Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 21:01

Επιστολή των αθλητριών και των αθλητών της preleague για επιστροφή στα γήπεδα

Επιστολή των αθλητριών και των αθλητών της preleague προς την ΕΟΠΕ με αίτημα να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για άμεση επιστροφή στα γήπεδα. Και ταυτόχρονη επίσημη τοποθέτηση των ομάδων της preleague Γυναικών και Ανδρών.

Προς ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Ελπίζουμε η επιστολή αυτή να σας βρίσκει υγιείς.
Σας στέλνουμε αυτήν την επιστολή ως εκπρόσωποι των αθλητριών της preleague Γυναικών, με σκοπό την κινητοποίηση δράσεων ως προς την έναρξη του πρωταθλήματος και την επιστροφή των αθλητών της κατηγορίας μας στα αθλητικά κέντρα.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη και ιδιαίτερη συνθήκη, που αν μη τι άλλο, μας επιβάλλει αλλαγές όχι μονο στον τρόπο που αθλούμαστε αλλά και στον τρόπο που επικοινωνούμε, συναναστρεφόμαστε και ζούμε.
Ειναι αποδεκτό πλέον απο όλους μας πως οι επιπτώσεις στην καθημερινή μας ζωή είναι πολλές, ο στόχος όμως είναι ένας: διασφάλιση της υγείας μας, προστασία των γύρω μας.

Είναι επισης ευρεως αποδεκτό από όλους -αθλητές και μη- πως ένας από τους βασικούς στόχους στον αθλητισμό είναι δημιουργία ενός καλύτερου ανθρώπου μέσω της άσκησης του νου και της ψυχής δια της σωματικής δραστηριότητας. Συμμεριζόμαστε πλήρως τα νέα δεδομένα και γι αυτό το λόγο, υπομείναμε σιωπηρά τη διακοπή της αθλητικής μας δράσης και το «σφράγισμα» των γηπέδων.
Θεωρούμε όμως, χρέος μας να παραθέσουμε ανοιχτά και δημόσια την προσωπική μας τοποθέτηση ως αθλήτριες σε αυτό το μείζον ζήτημα, βαρύνουσας ζωτικής σημασίας.

Δηλώνουμε επίσημα λοιπόν ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη για εμάς τους αθλητές, η άμεση επανέναρξη των δραστηριοτήτων της Pre League Γυναικών (αρχικά στις προπονήσεις).
Επιβεβαιώνουμε, την ομόφωνη βούληση όλων των αθλητριών της Pre League Γυναικών για την πλήρη εφαρμογή του αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου με πρόβλεψη για τεστ ανίχνευσης του SARS-COV-2, για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος όποτε κι αν αποφασισθεί η έναρξή του.

Επιπροσθέτως, αιτούμαστε την άμεση και δημόσια τοποθέτηση των ίδιων των σωματείων της Pre League Γυναικών.

Τέλος, αναμένουμε την δική σας τοποθέτηση καθώς και τον σχετικό σχεδιασμό ενός ειδικού πρωτοκόλλου διεξαγωγής του πρωταθλήματος, με σκοπό την ομαλή έκβασή του.

Αναμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση, και παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε, προκειμένου να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά μας.

Με εκτίμηση,
Οι αθλήτριες της preleague Γυναικών

Αρετή Αρμουτάκη (ΧΑΝΘ)
Κατερίνα Βλάχου (ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ)
Μαρία Κανέλλου (ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)
Αναστασία Φωκιανού (ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ)
Ροζαλίνα Παπαδοπουλου (ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ)
Φωτεινή Μπίσκου (ΑΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΣ)
Ειρήνη Αναγνώστου (ΖΑΟΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ)
Ελένη Έρωτα (ΦΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ)
Χριστίνα Λουκά (ΑΓΣ ΑΡΤΕΜΙΣ)
Φλώρα Ιωαννίδου (ΑΠΣ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΒΟΤΣΗ)
Κωνσταντίνα Καραμούντζου (ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)
Διονυσία Τυφλιώρη (ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ)
Γιοβάνη Μαρία Βασιλική (Συντονίστρια Αθλητριών Pre-League)

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Αξιότιμε κύριε Αυγενάκη,

Οι αθλητές των σωματείων της Pre-League Πετοσφαίρισης Ανδρών, όπως και το σύνολο των ερασιτεχνών αθλητών και αθλητριών Πετοσφαίρισης στην χώρα μας, αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα και κρισιμότητα της κατάστασης λόγω της πανδημίας του covid-19, ουδέποτε αντιδράσαμε ή διαμαρτυρηθήκαμε συλλογικά για την αναστολή όλων των δραστηριοτήτων μας, δηλαδή του Πρωταθλήματος αλλά και των προπονήσεων των ομάδων.

Η αναστολή αυτή, ωστόσο, έχει προκαλέσει πολλά και σημαντικά προβλήματα σε όλους μας. Πέραν των σοβαρών επιπτώσεων στην ψυχική και σωματική μας υγεία, πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουν πολύ σημαντικό οικονομικό και βιοποριστικό πρόβλημα, καθώς η Pre-League, παρότι θεωρητικά ερασιτεχνική κατηγορία, είναι ουσιαστικά η 2η κατηγορία ανδρών στην χώρα μας και η ανώτερη ανδρική κατηγορία εκ των πρωταθλημάτων αρμοδιότητας διεξαγωγής της ΕΟΠΕ.

Επομένως, όπως καταλαβαίνετε, οι ομάδες λειτουργούν σχεδόν σε επαγγελματικό επίπεδο και πολλοί από τους αθλητές της κατηγορίας είναι για χρόνια επαγγελματίες, που το βόλεϊ αποτελεί την βασική ή ακόμα και την μοναδική πηγή εισοδήματος για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Λειτουργώντας, λοιπόν, με την ίδια ψυχραιμία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα που έχουμε επιδείξει όλο αυτό το διάστημα και λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, εκτιμούμε ότι πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες να επανεξεταστεί η επανεκκίνηση των προπονήσεων και του πρωταθλήματος της κατηγορίας μας, με την τήρηση εκ μέρους μας του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που θα οριστεί από τους ειδικούς και την διεξαγωγή σε εβδομαδιαία βάση rapid test στα μέλη των ομάδων. Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων έχει εκφράσει την πρόθεση να αναλάβουν μέρος ή και το σύνολο του κόστους αυτού, εφόσον απαιτηθεί κάτι τέτοιο.

Επίσης, θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το άθλημα μας δεν έχει σωματική επαφή με τον αντίπαλο, ότι το σύνολο των αθλητών, προπονητών και συνοδών, δεν ξεπερνά τα 240 άτομα (12 ομάδες 15-20 ατόμων), καθώς επίσης και το γεγονός ότι η Προκήρυξη διεξαγωγής του πρωταθλήματος προβλέπει γεωγραφικά κριτήρια, δηλαδή διαχωρισμός των ομάδων σε ομίλους Βορρά – Νότου, επομένως η πλειοψηφία των μετακινήσεων των ομάδων θα είναι περιορισμένες και σε κοντινές αποστάσεις.

Όπως έχει δείξει η επιτυχημένη και κυρίως ασφαλής επανεκκίνηση των κορυφαίων πρωταθλημάτων σε όλα τα αθλήματα, και αυτό της Volley League στο δικό μας, κάτι τέτοιο είναι ένα θετικό γεγονός από όλες τις απόψεις και για τους συμμετέχοντες αλλά και για την κοινωνία, καθώς στέλνει το μήνυμα ότι σε αυτό τον δύσκολο αγώνα βγαίνουμε νικητές και καταφέρνουμε να επανέλθουμε βήμα βήμα στις δραστηριότητές μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμούμε ότι, λαμβάνοντας και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, μπορεί και το δικό μας Πρωτάθλημα να επανεκκινήσει. Σε κάθε περίπτωση, καθόσον και η μεταγραφική περίοδος λήγει σύντομα, ζητούμε να ξεκαθαριστεί άμεσα αν θα γίνει επανεκκίνηση προπονήσεων και διεξαγωγή Πρωταθλήματος, προκειμένου οι αθλητές να μπορέσουν να εξετάσουν τις επιλογές και περαιτέρω ενέργειές τους προς όφελος αυτών και των οικογενειών τους.

Με εκτίμηση,
Εκ μέρους των αθλητών των ομάδων της Pre-League.

Οι αρχηγοί των ομάδων:
➢ Κωστόπουλος Γεώργιος (ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ)
➢ Κογκαλίδης Κώστας (ΑΕΚ)
➢ Ντάκουρης Βαγγέλης (ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80)
➢ Βλαβιανός Μάριος (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)
➢ Θωμάς Δημητριάδης (ΚΟΜΟΤΗΝΗ )
➢ Νικήτας Εφραιμίδης (ΚΕΡΚΗΣ ΣΑΜΟΥ)
➢ Κωνσταντίνος Βασιλάκος (ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ)
➢ Δημητριάδης Μανώλης (ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ)
➢ Σκαρλατίδης Ιωάννης(ΑΘΛΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ)
➢ Αλεξάκης Αλέξανδρος (ΑΡΗΣ)
➢ Παντακίδης Ιωάννης (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑ)
➢ Θεόδωρος Σάμαλης (ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ)»

 

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

300X250

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares