Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016 18:54

Αθλητική Επιτροπή Αγκαιριάς

Η Αθλητική Επιτροπή Αγκαιριάς του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου είναι ένας από τους πιο δραστήριους φορείς της Πάρου και με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει δίνει «ζωή» σε όλη την περιοχή

Για τα έργα και τις ημέρες του συλλόγου, μας δόθηκαν οι παρακάτω διευκρινήσεις από τους ίδιους

Ποιοι είναι;

Η αθλητική επιτροπή δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2014. Αποτελεί την εξέλιξη της ακαδημίας ποδοσφαίρου Αλυκής. Συμμετέχουν άνθρωποι του χωριού, που έχουν θέληση για κοινωνική προσφορά και αγαπούν τον αθλητισμό και τα παιδιά. 

Τα μέλη της δεν έχουν καμιά δέσμευση ή υποχρέωση, ενεργούν σε καθαρά εθελοντική βάση, όποτε, όταν και όπως μπορούν και θέλουν. Βέβαια υπάρχει ένας πυρήνας ατόμων, γυναικών και ανδρών, που πρωτοστατεί στην οργάνωση και συντονισμό των υπόλοιπων εθελοντών και χορηγών. Η αθλητική επιτροπή βρίσκεται υπό τη σκέπη του πολιτιστικού συλλόγου Αγκαιριάς και δρα στο πλάι του, αναλαμβάνοντας το κομμάτι των ιδεών περί αθλητισμού.

Τι κάνουν;

Η αθλητική επιτροπή λειτουργεί τρία μόνιμα τμήματα, του παιδικού ποδοσφαίρου, του παιδικού σύγχρονου χορού και της γυναικείας γυμναστικής. Τα παιδικά τμήματα τελειώνουν με τις καθιερωμένες φαντασμαγορικές φιέστες, που πραγματοποιεί η αθλητική επιτροπή, στο μόλο Αλυκής. Τους καλοκαιρινούς μήνες συνεργάζεται με τον ΝΟΠ, για μαθήματα κολύμβησης σε παιδιά, στην παραλία του Αγίου Νικολάου. 

Από τα μέσα Ιουνίου μέχρι το τέλος Αυγούστου, διοργανώνει 6 αθλητικά τουρνουά, που απευθύνονται σε παιδιά και ενηλίκους, μόνιμους και επισκέπτες της περιοχής μας. Τρία γίνονται στην άμμο της κεντρικής παραλίας Αλυκής, το beach foot volley, το beach volley και το beach tennis. Τρία γίνονται στο αθλητικό κέντρο Αγίου Νικολάου Αλυκής, το mini soccer, το basket 3οn3 και το tennis. 

Εμείς ονομάζουμε τα γήπεδα στον Άη Νικόλα, «Αθλητικό κέντρο», γιατί οραματιζόμαστε να βελτιωθεί και να εμπλουτιστεί με εγκαταστάσεις, (κυρίως πλαστικό χλοοτάπητα διαστάσεων 65Χ45), ώστε να λειτουργεί ως τέτοιο. Άμεσος στόχος όλων των τουρνουά είναι η συμμετοχή και η χαρά του παιχνιδιού και έμμεσος η προβολή του χωριού και η προσφορά επιλογών αθλητικής ενασχόλησης, κατά τις καλοκαιρινές διακοπές στην περιοχή μας, κάτι σαν προοίμιο αθλητικού τουρισμού. Έπειτα από κάθε καλοκαίρι, η αθλητική επιτροπή έχει καθιερώσει την «Αθλητική Κυριακή». 

Μια Κυριακή κάθε μήνα, σκέφτεται, οργανώνει και υλοποιεί ένα δρώμενο για παιδιά, με αθλητικό περιεχόμενο, που συνδυάζεται με τον πολιτισμό, την οικολογία, τη φύση και το περιβάλλον του χωριού μας. Η συμμετοχή και η επιτυχία είναι τόσο μεγάλη, που καθιστά την Αθλητική Κυριακή την σπουδαιότερη ιδέα μας, μετά την ίδρυσης της ίδιας της επιτροπής.

Τι προσδοκούν

Η αθλητική επιτροπή με όχημα τα μόνιμα αθλητικά τμήματα, τις αθλητικές Κυριακές, τις συνεργασίες με Παριανούς, και όχι μόνο, ομίλους διαφόρων αθλημάτων και τα τουρνουά, στοχεύει να βάλει ένα λιθαράκι στη σωστή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και να τα οδηγήσει στο ασφαλές μονοπάτι του αθλητισμού. 

Κάθε ώρα στο γήπεδο και το ομαδικό παιχνίδι, είναι μια ώρα μακρύτερα από τις κακοτοπιές και τις ασχήμιες της κοινωνίας μας. Ταυτόχρονα περνάει κοινωνικά, πολιτισμικά, οικολογικά και αθλητικά μηνύματα, βοηθώντας τη σκέψη των συμμετεχόντων και το χτίσιμο καλών μελλοντικών συμπεριφορών των παιδιών, ως άνθρωποι και ως πολίτες. Η διδασκαλία μέσω ενός αθλητικού παιχνιδιού και μιας αθλητικής ομάδας είναι το ίδιο, ίσως και περισσότερο, αποτελεσματική με του σχολείου.

 Το κέρδος;

Κάθε μέλος της αθλητικής επιτροπής, ξοδεύει χρόνο και ενέργεια, εθελοντικά και ανιδιοτελώς, γιατί πίστεψε ότι με την ενασχόληση με παιδιά και με κοινωνική προσφορά, θα βελτιωθεί ως άνθρωπος. Το χαμογελαστό, φωτεινό και γεμάτο εκφραστικά συναισθήματα, πρόσωπο ενός παιδιού, που απολαμβάνει τις δράσεις μας, είναι το βραβείο και το κέρδος του. 

Το σπουδαιότερο κίνητρο είναι το στίγμα που θα αφήσει η αθλητική επιτροπή και η θύμηση ότι κάποτε κάποιοι απλοί άνθρωποι μπήκαν στο πνεύμα του εθελοντισμού, άφησαν την πολυθρόνα, παραμέρισαν το ατομικό, συνεργάστηκαν και πρόσφεραν κάτι στο σύνολο, στην κοινωνία.

Επόμενες δράσεις

- 24  Ιουλίου, το τουρνουά beach volley, στην παραλία Αλυκής.
- 27  Ιουλίου, ο τελικός του mini soccer, στο Αθλητικό κέντρο Αγίου Νικολάου.
- 8  Αυγούστου, το τουρνουά beach tennis, στην παραλία Αλυκής.
- 10-20 Αυγούστου, το τουρνουά basketball 3on3, στο αθλητικό κέντρο Αγ. Νικολάου .
- 20-31 Αυγούστου, το τουρνουά tennis, στο Αθλητικό κέντρο Αγ. Νικολάου.
-10 Σεπτεμβρίου, έναρξη της νέας σεζόν και εγγραφές στην ακαδημία ποδοσφαίρου, στο τμήμα σύγχρονου χορού και στο τμήμα γυναικείας γυμναστικής.

Τέλος, οι υπεύθυνοι της αθλητικής επιτροπής Αγκαιριάς, συμπλήρωσαν: «Ευχαριστούμε για το χώρο και την προβολή, που μας προσφέρατε. Διανύοντας τον 7ο χρόνο αθλητικών δράσεων στην Αλυκή, χρειάζεται να επικοινωνούμε και να αναδεικνύουμε  τα έργα και τις ημέρες της Αθλητικής Επιτροπής, γιατί το χρωστάμε στα μέλη της, στους εθελοντές, στους χορηγούς και φυσικά σε όλους τους  συμμετέχοντες, που δίνουν ζωή και επιτυχία στις ιδέες της».

ΠΗΓΗ: fonitisparou.gr

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares