Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014 14:45

Ο υπεύθυνος του gerards camp Μανώλης Παπαδάκης μιλά στο sportcyclades

Για ενδέκατη χρονιά διοργανώνεται στο Παγκρήτιο στάδιο του Ηρακλείου Κρήτης, 25-29 Ιουνίου και στα γήπεδα του Αγ. ΚοσμάστηνΑθήνα, 7-11 Ιουλίου, το EYGENIOS GERARDS SOCCER-GOALKEEPER CAMP.

Υπό τον έλεγχο του Ευγένιου Γκέραρντ και του Χουάν Ραμόν Ρότσα και με την συνεργασία εκλεκτών προπονητών, του Βαγγέλη Λάππα για τους τερματοφύλακες, αλλά και των προπονητών της ακαδημίας Παναθηναϊκού, Κώστα Ταράση, Βαγγέλη Σάμιου, Μανώλη Παπαδάκη και Άρη Κυριαζή, το καλύτερο ποδοσφαιρικό camp στην Ελλάδα, που έχει γίνει πλέον θεσμός, λειτουργεί με συγκεκριμένους και εξειδικευμένους στόχους.

Για αυτούς μας μίλησε ο προπονητής και υπεύθυνος του camp Μανώλης Παπαδάκης, που για πέντε χρόνια εργάζεται στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, με ειδικότητα στο τεχνικό κυρίως κομμάτι.

κ. Παπαδάκη ποιοι είναι οι στόχοι και τα κίνητρα της προσπάθειας σας;

«Ήδη από το 1985 που βρίσκεται στην Ελλάδα ο κ. Γκέραρντ, έχει συμβάλλει τα μέγιστα για να αλλάξει το Ελληνικό Ποδόσφαιρο και η προσπάθεια συνεχίζεται για να περάσουν και να παγιωθούν οι νέες ιδέες και η διαφορετική προσέγγιση, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο των ακαδημιών.

Κίνητρο μας είναι να γίνει καλύτερο το ποδόσφαιρο μας και να αξιοποιήσουμε την παρακαταθήκη των γνώσεων του κ. Γκέραρντ, τις απόψεις δεκαετιών του οποίου, τώρα τις ασπάζονται όλο και περισσότεροι και είναι σαφές πλέον το πόσο έχει επηρεαστεί προς το καλύτερο ο κόσμος του ποδοσφαίρου.

Ειδικά η επιμονή του στο τεχνικό κομμάτι μέσα από εξειδικευμένες προπονήσεις, έχει πλέον υιοθετηθεί από πολλούς.

Το camp δεν το βλέπουμε σαν επιχείρηση, ούτε έχουμε λογική παιδομαζώματος»

Τι επιδιώκετε να αποκομίσουν τα παιδιά που συμμετέχουν;

«Οι στόχοι μας είναι πολλαπλοί.

Θέλουμε να μεταδώσουμε στα παιδιά ερεθίσματα και πληροφορίες, μέσα από μία σειρά προπονήσεων, που τα παιδιά δεν έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν στους τόπους που ζουν.

Η σύμπραξη τόσο καταξιωμένων τεχνικών, εγγυάται για αυτό.

Πάντα με την φιλοσοφία για υγιές ποδόσφαιρο, όπου το παιδί παίζει και μαθαίνει ταυτόχρονα, χωρίς άγχος και φωνές.

Είναι μία παρεξηγημένη τάση, που βλέπουμε συχνά, αυτή με τις φωνές από τους πάγκους, με την οποία όχι μόνο διαφωνούμε ριζικά, αλλά θέλουμε να την εξαλείψουμε.

Και θέλω να υπογραμμίσω ότι και οι προπονητές που είτε συνοδεύουν τα παιδιά, είτε παρακολουθούν τις προπονήσεις, στην ουσία κάνουν ένα σεμινάριο δωρεάν, με ουσιαστική εκπαίδευση και μηνύματα από τις πιο σύγχρονες μεθόδους και προγράμματα που βλέπουν σε εμάς.

Όσο και αν είναι αδύνατο να καταγραφεί βελτίωση μέσα σε μία εβδομάδα, είμαστε σίγουροι ότι η προίκα που παίρνουν άπαντες που παίρνουν μέρος, οι νέες ιδέες και κυρίως η φιλοσοφία και οι κατευθύνσεις που δίνουμε, είναι ένα τεράστιο συνολικά κέρδος.»

Φέτος έχετε προγραμματίσει και παράπλευρες εκδηλώσεις, με αποδέκτες τα παιδιά και τους γονείς;

«Πράγματι, την Παρασκευή 27 Ιουνίου η αθλητική ψυχολόγος κ. Μαρία Ψυχουντάκη θα δώσει μία διάλεξη με αποδέκτες παιδιά και γονείς.

Πραγματεύεται θέματα διαπαιδαγώγησης και συμπεριφοράς, θα ακουστούν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, επιστημονικά τεκμηριωμένα και έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς, γιατί θέλουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο σε όλους τους τομείς.

Επίσης θέλω να αναφερθώ στο θέμα του σκάουτιγκ.

Εμείς βεβαίως και παρακολουθούμε κάποια παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες, ενδιαφερόμαστε για αυτά, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν γίνεται αυτοσκοπός.

Δεν τάζουμε, δεν παραπληροφορούμε και να σας το πω απλά, δεν έχουμε σκοπό να πουλάμε αυτό που αγαπάμε!

Ο σκοπός μας είναι καθαρά εκπαιδευτικός.»

Απ' τα δέκα χρόνια που διοργανώνετε το camp τι σας έχει μείνει πιο έντονα;

«Τα χαρούμενα και χαμογελαστά προσωπάκια των παιδιών, η ικανοποίηση των γονέων. που βλέπουν τα αποτελέσματα της δουλειάς μας στα παιδιά τους και η πεποίθηση μας, ότι ο τρόπος μας, οι μέθοδοι μας γίνονται αντιληπτοί και τελειώνουμε τις δραστηριότητες με την μεγάλη ικανοποίηση πως βάλαμε ένα ακόμα λιθαράκι στον μεγάλο μας στόχο, την αλλαγή νοοτροπίας και την πραγματική ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε υγιείς βάσεις.

Το σπουδαιότερο παράσημο μας, είναι ότι παιδιά και γονείς παρακαλούν να μην τελειώσουν οι προπονήσεις, η χαρά των παιδιών και το κλίμα συγκίνησης που κυριαρχεί την τελευταία ημέρα!»

κ. Παπαδάκη για το τέλος, αφού σας ευχαριστήσουμε για όσα σημαντικά μας είπατε, θέλουμε να σας ρωτήσουμε για το Πανκυκλαδικό τουρνουά που φέτος θα διεξαχθεί στην Μήλο.

«Ενημερώνομαι για την σημαντική αυτή δραστηριότητα στις Κυκλάδες, που συμμετέχουν πάνω από 400 παιδιά.

Τι άλλο να πω.

Αυτή η συμμετοχή από μόνη της τα λέει όλα.

Θεωρώ τυχερά τα παιδιά που προπονούνται και καθοδηγούνται από ανθρώπους με την προσέγγιση και την φιλοσοφία που αναφερθήκαμε, συζητώ κυρίως με τον Μιχάλη Παπαδάκη, που με τους συνεργάτες του στην οργανωτική επιτροπή προσπαθούν να περάσουν τις αξίες που πρεσβεύουμε.

Συνιστώ σε όλους να μπουν στην διαδικασία ότι όλα γίνονται για τα παιδιά.

Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο και οι νίκες.

Πολλές φορές μπερδεύουμε τα παιδιά και απαιτούμε να σκέπτονται σαν μεγάλοι.

Πρέπει να μπούμε στο μυαλό τους, να μην βιαζόμαστε να τα μεγαλώσουμε και να καταλάβουμε πως είναι πολλά αυτά που μπορούν να κερδίσουν από την ενασχόληση τους με το ποδόσφαιρο.

Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και πολλές ευχές για την επιτυχία του Πανκυκλαδικού τουρνουά»

Κατηγορία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares