Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017 22:03

Στον Πανναξιακό η «μονομαχία» της Νάξου [pics]

Με τον Μανόλη Πολυκρέτη να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ο Πανναξιακός βγήκε νικητής από το επεισοδιακό τοπικό ντέρμπι με τον ΑΜΣ Φιλωτίου.

Από πλευράς θεάματος και ευκαιριών το παιχνίδι δεν είχα να δείξει και πολλά πράγματα, καθώς οι δύο ομάδες λειτούργησαν άψογα αμυντικά, με τις τελικές προσπάθειες να αποτελούν σπάνιο φαινόμενο για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ωστόσο, η έλλειψη θεάματος δεν στέρησε στους 100 περίπου φίλους του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στο Αγερσανί να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση, που ειδικά στο 2ο μέρος μετατράπηκε σε πραγματική «μάχη» που έφερε τρεις συνολικά αποβολές από τον διαιτητή Φαν Άακεν.

«Φτωχό» το πρώτο μέρος

Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όπου στο γήπεδο του Αγίου Αρσενίου, πριν την έναρξη του αγώνα της 14ης αγωνιστικής κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Δημήτρη Ζορμπάνου που χάθηκε πρόσφατα και κατά το παρελθόν είχε διατελέσει μέλος της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τον Πανναξιακό να έχει μία ελαφρά υπεροχή, χωρίς όμως να μπορεί να απαντήσει άμεσα το δυνατό όπως αποδεικνύεται αμυντικό δίδυμο των Ρεγγινίδη και Κουφόπουλου, με τον πρώην παίκτη του Πανναξιακού να παίζει για πρώτη φορά κόντρα στην πρώην του ομάδα.

Αν βάλουμε στην άκρη κάποιες μικροευκαιρίες, οι δύο ομάδες είχαν από μία σημαντική στιγμή στο πρώτο μέρος.

Στο 10’ ο Σταματίου, που επίσης αγωνίστηκε κόντρα στην πρώην του ομάδα, λίγο έλειψε να σκοράρει εναντίων της, όταν μετά από μπαλιά – τρύπα του Πολυκρέτη βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ξένο αλλά σούταρε λίγο άουτ.

Το Φιλώτι απάντησε με τον Νταή στο 40’, όταν ο παίκτης των γηπεδούχων είδε λίγο έξω από την εστία του τον Βασιλάκη, αλλά το σουτ – λόμπα που επιχείρησε, εξουδετερώθηκε με υπερένταση από τον Ναξιώτη πορτιέρο.

Πάθος και γκολ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Παπανικολάου να χάνει μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 48’, όταν μετά από στημένη φάση του Πολυκρέτη, βρέθηκε στο 2ο δοκάρι, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε βρήκε αρχικά στα ακροδάχτυλα του Ξένου και στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι.

Και φτάνουμε στο 55’, όπου τα αίματα άναψαν, οι Σταματίου και Κουφόπουλος κοντραρίστηκαν μετά από δυνατό μαρκάρισμα του δεύτερου στη συνέχεια «είπαν τα γαλλικά τους» και ο Φίλιππος Φαν Άακεν τους έστειλε στα αποδυτήρια, δείχνοντας τους Κόκκινες κάρτες. Η αποβολή του Σταματίου έφερε τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Πανναξιακού, καθώς θεώρησαν τραβηγμένη την αποβολή του Σταματίου.

Στο 66’ ο Πανναξιακός  φωνάζει και πάλι για πέναλτι σε ανατροπή του Λίκα, ενώ στο 71’ ο MVP της αναμέτρησης Μανόλης Πολυκρέτης πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από τη μεγάλη περιοχή και με ένα σουτ που κόντραρε σε σώματα αμυντικών και κατέληξε στα  δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ξένου.

Ο καλύτερος και μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης, Μανόλης Πολυκρέτης, στο αντικρίζει και εκείνος την Κόκκινη του κ. Φαν Άακεν, καθώς έπαιξε σκληρά σε μονομαχία με τον Μακρυμανώλη, με τον τελευταίο μάλιστα να αποχωρεί τραυματίας.

Οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές με τον Καράι που πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή και απείλησε στο 73΄, όπως και στη τελευταία φάση του αγώνα, όταν σουτ από διαγώνια θέση κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας έληξε στο 105’ λόγω των καθυστερήσεων που κράτησε ο ρέφερι της αναμέτρησης.

Η αλλαγή των βοηθών

Στο 72’ και ενώ οι φίλοι του Πανναξιακού συνέχιζαν τα «γαλλικά» προς τον δεύτερο βοηθό Βάιλα, έπειτα από συνεννόηση, αποφασίστηκε η αλλαγή πλευρών με την πρώην βοηθό κα. Ψαρρά. Πραγματικά ήταν μία σωστή κίνηση στο συγκεκριμένο σημείο της αναμέτρησης, και μία απόφαση της διαιτητικής τριάδας που απέτρεψε τα χειρότερα, τα οποία χειρότερα σίγουρα θα αφορούσαν την ομάδα του Πανναξιακού. Και εδώ θέλω να πω ότι κάποιοι ελάχιστοι που δημιουργούν τέτοια προβλήματα δεν θα πρέπει να βάζουν σε κίνδυνο τιμωρίας την ομάδα τους και αν ξέρουν τι θα πει το οπαδιλίκι είναι ωραίο μέχρι το σημείο όμως που δεν θίγει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια!

Διαιτητής: Φαν Άακεν | Βοηθοί: Ψαρρά – Βάιλας

Συνθέσεις

ΑΜΣ Φιλωτίου (Μιχαήλοβιτς): Ξένος, Κουφόπουλος, Σαντέ, Ρεγγινίδης, Περιάλης (67’ Καράι), Μπονιάκος, Ζούλης (89΄Μουστάκης Δ.), Ευριπιώτης, Νταής, Κοττάκης, Μακρυμανόλης (λ.τ. 84’ Μπόσκου).

Αναπληρωματικοί: Βερύκοκκος, Βλασερός, Βασιλάκης.

Πανναξιακός (Προμπονάς): Βασιλάκης, Λίκα (89’ Ντάσιος), Ανεβλαβής, Παπανικολάου, Ιασωνίδης, Σέμε, Βιλαντώνης (95’ Χαμηλοθώρης), Κωτσαρής, Σταματίου, Πολυκρέτης, Βαθρακοκοίλης.

Αναπληρωματικοί: Κρητικός, Καρούσης, Περιστεράκης, Κάκο, Καπίρης. 

Φωτογραφίες 

Βαθμολογία

2017-02-19_1.jpg

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares