Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 19:00

Πρώτο βήμα για κλειστό στην Παροικιά

Ομόφωνα το Δημοτικό συμβούλιο της Πάρου αποφάσισε για την χωροθέτηση του χώρου που θα γίνει το κλειστό γυμναστήριο.

Η θέση που προτάθηκε και ψηφίστηκε είναι το Ζευλάκι Παροικιάς. Η απόφαση που πάρθηκε μετά από θυελλώδη συνεδρίαση και πολλές ενστάσεις έχει το εξής σκεπτικό.

Ο Δήμος με προίκα τα 400.000 ευρώ από το αποθεματικό της ΚΔΕΠΑΠ θα προχωρήσει σε σύνταξη μελέτης και κοστολόγηση για να ξαναφέρει στο σώμα έτοιμη πλέον πρόταση που θα περιλαμβάνει και λύση στο πρόβλημα της οδικής πρόσβασης  και θα ζητήσει την οριστική απόφαση για αποδοχή των χρημάτων και πραγματοποίηση του πολύ σημαντικού αυτού έργου.

Στην ουσία πρόκειται για επικαιροποίηση της προ 15ετίας απόφασης για κατασκευή αθλητικού κέντρου στην ίδια περιοχή που δεν κατέστη τότε δυνατόν να ενταχθεί στα έργα του 2004. Φυσικά το κόστος της τότε μελέτης είναι απαγορευτικό σήμερα και η λύση θα βρεθεί μέσω της προκάτ κατασκευής, καθώς και τα πολεοδομικά προβλήματα εκτιμάται πως θα ξεπερασθούν και η δαπάνη έχει εκτιμηθεί πως θα κυμανθεί περίπου στο ποσόν που το Δ.Σ της ΚΔΕΠΑΠ έχει ήδη αποφασίσει ότι μπορεί νόμιμα να διατεθεί στο συγκεκριμένο κοινωνικό έργο.

Μεταξύ των δημοτικών συμβούλων υπήρχαν διαφορετικές απόψεις. Πολλοί αμφισβήτησαν την ιεράρχηση της απόφασης για κλειστό προτάσσοντας τις ελλείψεις και τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν, άλλοι πρότειναν αναβολή της συζήτησης για να προηγηθεί μία για τα γενικότερα αθλητικά θέματα όπως η έλλειψη γηπέδου στην Νάουσα, ενώ ακούστηκαν και κορώνες για όνειρα και παράκεντρα που σχεδιάζουν για να καρπωθούν την εκτέλεση του έργου.

Γενικώς λίγοι στάθηκαν στην ουσία και οι περισσότεροι έδειξαν να ενδιαφέρονται για τον αντίκτυπο των απίψεων τους στους ψηφοφόρους τους.

Στο συμβούλιο παρέστησαν και περίπου 50 κάτοικοι της Παροικίας καθώς και οι εκπρόσωποι των τμημάτων σάλας του ΑΟ Πάρου, που υπεραμύνθησαν του αιτήματος και εν τέλει μάλλον έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στην ομόφωνη απόφαση.

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares