Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 13:04

«Βόμβες» Μητσοτάκη για την αθλητική βία: Κλείνουν οι λέσχες των οπαδών – Στην ΕΛ.ΑΣ. ο έλεγχος εισόδου των οργανωμένων

Κλείσιμο λεσχών οργανωμένων οπαδών, ουσιαστικός έλεγχος από την ελληνική αστυνομία στις θύρες των γηπέδων και παρατηρητήριο βίας με τη συμμετοχή πολλών και διαφορετικών κρατών, ήταν τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν.

Το κλείσιμο των Λεσχών των οργανωμένων οπαδών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη διευρυμένη σύσκεψη για την οπαδική βία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά τη συνάντησή τους και τη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου, της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη και του εκπροσώπου του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε την αυστηροποίηση των πολιτικών της αθλητικής βίας και σημείωσε πως η κυβέρνηση με την UEFA θα οργανώσει την ευρωπαϊκή συνεργασία καταπολέμησης της οπαδικής βίας.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός είπε πως θα κλείσουν οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών και η κάθε ομάδα έχει μόνον ένα σύνδεσμο.

Σημείωσε πως ύστατο μέτρο θα είναι ο προσωρινός αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από ευρωπαϊκές αθλητικές διοργανώσεις.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως η χώρα μας φιλοξενεί τον ευρωπαϊκό τελικό του Super Cup και ότι κανονικά ένα τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να σηματοδοτεί μόνο την ειρηνική συνάντηση φιλάθλων από διαφορετικές ομάδες και χώρες. «Όμως, δυστυχώς, πραγματοποιείται στη σκιά ενός πένθους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιες εγκληματικές συμμορίες» παρατήρησε και προσέθεσε:

«Δυστυχώς, συχνά και η στάση των συλλόγων, των συνδέσμων, ακόμα και του Τύπου, δεν προωθεί μία κουλτούρα συνύπαρξης».

Σε αυτό το πλαίσιο, προέτρεψε πως απαιτείται η κινητοποίηση όλων και διαμήνυσε σε αυστηρό ύφος: «Οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, έχει κανόνες. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν δέχεται υποδείξεις από άστοχη φωνή εκτός συνόρων, ακόμα και αν αυτή είναι επίσημη (…). Σε εθνικό επίπεδο όπως ορίζει ο νόμος οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν. Κάθε ομάδα θα έχει έναν μόνο σύνδεσμο. Η αστυνομία θα έχει ουσιαστικό έλεγχο για να ελέγχει την είσοδο των οργανωμένων οπαδών».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν δήλωσε: «Είμαστε εξαγριωμένοι γιατί κάποιοι χρησιμοποιούν τους αγώνες ποδοσφαίρου να κάνουν εγκληματικές πράξεις».

«Είναι ο καρκίνος του ποδοσφαίρου» είπε αναφερόμενος στη βία και στον χουλιγκανισμό.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares