Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 00:03

Kι όμως είναι ακόμη εδώ! Νηρέας - Μαρπησσαϊκός 2-1‏

Με τον αγώνα κυπέλλου άνοιξε η φετινή χρονιά για τις ομάδες του Νηρέα και του Μαρπησσαϊκού, με τους ''Κίτρινους'' της Νάουσας να παίρνουν την πρόκριση επικρατώντας με 2-1.

Πρώτη αναφορά για το ματς που κρίνουμε πως πρέπει να αναφερθεί με έμφαση είναι η απρόσμενη παρουσία περίπου 250 φιλάθλων στο Δημοτικό γήπεδο Αρχιλόχου στα Μάρμαρα, κοινή έδρα και των δύο σωματείων.

Και όχι μόνο η μαζική τους παρουσία μας ενθουσίασε, αλλά και το ότι συνέθεσαν ένα άψογο σκηνικό διεξαγωγής ποδοσφαιρικού αγώνα, κάτι που πιστώνεται σε διοικήσεις, ποδοσφαιριστές και προπονητές με την συνολκή τους συμπεριφορά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Τακτικά είχε την ίδια μορφή και στα 90 λεπτά. Ο Νηρέας έδινε χώρο και έψαχνε τις αντεπιθέσεις και ο Μαρπησσαικός να έχει την κατοχή απειλώντας όμως μόνο σποραδικά και κυρίως από μεμονωμένες πρωτοβουλίες των πιο ικανών του παικτών.

Μέχρι το 27' που προηγήθηκε ο Νηρέας δεν είχαμε φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Τότε σε πάσα από την ζώνη άμυνας του Τσενάι ο Χασάνι ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Τριαντάφυλλο και ο Γ. Ρούσσος σημάδεψε την γωνία κάνοντας το 1-0.

Το γκολ που δέχθηκαν έκανε πιο αποφασιστικούς τους Μαρπησσαίους τα ατού τους πήραν πρωτοβουλίες και χάθηκαν δύο καλές ευκαιρίες στο 37' και στο 44'. Πρώτα ο Π. Βιτζηλαίος αφού συνδυάστηκε με τον Ν. Βιτζηλαίο πλάσαρε μόλις άουτ από εξαιρετική θέση και μετά από λάθος έξοδο του Δ. Ρούσσου ο Π. Βιτζηλαίος σούταρε για να σώσει στη γραμμή Αρκουλής.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Οι δύο αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης και ειδικά η τοποθέρτηση του έστω και ανέτοιμου Παντελαίου στον άξονα , έσφιξε για 15' τον κλοιό αλλά η ισοφάριση δεν ήλθε.

Δύο φορές στο 54' όταν ο Π. Βιτζηλαίος διείσδυσε και σούταρε αλλά στην προσωρινή απόκρουση του Δ.Ρούσσου κανείς δεν πρόλαβε και στο 60' που ο Τσιγώνιας σέντραρε συρτά και παράλληλα πολύ κοντά στην εστία ήσαν οι μεγαλύτερες απειλές.

Στη συνέχεια ο Νηρέας με κάποιες εσωτερικές αλλαγές και βασικά χάρις στην ηρεμία και την τακτική προσήλωση των νεαρών παικτών του, αντέδρασε είχε σέντρα σουτ του Γκέτσι στο οριζόντιο δοκάρι και στο 80' έκανε το 2-0 με δύτερο πέναλτυ.

Πρώτα ένα γωνιακό συρτό του Κορτιάνου απέκρουσε ο Ζουμής και το δοκάρι, αδράνησε η άμυνα και ο προωθημένος Τριπολιτσιώτης ανατράπηκε από το Κορρέ, για να ευστοχήσει ο Χασάνι.

ΓΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Και ενώ όλα έδειχναν να έχουν κριθεί ο Μαρπησσαικός μείωσε στο 92' με κεφαλιά του Τριβυζά από φάουλ του Παντελαίου και μέσα στον ενθουσιασμό στο 93' ο Μπάλιος βρέθηκε τετ α τετ για την ισοφάριση, που του την στέρησε με ριψοκίνδυνη έξοδο στα πόδια του ο Δ. Ρούσσος.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ.

Ο Νηρέας παρατάχθηκε με 13 παίκτες εκ των οποίων οι πέντε έπαιζαν πρώτη φορά στην ανδρική ομάδα. Αν εξαιρέσουμε τον πατερούλη Αντώνη Κορτιάνο οι υπόλοιποι έχουν μέσο όρο ηλικίας 18 έτη. Κουβαλούν όμως μία τακτική παιδεία από την παρουσία τους στις ακαδημίες του συλλόγου, που κάνει και όσους στερούνται ιδιαίτερου ταλέντου να είναι χρήσιμοι στην ομάδα και μία νοοτροπία υγείας με βασικό χαρακτηριστικό πως πρώτος στόχος είναι να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι, που εκπονείται από τον προπονητή τους και το περιβάλλον του συλλόγου. Μια νεανική παρέα που αν καταφέρει και διαχειριστεί στη διάρκεια επιτυχίες και αποτυχίες θα γράψει από την αρχή ιστορία για τον σύλλογο!

Ο Μαρπησσαικός είναι ανέτοιμος, έχει καινούργιο προπονητή που ασφαλώς χρειάζεται πίστωση χρόνου για να κτίσει τον χαρακτήρα της ομάδας σύμφωνα με τα δικά του θέλω και σίγουρα στο συγκεκριμένο ματς το άγχος του φαβορί βάρυνε τα πόδια των παικτών του. Θα περιμένουμε και κάποιες προσθήκες που εκκρεμούν για να δούμε τι θα κάνει στο πρωτάθλημα. Να σημειώσουμε πως ο Τριαντάφυλλος και ο Κυδωνιεύς οι δύο 18χρονοι του έχουν σωματικές προδιαγραφές που σπανίζουν και αν δουλευτούν θα μας απασχολήσουν σύντομα.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΝΗΡΕΑΣ: Ρούσσος Δ., Αρκουλής Φρ. , Μπερσάκου, Τσενάι, Τριπολιτσιώτης, Ντούσι [ 85' Παγώνης ], Χασάνι, Κορτιάνος, Γκέτσι [ 83' Σιφναίος ],Ρούσσος Γ., Αρκουλής Γ.

ΜΑΡΠΗΣΣΑΙΚΟΣ: Ζουμής, Τριαντάφυλλος, Παπαδόπουλος, Τριβυζάς, Κορρές, Βιτζηλαίος Ν.[46' Τσιγώνιας], Βιτζηλαίος Π., Αντωνόπουλος Κ.[68' Κυδωνιεύς ], Κρητικός, Αντωνόπουλος Γ.[46' Παντελαίος],Μπάλιος.

ΠΑΓΚΟΣ: Τζανακόπουλος Μ., Δρόσος, Τζανακόπουλος Γ., Τζανακόπουλος Κ.,

Άριστο το διαιτητικό τρίο των Ζαράνη, Ρούσσου Β και Μαργαρίτη Σ. 

Κατηγορία ΚΥΠΕΛΛΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares