Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2023 23:02

Τεράστια νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στη Μαρσέιγ - Πάει στο Βελοντρόμ για την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League

Ο Παναθηναϊκός έδειξε πως είναι πολύ πιο “δεμένο” και συγκεντρωμένο σύνολο από την Μαρσέιγ, είχε καλύτερη εικόνα από τους Γάλλους, εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα από την αποβολή του Κοντονγκμιά (65′), νίκησε με 1-0 και θα παίξει στις 15 Αυγούστου στο “Βελοντρόμ” για να την έκπληξη και την πρόκριση στα playoffs του Champions League.

Οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς έφεραν το μεγάλο αποτέλεσμα, με τον Μπερνάρ να πετυχαίνει το “χρυσό” γκολ.

Μεγάλη νίκη που τον φέρνει κοντά στα playoffs του Champions League πήρε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Μαρσέιγ. Το “τριφύλλι” έκανε μια ώριμη και πειστικη΄εμφάνιση κόντρα στους Φωκαείς, επικράτησε με 1-0 μέσα στη Λεωφόρο, με το γκολ του Μπερνάρ στο τελευταίο δεκάλεπτο και θα πάει σε μια εβδομάδα στο “Βελοντρόμ” για να πάρει την πρόκριση.

Σε περίπτωση που τα καταφέρει, θα διεκδικήσει ένα «εισιτήριο» για τους «χρυσοφόρους» ομίλους, με αντίπαλο την ομάδα που θα περάσει από το «ζευγάρι» Μπράγκα (Πορτογαλία)-Μπάτσκα Τόπολα (Σερβία). Διαφορετικά, θα μπει στους ομίλους του Europa League.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός είχε από τα πρώτα λεπτά το.. πάνω χέρι, την ώρα που η Μαρσέιγ έδειξε να δυσκολεύεται να βρει τα “πατήματά” της και να βρει ρυθμό. Οι “πράσινοι” έπαιξαν επιθετικά, αναπτύχθηκαν κυρίως από τις πτέρυγες (με Βέρμπιτς και Μαντσίνι) και προσπάθησαν να φτιάξουν μια καλή φάση. Η καλύτερή τους στιγμή, όμως, ήταν ένα σουτ του Πέρεθ στο 10′ εκτός μεγάλης περιοχής (η μπάλα πέρασε άουτ).

Βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να μπει στο κλίμα του αγώνα, ο Μαρθελίνο δεν σταμάτησε να βάζει τις φωνές στους παίκτες της Μαρσέγ. Από το 20′ και μετά οι Φωκαείς άρχισαν να ανεβάζουν “στροφές”, να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να χάνουν την πρώτη τους ευκαιρία στο 22′ με την άστοχη κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ο Παναθηναϊκός έδειξε μεγαλύτερη ομοιογένεια από την Μαρσέιγ, είχε περισσότερο την μπάλα στην κατοχή του, αλλά δεν μπόρεσε να “λυγίσει” και την… ποιότητα των φιλοξενούμενων.

Το δεύτερο ημίχρονο “μπήκε” με τις ομάδες να έχουν καλό ρυθμό, τον Παναθηναϊκό να είναι κινητικός, να ψάχνει τον Σπόραρ με κάθετες και την Μαρσέιγ να έχει μια σημαντική στιγμή στο 51′. Ο Ουνάχι -από τα αριστερά- έκλεισε προς τα μέσα, σούταρε στην απέναντι γωνία, αλλά ο Γεντβάι έβαλε σωτήρια το κεφάλι του και απομάκρυνε. Ο Κλάους πήρε το “ριμπάουντ”, έκανε το σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Δυο λεπτά μετά, ο Σπόραρ δεν μπόρεσε να “εκτελέσει” από κοντά.

Το ματς είχε πλέον “ανοίξει”, με τον Παναθηναϊκό να έχει καταθέσει κατακόρυφα την απόδοσή του, αλλά να βλέπει και τον Βέρμπιτς να αποχωρεί με ενοχλήσεις στο 58′ (πέρασε στο ματς ο Κλεϊνχέισλερ). Ένα λεπτό πριν, το “τριφύλλι” είχε μεγάλη στιγμή να ανοίξει το σκορ, με το πλασέ του Μαντσίνι να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Όλος ο Παναθηναϊκός βγήκε στη συνέχεια μπροστά, ψάχνοντας το γκολ της νίκης, με τον Γιοβάνοβιτς να ρίχνει στο ματς τους Ιωαννίδη και Μπερνάρ στις θέσεις των Σπόραρ και Τζούριτσιτς (71′). Στο 80′ πέρασαν και οι Τσέριν, Μλαντένοβιτς για την… τελική προσπάθεια των “πρασίνων”.

Ο Παναθηναϊκός έψαξε για το γκολ, η Μαρσέιγ περιορίστηκε στην άμυνά της και τελικά… λύγισε στο 83′, από τις αλλαγές του Γιοβάνοβιτς. Ο Μπερνάρ άνοιξε την μπάλα στον Κλεινχέισλερ, ο οποίος γέμισε στην περιοχή. Ο Ιωαννίδης με ωραίο τρόπο άφησε στον Μπερνάρ, ο οποίος ανέβηκε –μετά την πάσα του– και εκτέλεσε από θέση φορ για το 1-0.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares