίων ο ένας του 2008 ξεκίνησε μπάσκετ το Σεπτέμβριο) ήταν άστοχοι στις ελεύθερες βολές (17/35), ενώ έχασαν κι αρκετά λέι απ.

Ήταν μπροστά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά το αξιόμαχο σύνολο του ΑΟ Ερμούπολης δεν τα παρατούσε σχεδόν ποτέ. Οι παίκτες του Γιώργου Καρακατσάνη ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί. Πλησίαζαν στο σκορ όταν η διαφορά ξέφευγε, ενώ σε κάποιο σημείο του αγώνα κατάφεραν να περάσουν και μπροστά με +3.

Θα μπορούσαν μάλιστα να πάρουν και τη νίκη όταν στην τελευταία επίθεση που είχαν διάρκειας 17’’ η μπάλα στο σουτ που επιχείρησαν έβρισκε στόχο. Η “σπυριάρα” δεν τους έκανε το χατίρι κι έτσι η νίκη ήρθε στα χέρια των παικτών του Άρη…

Εκτός, όμως, από τους νεαρούς αθλητές στο ανοικτό γήπεδο του ΑΔΚΕ πρόβλημα φαίνεται πως είχαν και οι διαιτητές της αναμέτρησης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στο φύλλο αγώνα γράφτηκε πως κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου υπήρχαν σημεία του γηπέδου μη επαρκώς φωτισμένα και θα πρέπει να γίνει έλεγχος.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Στ. Ρούσσος, Δημ. Ζουγανέλης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-19, 38-42 (ημίχρονο), 58-59, 75-77.

ΑΟ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ (Γ. Καρακατσάνης): Καρακατσάνης 2, Παναιρλής 8, Τσιομπάνης 15, Πιταούλης 1, Τσινός 26 (1), Κυρατζής, Ζώρζος, Βουτσινός 10, Κονιτόπουλος, Ρούσος 13.

ΕΑΟ ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ (Αρ. Παπαναστασίου): Ζολώτας, Μαυροκέφαλος, Χρυσαφίδης 38 (2), Γεωργίου 17, Βοσινάκης 2, Κορωναίος 16, Τσεπελίδης 2, Σπανός 2.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares