Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2022 18:59

Μουντιάλ: 3η στον κόσμο η Κροατία που «λύγισε» το «μαχητικό» Μαρόκο

Η Κροατία επιβλήθηκε με 2-1 του Μαρόκου χάρη στα γκολ των Γκβάρντιολ και Όρσιτς στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, τερματίζοντας έτσι στην τρίτη θέση.

Μεγάλη νικήτρια στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, η παρέα του Λούκα Μόντρις.

Χάρη στα γκολ των Γκβάρντιολ και Όρσιτς η Κροατία επικράτησε με 2-1 του Μαρόκου, ανεβαίνοντας έτσι στην τρίτη θέση του κόσμου, υποχωρώντας μια θέση σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση στην Ρωσία.

Οι Κροάτες μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση, με τους Αφρικανούς να εμφανίζονται κάπως «μουδιασμένοι» στα πρώτα λεπτά.

Η Κροατία κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την κυριαρχία της μόλις στο 7ο λεπτό, με «δράστη» τον Γιόσκο Γκβάρντιολ, ο οποίος με υπέροχη κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ωστόσο οι πανηγυρισμοί της Κροατίας κράτησαν μόνο για λίγα λεπτά, μιας και το Μαρόκο με τον Ασράφ Νταρί «πλήρωσε» την ομάδα του Ντάλιτς με το ίδιο νόμισμα φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Το γκολ άνοιξε την… όρεξη των Μαροκινών, που ανέβασαν στροφές, κυρίως χάρη στον Ασράφ Χακιμί από δεξιά και τον Χακίμ Ζιγές. Το παιχνίδι είχε καλό τέμπο και απλώθηκε σε ολόκληρο τον αγωνιστικό χώρο. Ο Μπόνο και ο Ντόμινικ Λιβάκοβιτς είχαν αρκετές… ενοχλήσεις, όμως ο Μαροκινός ήταν αυτός που θα έπρεπε να τα βάλει με τις περισσότερες εύστοχες τελικές. Σε μία τέτοια φαλτσαριστή από τον Μίσλαβ Όρσιτς στο 42′ δεν κατάφερε να αποτρέψει το 2-1 για τους Κροάτες, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Γκβάρντιολ, Όρσιτς (90+5′ Γιάκιτς), Μάγερ (66′ Πάσαλιτς), Μόντριτς, Κόβατσιτς, Πέρισιτς, Λιβάγια (66′ Πέτκοβιτς), Κράμαριτς (61′ Βλάσιτς)

ΜΑΡΟΚΟ: Μπόνο, Χακίμι, Νταρί (64′ Μπενούν), Ελ Γιαμίκ (68′ Αμαλάχ), Ατιάτ Αλάχ, Σαμπιρί (46′ Σαΐρ), Αμραμπάτ, Ελ Κανούς (56′ Ουναχί), Ζιγές, Εν Νεσιρί, Μπουφάλ (64′ Ζαρουρί)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares