Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 23:27

Γιορτή-θεσμό προς τιμήν του Δημήτρη Βικέλα ανακοίνωσε ο Γιάννης Βρούτσης

Την απόφαση να διεξάγεται στη Σύρο μια μεγάλη αθλητική γιορτή, ιστορικής μνήμης και πολιτιστικής παρακαταθήκης, προς τιμή του Δημητρίου Βικέλα, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Η εκδήλωση θα διοργανώνεται ανά τετραετία σε κάθε Ολυμπιακό έτος, αρχής γενομένης από την προσεχή Άνοιξη, ελάχιστους μήνες πριν από την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Ο υπουργός, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στους εορτασμούς του πολιούχου της Αγίου Νικολάου, τόνισε χαρακτηριστικά από την πλατεία της Ερμούπολης, δίπλα στην προτομή του Δημήτριου Βικέλα, συνοδευόμενος από την αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και ασημένια Ολυμπιονίκη υδατοσφαίρισης στην Αθήνα το 2004, Εύη Μωραϊτίδου:

«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τον Δημήτριο Βικέλα που αφιέρωσε τη ζωή του στο Ολυμπιακό κίνημα ως ο πρώτος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και στην εκπαίδευση των νέων ανθρώπων. Τον Συριανό, τον λογοτέχνη, τον Έλληνα, που πρόσφερε τα μέγιστα στην αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, δίπλα στον μεγάλο Γάλλο φιλέλληνα Πιερ Ντε Κουμπερντέν, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πραγματοποίησή τους στην Αθήνα και την Ελλάδα».

Ολόκληρη η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, κ. Γιάννη Βρούτση:

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που σήμερα βρίσκομαι στη Σύρο, την Αρχόντισσα πρωτεύουσα των Κυκλάδων μας, ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους εορτασμούς του πολιούχου της Αγίου Νικολάου.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μένα να βρίσκομαι στις Κυκλάδες που αγαπώ, κοντά στους ανθρώπους της που επί σειρά ετών με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους!

Βρίσκομαι εδώ, δίπλα στην προτομή του Δημητρίου Βικέλα, του Συριανού, του λογοτέχνη, του Έλληνα, που πρόσφερε τα μέγιστα στην αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, δίπλα στον μεγάλο Γάλλο φιλέλληνα Πιερ Ντε Κουμπερντέν, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πραγματοποίησή τους στην Αθήνα και την Ελλάδα.

Η παρουσία μου εδώ δεν είναι τυχαία, οφείλεται στο ότι, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, αποφασίσαμε ως Κυβέρνηση να διεξάγουμε εδώ στη Σύρο, κάθε φορά που θα έχουμε Ολυμπιακή χρονιά, μία μεγάλη γιορτή ιστορικής μνήμης, πολιτιστικής παρακαταθήκης προς τιμή του Δημητρίου Βικέλα.

Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τον Δημήτριο Βικέλα που αφιέρωσε τη ζωή του στο Ολυμπιακό κίνημα ως ο πρώτος Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και στην εκπαίδευση των νέων ανθρώπων.

Είναι μία σημαντική στιγμή, για τη Σύρο, για τις Κυκλάδες και την Ελλάδα.

Ζούμε σε μια χώρα ξακουστή και αυτό είναι εμφατικό στον χώρο του Αθλητισμού, που κλήθηκα να υπηρετήσω. Το βλέπω στα μάτια των ξένων στις διεθνείς υποχρεώσεις μου!

Η Ελλάδα είναι για εκείνους η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Γνωρίζουν τα επιτεύγματα της, παρακολουθούν τις ιστορικές διαδρομές της!

Για εμάς είναι η πατρίδα μας! Εμείς είμαστε οι άξιοι συνεχιστές των προγόνων μας και οφείλουμε να τους τιμούμε! Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας!

Είμαστε ένας ευλογημένος λαός και οφείλουμε να τιμούμε την ιστορία μας και τους ανθρώπους που κράτησαν τη χώρα ψηλά!».

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares