Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 15:16

Στην Σίφνο η ΑΕΚ με όλα της τα "αστέρια"

Με πολλά «αστέρια» η αποστολή των βετεράνων της ΑΕΚ, θα βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα  στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, για τον αυριανό αγώνα με τον Πανσιφναϊκό, που αποτελεί γιορτή για την Σίφνο…

όπως γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ στο aek365.com

Στη  Σίφνο, την πατρίδας των ποιητών (σ.σ μεταξύ άλλων από τα ευλογημένα χώματά της έχουν προέλθει οι Ιωάννης Γρυπάρης και Αριστομένης Προβελέγγιος), και η οποία σύμφωνα με την μυθολογία ήταν το νησί του Απόλλωνα -και γι'αυτό o Ολύμπιος Θεός την στόλισε με αμέτρητες ομορφιές-θα βρεθούν από σήμερα και για τις τρεις επόμενες ημέρες οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Θα αντιμετωπίσουν τον τοπικό Πανσιφναϊκό, σε ένα αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα, οι εισπράξεις του οποίου θα διατεθούν για τις αναξιοπαθούντες οικογένειες του νησιού.

Η ιδέα για τον αγώνα είχε «πέσει» από τον Δημήτρη Δημητριάδη στις 13 Ιανουαρίου 2013. Ο πρώην μεσοεπιθετικός της Ερασιτεχνικής ομάδας και πρωταθλήτριας Ελλάδος το 1985, κουβέντιαζε με τον Γιώργο Καραφέσκο -που ήταν  εκ των προπονητών  του στη ΑΕΚ- στην διάρκεια της κοπής πίτας των βετεράνων ποδοσφαιριστών της Ένωσης.. «Κόουτς, εφέτος φτιάξαμε ομάδα στη Σίφνο, στην οποία είμαι και προπονητής. Θα ήταν χαρά μας και μεγάλη τιμή για το νησί μας, εάν οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ  κατέβαιναν στη Σίφνο». Αυτό ήταν... Είχε μπει η σπίθα για να κατέβουν πρώτη φορά στην ιστορία τους οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στο φημισμένο για τις γαστρονομικές απολαύσεις του (σ.σ. Σιφνίος είναι άλλωστε και ο Νίκος Τσελαμεντές) και γνωστό στα πέρατα του κόσμου, για την αγγειοπλαστική του παράδοση πανέμορφο και γραφικό νησί των Κυκλάδων. Κι αυτή η σπίθα έγινε... φωτιά από τη στιγμή που το... νερό μπήκε στο αυλάκι με την ανταλλαγή των φάξ, που καθόριζε τόσο τα τυπικά, όσο και τα ουσιαστικά και έβαζε ως ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα την 29η Ιουνίου.

Σήμερα το απόγευμα λοιπόν, η αποστολή των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ θα ταξιδέψει με δύο γκρουπ, για τη Σίφνο, οπού αύριο στις 6.30μμ θα αντιμετωπίσει τον νεοϊδρυθέντα και «καμάρι» όλου του νησιού, Πανσιφνιακό.

Στο πρώτο γκρούπ, που θα αναχωρήσει στις 15:30 με το πλοίο «Γεώργιος», συμμετέχουν ο Λάμπρος Γεωργιάδης με τη σύζυγο και τις δύο κορούλες του, οι Μιχάλης Καρούσης(σ.σ. συμπαίκτης του Δημητριάδη σ εκείνη την μεγάλης αξίας Ερασιτεχνική ομάδα της ΑΕΚ, που μεταξύ άλλων ανέδειξε τους Δημήτρη Βολονάκη και Γιώργο Κούτουλα) και Αναστάσιος Αγγελόπουλος με τις συντρόφους τους,. Αλλά και οι Νίκος Σεβαστόπουλος, Δημήτρης Ζήσης, Θωμάς Λαγινάς, Γιώργος Πιθαρούλης και Τάσος Κωνσταντίνου. Στο δεύτερο, που θα φύγει από τον Πειραιά μια ώρα αργότερα με το SpeedRunner3 της χορηγού στη εκδήλωση εταιρίας «Aegean Speed Line» του κ. Λεωνίδα Δημητριάδη Ευγενίδη, θα συμμετέχουν οι: Κώστας Νεστορίδης, Μιχάλης Σιμιγδαλάς, Κώστας Μάρκου, Ανδρέας Καρακίδης, Παναγιώτης Στυλιανόπουλος,  Μιχάλης Βλάχος, Μανόλης Παπαδόπουλος, Γιώργος Κούτουλας και Λύσανδρος Γεωργαμλής με τις συντρόφους τους. Αλλά και οι Στέλιος Σεραφείδης, Χρήστος Αντωνόπουλος, Συμεών Χατζής, Αθανάσιος Σαρκίρης, Σταύρος Λέτσας, Απόστολος Τόσκας, Γεώργιος Καραφέσκος και Δημήτρης Παπαϊωάννου. Στην αποστολή «έχει δηλωθεί» και το ζεύγος Στέλιου Κωνσταντινίδη. Όμως μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι άγνωστο, εάν ο ιστορικός «ντουλάπας» της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου- που είναι και πού φίλος με την οικογένεια Δημητριάδη- θα μεταβεί στη Σίφνο.

ATSONIOU SIMA

Ευαγγελία Ατσόνιου:

«Ο αγώνας με τους παλαίμαχούς της ΑΕΚ, είναι μεγάλο γεγονός για το νησί μας»

Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο γκρούπ των βετεράνων της ΑΕΚ, έχει προγραμματιστεί να τους υποδεχτεί στο γραφικό λιμάνι των Καμαρών  επικεφαλής αντιπροσωπείας πολιτών και φίλων της «κιτρινόμαυρης» ομάδας, η πρόεδρος του Πανσιφνιακού Ευαγγελία Ατσόνιου. Η κ. Ατσόνιου, ίσως είναι από τις μικρότερες ηλικιακά προέδρους στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όμως στην περίπτωσή της ισχύει το «σημασία δεν έχει πόσο είσαι, αλλά ποιος είσαι». Και με τα μέχρι τώρα έργα της, που έχουν ως κινητήριο μοχλό το πάθος της για τον Πανσιφνιακό, φανερώνει ότι είναι σπουδαία. Με τους συνεργάτες της, έχει καταφέρει να δώσει όραμα στους κατοίκους του νησιού για την ομάδα. Και δεν είναι τυχαίο, ότι μια ομάδα, που δημιουργήθηκε πέρσι, έχει ποδοσφαιρική ακαδημία με 50 παιδάκια και αριθμεί 34 δελτία για την ανδρική ομάδα στην ΕΠΣ Κυκλάδων! Στο συμβούλιο πλαισιώνεται από τους Μαυρογιάννη Βίκτωρα (α αντιπρόεδρος), Καλογήρου Ανδρέα (β αντιπρόεδρο), Τρούλλο Ανδρέα (γενικό γραμματέα), Λεμονή Γιάννη (έφορο), Φράγκο Μάκη (γενικό αρχηγό) και Γιάννη Καλογήρου ταμία.  

Βασικοί αρωγοί στην προσπάθεια των διοικούντων είναι οι Χουζούρης Γιάννης, Διαρεμές Μάριος, Κόμης Γιάννης και Θεολόγος Βελλής. Και όπως μας λέει η κυρία Ατσόνιου, όλοι μαζί, λειτουργώντας ως μια οικογένεια, δημιούργησαν τον Πανσιφναϊκό, χαρακτηρίζοντας τυχερούς τους εαυτούς τους, που συνεργάζονται με τον Δημήτρη Δημητριάδη

-Πως αποφασίσατε αυτή την εκδήλωση, τη στιγμή μάλιστα, που η Σίφνος, δεν φημίζεται για ...ΑΕΚοκραστούμενο νησί;

«Όταν έχουμε στο νησί μας, ένα άνθρωπο, όπως ο Δημήτρης Δημητριάδης, που έχει τιμήσει την φανέλα της ΑΕΚ και μας λέει 'θα σας φέρω τους παλαίμαχους της ΑΕΚ', που ως γνωστό είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας, είναι κουτό να σκέφτεσαι οπαδικά. Περιμένεις να υλοποιηθεί η πρότασή του και να θαυμάσεις από κοντά, όλες αυτές τις δόξες του ποδοσφαιρικού παρελθόντος της χώρας μας. Εμείς λοιπόν κάναμε ο,τι περνούσε από το χέρι μας, για να έλθουν οι βετεράνοι της ΑΕΚ στο νησί και ελπίζουμε και αυτοί να ευχαριστηθούν τη διαμονή και το παιχνίδι και εμείς απ όσα θα δούμε»

-Εσείς έχετε παραστάσεις από τους άσους της ΑΕΚ, που θα έλθουν στο νησί;

«Ίσως αυτό είναι το τελευταίο που μετράει. Σημασία έχει ότι όλοι στην Σίφνο, περιμένουν με ανυπομονησία να δούνε τους βετεράνους αστέρες της ΑΕΚ. Ποδοσφαιριστές όπως ο Στέλιος Σεραφείδης, ο Μίμης Παπαϊωάννου, ο Γιώργος Καραφέσκος ο Απόστολος  Τόσκας, η ακόμη και ο Τάσος Κωνσταντίνου, που έμεινε στην ιστορία της ΑΕΚ, ως ο παίκτης, που πέτυχε το γκολ-πέναλτι στην Μόσχα και οδήγησε στην μεγαλειώδη πορεία της ΑΕΚ την περίοδο 1976-77 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Και ακόμη οι νεότεροι Λύσανδρος Γεωργαμλής, Λάμπρος Γεωργιάδης, Μιχάλης Βλάχος, Γιώργος Κούτουλας, που έχουν γράψει τις δικές τους χρυσές σελίδες, όχι μόνο στην ΑΕΚ, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού τίμησαν και τη φανέλα της Εθνικής ομάδας»

-Έχετε δημιουργήσει ένα γήπεδο κόσμημα με 600 θέσεις καθήμενων. Πόσο κόσμο περιμένετε στον αγώνα;

« Βάλαμε ένα εισιτήριο με αντίτιμο 3 ευρώ, αφού ο αγώνας έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και τα έσοδα θα διατεθούν μέσω της Ι.Μ Βρύσης, σε αναξιοπαθούντες οικογένειες. Περιμένουμε λοιπόν πολύ κόσμο στο γήπεδο και ελπίζουμε να γίνει μια γιορτή όπως την ονειρευόμαστε και όπως αρμόζει στην ιστορία της μεγάλης σε αξία και ιστορία ΑΕΚ».

Θα τιμηθούν Σεραφείδης-Καραφέσκος και θα δοθούν πλακέτες... έκπληξη

-Θα τιμήσετε κάποιους άσους της ΑΕΚ ;

«Είναι τιμή για το νησί μας, που θα φιλοξενήσουμε  τους βετεράνους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Οι ιστορικές φυσιογνωμίες που έχουν περάσει από την ΑΕΚ είναι πάρα πολλές. Όμως αποφασίσαμε να τιμήσουμε δύο από τους ποδοσφαιριστές, που έγραψαν τη δική τους σελίδα, στην «χρυσή ιστορία» της ΑΕΚ, για να μπορούμε να τιμήσουμε κάποιους άλλους την επόμενη φορά που η ομάδα των  βετεράνων  ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, θα επισκεφτεί το νησί μας. Αύριο λοιπόν, θα απονείμουμε αναμνηστική πλακέτα στους  Στέλιο Σεραφείδη και Γιώργο Καραφέσκο, που ήταν και προπονητές του αγωνιστικού υπεύθυνου της ομάδας μας  Δημήτρη Δημητριάδη όταν έπαιζε στην ΑΕΚ. Και φυσικά, θα δώσουμε πλακέτα και στον Σύνδεσμο Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Και είναι τιμή μας, που στον αγώνα-γιορτή που θα διοργανώσουμε, θα έρθουν στον  νησί μας, ποδοσφαιριστές όπως οι Μίμης Παπαϊωάννου, που είχε τιμηθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδίας Στατιστικής ποδοσφαίρου, ως ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής, του αιώνα που πέρασε. Ελπίζουμε ο Μίμης Παπαϊωάννου, να πάρει την πλακέτα που ως Πανσιφναϊκός, θα απονείμουμε στους βετεράνους της ΑΕΚ. Πλακέτα επίσης, θα δοθεί και από τον πρώτο δημότη της πόλης μας Ανδρέα Μπαμπούνη στην αποστολή της ΑΕΚ, που ως θαυμαστής του Κώστα Νεστορίδη, ελπίζει να την παραλάβει ό μεγάλος άσος της ΑΕΚ. Αναμνηστική πλακέτα όμως στους παλαίμαχους της ΑΕΚ, θα δοθεί και από τον τοπικό Σύνδεσμο Φίλων του Ολυμπιακού, αφού σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, δεν έχουν θέση τα οπαδικά συναισθήματα. Εμείς, έχουμε φροντίσει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μείνει η εκδήλωσή μας αξέχαστη στους καλεσμένους μας»

-Ποιοι σας έχουν βοηθήσει περισσότερο για να υλοποιήσετε... την κάθοδο των βετεράνων της ΑΕΚ στη Σίφνο;;

«Κατ  αρχήν, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο του νησιού μας Ανδρέα Μπαμπούνη, που ήταν και είναι κατενθουσιασμένος από την πρωτοβουλία μας, να καλέσουμε την ΑΕΚ και στάθηκε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή. Όπως επίσης και τον Λεωνίδα Δημητριάδη - Ευγενίδη, για την χορηγία που έκανε στα εισιτήρια του SpeedRunner3 . Αλλά και τους χορηγούς μας, που βρίσκονται δίπλα μας, από την πρώτη στιγμή που χάρη στις προσπάθειες του Δημήτρη Δημητριάδη, καταφέραμε να έλθει η ΑΕΚ για πρώτη φορά στο νησί μας. Δηλαδή τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «Φάμπρικα», του Φραγκίσκου Χανούτσου, αλλά και τον Στέλιο Αλιφραγκή του «Σιφναίϊκου Αρχοντικού» και φυσικά όλα τα εστιατόρια, που γαστρονομικά είμαστε σίγουροι, ότι θα ικανοποιήσουν τους καλεσμένους μας. Σας περιμένουμε και είμαστε σίγουροι ότι η παραμονή  στο νησί μας, θα σας μείνει αξέχαστη, αφού έχουμε πολλά και όμορφα να σας δείξουμε για να μυηθείτε στην φιλοσοφία και τον πολιτισμό της Σίφνου»

dimitriadis-dilosis-gipedo-parou

Το θαύμα του Πανσιφναϊκού και ο Δημήτρης Δημητριάδης

Όταν το 1998 ο Δημήτρης Δημητριάδης σταματούσε το ποδόσφαιρο μετά από καριέρα περίπου 20 χρόνων στην ΑΕΚ και την Ηλιούπολη δεν περίμενε ότι υπήρχε περίπτωση να φορέσει και πάλι ποδοσφαιρικά παπούτσια. Το έκανε όμως μετά από 15 χρόνια και ενώ διάγει την τέταρτη δεκαετία της ζωής του! Έχει αναλάβει ως προπονητής και παίκτης τον Πανσιφναϊκό. Και στις Κυκλάδες οι μετακινήσεις των ομάδων είναι δύσκολες. Για να πάνε για παράδειγμα από την Σίφνο στη Σύρο η την Πάρο, πρέπει πρώτα να φτάσουν στον Πειραιά και από εκεί άλλο καράβι για να πάνε να παίξουν μπάλα. Στην Παρο λοιπόν τον περασμένο Μάρτη με τον τοπικό Α.Ο ο Πανσιφναϊκός, είχε μόνο 12 ποδοσφαιριστές αποστολή κι έτσι ο Δημητριάδης, άφησε τον πάγκο και μπήκε πάλι στο τερέν, για να βοηθήσει την ομάδα του να αποσπάσει «λευκή» ισοπαλία.

Γνώρισα τον Δημητριάδη στα πρώτα δημοσιογραφικά μου βήματα. Είχε πρωτοπάει στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 9 Νοεμβρίου 1979. Ήταν δεν ήταν 12 χρόνων. Ο Φάντροκ που παρακολουθούσε την προπόνηση των «μικρών» για επιλογή στο «τσικό» της ΑΕΚ,  έδωσε αμέσως εντολή στον Στέλιο Σεραφείδη, να πάρει τον «μικρό Δημήτρη», να τον πάει στο καμαράκι που ήταν τα Γραφεία κάτω από την «Θύρα 21» του γηπέδου Νέας Φιλαδέλφειας και να του κάνει δελτίο. Αυτός ο κοντόσωμος πιτσιρικάς, που έμοιαζε βγαλμένος από τη...Λιλιπούπολη, ήταν «σφαίρα» θρασύς και καλός με την μπάλα. Πρώτος του προπονητής στο τσικό ήταν ο Γιώργος Κεφαλίδης, που στα 14 χρόνια του, τον προώθησε στην  ερασιτεχνική ομάδα της ΑΕΚ. Και με προπονητή τον αείμνηστο Στέλιο Σκευοφύλακα, το 1985 η Ερασιτεχνική ομάδα της ΑΕΚ, πήρε το πρωτάθλημα Ελλάδος. Συμπαίκτες τότε του Δημητριάδη μεταξύ άλλων οι Δημήτρης Βολονάκης και Γιώργος Κούτουλας. Αλλά και ο Μπάμπης Βαφειάδης με τον Μιχάλη Καρούση. Όπως και οι Τζόγιας, Μαυροειδής, Σαββίδης, οι δύο Μάρκου Γεώργιοι  και ο Τάσος Σιδέρης. Εκείνη η ομάδα «κένταγε». Ακολούθησε μια άλλη ομάδα εξ  ίσου καλή με τον Γιώργο Καραφέσκο προπονητή.

Υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου και... ατυχία

Ο Δημητριάδης, ήταν από αυτούς που έκαναν προπόνηση και με την «πρώτη» ομάδα. Σενέκοβιτς, αρχικά, Φαφιέ, Χάλαμα, Γκμόχ και Γεωργιάδης οι προπονητές. Και το 1987, ο Τόζα Βεσελίνοβιτς πρότεινε ο «μικρός» να γίνει επαγγελματίας. Κι ενώ υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στην Γ Σεπτεμβρίου, δεν έκανε καριέρα ως επαγγελματίας στην ΑΕΚ.  Στον τελευταίο αγώνα του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος εκείνης της χρονιάς κόντρα στον Πανιώνιο, του βγήκαν «ξινά» τα γλυκά που είχε πάει στους συμπαίκτες του για το «αντίο» αφού έπαθε μηνίσκο! Έμεινε 2,5 μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης, αλλά ουσιαστικά είχε χάσει την χρονιά! Και τον Ιούνιο του 1989, ό τότε πρόεδρος της ΑΕΚ Στράτος Γιδόπουλος, «τον έδωσε» στην Ηλιούπολη, όπου και δέκα χρόνια αργότερα έριξε αυλαία στην καριέρα του . Παντρεύτηκε την Μαρία και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στη Σίφνο. Εκεί ούτε λόγος για μπάλα... Υπήρχε ένα καταστατικό για δημιουργία ποδοσφαιρικής ομάδας πριν από 15 χρόνια! Όμως ήταν ανενεργό και ξεχασμένο σε κάποια συρτάρια. Όχι ότι οι άνθρωποι δεν ήθελαν να φτιάξουν ομάδα. Όμως ήταν επιφυλακτικοί. Ούτε καν γήπεδο δεν υπήρχε. Όμως πέρσι τέτοιο καιρό, το όνειρο, έγινε πραγματικότητα. Ενεργοποιήθηκαν ως παράγοντες «οι παλιοί» Ανδρέας Καλογήρου, Γιάννης Λεμονής,  Αντώνης Φώτης, Νίκος Κάραβος, και πολλά άλλα παιδιά, μετά από ένα φιλικό παιχνίδι στη Σέριφο, που έληξε 1-1. «Μπορούμε να φτιάξουμε την ομάδα του νησιού μας» είπαν. Και έβαλαν μπροστά το σχέδιο. Κατέθεσαν το καταστατικό και έκαναν δελτία σε παιδιά που ήθελαν να παίξουν μπάλα. Και μετά, ξεκίνησε ένας μαραθώνιος, για να φτιάξουν το γήπεδο.  Με τη συνδρομή του κ. Συγγελίδη, αγοράστηκαν οι λωρίδες χόρτου, που το έστρωσαν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, με την άοκνη δουλειά του.  Ο κ. Θεοδωράτος, βοήθησε να αγοραστεί ρουχισμός. Και οι «φιλόδοξοι» ποδοσφαιριστές, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο γήπεδο με την τοποθέτηση του χλοοτάπητα και τη δημιουργία αποδυτηρίων και εξεδρών, έκαναν προπονήσει σε ένα χώρο που ήταν πάρκινγκ αυτοκινήτων: «Εκεί είχαμε στήσει δοκάρια  και παίζαμε διπλό σε ένα χωράφι 30Χ30 στο Φάρο. Βρισκόμασταν σε εμβρυακό στάδιο, αλλά όλα τα παιδιά είχαν θέληση και όρεξη για δουλειά. Στο πρώτο γύρο του πρωταθλήματος Κυκλάδων, είχαμε μόνο ήττες. Όμως δεν μας πείραζε. Δουλεύαμε και ξέραμε ότι αυτή η δουλειά, αργά η γρήγορα θα έφερνε καρπούς. Τον περασμένο Δεκέμβριο, μπήκαμε στο γήπεδό μας. Και στο β' γύρο του πρωταθλήματος, κάναμε δύο νίκες και πήραμε τρεις ισοπαλίες, από ομάδες πού ήταν χρόνια στην κατηγορία. Ο Πανσιφναικός, είχε κάνει το θαύμα του. Και παρά το γεγονός, ότι είναι μόλις ομάδα ενός χρόνου, έχει κάνει πολλά και είναι από τα πιο οργανωμένα σωματεία στην ΕΠΣ Κυκλάδων. Και γι αυτό αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, σε όλους όσοι ασχολούνται με την ομάδα, που έχει το γαλάζιο του Αιγαίου και το λευκό των Κυκλάδων ως χρώματα στις φανέλες του, αλλά ως ...δεύτερα, μπήκε κάπου και το κίτρινο, για να τιμηθεί ο κόουτς, που έπαιξε στην ΑΕΚ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares