Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 16:33

Όταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα: Ο Έρικ Χάμζα από τη Σύρο ανακοινώθηκε στη Βαλένθια! [pics]

Ένα παιδί της Σύρου μετράει τ' άστρα! Ο Ερίκ Χάμζα των Κανονιέρηδων Σύρου ανήκει από σήμερα στο δυναμικό της Βαλένθια, η οποία τον ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα!

Ο Έρικ από μικρό παιδί ονειρευόταν να ακολουθήσει τα βήματα του Μεντιέτα και του Νταβίντ Βίγια.

Παρά το γεγονός ότι τα πρώτα του ποδοσφαρικά βήματα έγιναν στη Σύρο εκείνος δεν σταμάτησε ποτέ να σκέφτεται το μέλλον του και οι γονείς του, οι οποίοι πάντα τον στήριζαν, στα δέκατα γενέθλιά του, του έφτιαξαν μια τούρτα στα χρώματα της Βαλένθια. Καταλαβαίνετε ποια ήταν η ευχή του.

Πλέον ο Έρικ θα φορά αυτό το σήμα στο στήθος του! Η ευχή του έγινε πραγματικότητα. Πριν από μερικές εβδδομάδες μετακόμισε στην Βαλένθια, κι ενώ μέχρι πρότινος ανήκε στην Ακαδημία της Βαλένθια στην Ελλάδα, η οποία έχει και παράρτημα στο νησί της Σύρου.

hamza fanela

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Βαλένθια, ο Έρικ Χάμζα δηλώνει: “Από 7 χρονών ερωτεύτηκα την Βαλένθια και πάντα ήθελα να παίξω σε αυτή την ομάδα.”

“Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέρος αυτού του ιστορικού συλλόγου που έχει μια από τις καλύτερες Ακαδημίες στην Ευρώπη”, λέει ο Έρικ , ο οποίος μαθαίνει ισπανικά για να διευκολύνει την προσαρμογή του στην ομάδα υπό τις οδηγίες του Σέρχιο Λοθάνο.

“Είναι ένα παιδί που τεχνικά έχει πολύ καλές δεξιότητες, καλό πάτημα, πολύ καλό, έχοντας την μπάλα, πρέπει να τα ενισχύσουμε και να τον βελτιώσουμε στην άμυνα, αν και είναι Έλληνας και αυτό σου εγγυάται βασικά αμυντικά στοιχεία” λέει ο προπονητής του.

hamza tourta

“Είναι ένα χαμογελαστό, σκληρά εργαζόμενο παιδί”, λέει ο Λοθάνο για τον Έρικ που αυτή τη στιγμή προπονείται με Β’ ομάδα της Βαλένθια και έχει παίξει σε μερικά φιλικά. Τον περασμένο Φεβρουάριο, η FIFA ενέκρινε το αίτημα της Βαλένθια να συνεχίσει τις προπονήσεις του στο Θιουτάτ Εσπορτίβα.

“Ο Έρικ είναι μια ιστορία επιτυχίας γιατί είναι στο διεθνές μας πρόγραμμα εδώ και έξι χρόνια. Τον παρακολουθούμε για αρκετές σεζόν και είναι μια ανταμοιβή για τη δουλειά που κάνουμε”, εξηγεί ο Ραμόν Μομπό, τεχνικός διευθυντής του Διεθνούς τμήματος της Ακαδημίας της Βαλένθια.

“Ένας από τους κύριους στόχους μας είναι να βρούμε αυτό το διεθνές ταλέντο και να τα εκπαιδεύσουμε μέχρι να φτάσουν στην κατάλληλη ηλικία για να μπορέσουμε να τα ενσωματώσουμε στην Ακαδημία μας”.

“Για εμάς ο Έρικ είναι σημείο αναφοράς” λέει ο Γιώργος Τόλιας, Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας της Βαλένθια στην Ελλάδα. “Ξεκίνησε σε ηλικία 5 ετών στην Ακαδημία της Βαλέβθια στη Σύρο και μεγάλωσε ακολουθώντας τη μεθοδολογία του Ακαδημίας της Βαλένθια. Σε ηλικία 12 ετών μπήκε στο Elite Program της Ακαδημίας που τον πήγε στη Βαλένθια. Αν και είχε ενδιαφέρον από ελληνικούς συλλόγους ο Έρικ επέλεξε να εκπληρώσει το όνειρό του και να πάει στην Βαλένθια”.

hamaz4 1536x1024

Το τελευταίο βήμα του Έρικ πριν ενταχθεί στην Ακαδημία της Βαλέβθια ήταν να συμμετάσχει στο VCF Elite Camp που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι με παίκτες από διάφορα μέρη του κόσμου. “Όταν ήρθα στην προπόνηση κάναμε και το Tour de Mestalla, ήταν πάντα στο μυαλό μου να μπορώ να παίξω σε αυτό το γήπεδο και να μπορώ να βοηθήσω την ομάδα που αγαπώ”.

Ο Έρικ, που ζει στο Ciutat Esportiva de Paterna Residence, προπονείται σκληρά καθημερινά και κάνει προπονήσεις και σπουδές στο Εκπαιδευτικό συγκρότημα Mas Camarena με τους υπόλοιπους νεαρούς παίκτες που ονειρεύονται να φτάσουν στη Valencia CF.

“Ελπίζω μια μέρα να φτάσω στην πρώτη ομάδα της Valencia CF και να κάνω ευτυχισμένη όλη την οικογένεια και τους φίλους μου που με αποχαιρέτησαν τόσο στοργικά στη Σύρο”.

Πηγή: novasports.gr

Κατηγορία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares