Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 08:26

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «1ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών»

Με μεγάλο ενθουσιασμό παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γυμνασίων Φηρών – Μεσαριάς, του Δημοτικού Μεσαριάς και του Γενικού Λυκείου Θήρας, το «1ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών» που πραγματοποιήθηκε δωρεάν από τον Δήμο Θήρας στις 8 & 9 Φεβρουαρίου 2024 και επιμελήθηκε η χοροδιδάσκαλος του Δήμου μας κ. Σταματίνα Ξιάρχου.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους χορούς του Πόντου, της Μακεδονίας και των Κυκλάδων, να παρακολουθήσουν μια ιστορική διαδρομή των χορών και των φορεσιών και φυσικά να δοκιμάσουν να χορέψουν τα βήματα ορισμένων εξ’ αυτών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κατσίπης Νικόλαος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πολιτικής Προστασίας κ. Λιγνός Ιάκωβος.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους χοροδιδάσκαλους κ. Παύλο Καρυπίδη του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων Σερρών «Οι Ακρίτες» και τον κ. Σωτήρη Τσιρογιάννη των Πολιτιστικών Συλλόγων «Βεργίνας Αιγές» και «Ξεχασμένης Γ. Σεφέρης» για την τιμή που μας έκαναν να βρεθούν στη Σαντορίνη και να παρουσιάσουν το σεμινάριο μαζί με την κ. Ξιάρχου.

Ευχαριστούμε επίσης για την πολύτιμη βοήθειά και τη στήριξή τους τους διευθυντές και τους διδάσκοντες των σχολείων, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή υποδέχθηκαν με θέρμη το αίτημά μας.

Η ανταπόκριση των παιδιών και η «αγκαλιά» τους προς την παράδοση και τον χορό μας γεμίζουν χαρά και μας δεσμεύουν, ώστε να επαναλάβουμε το σεμινάριο παραδοσιακών χορών και την επόμενη σχολική σεζόν σε ακόμα περισσότερα σχολεία.

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares