Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2024 10:19

Κώστας Χαμαλίδης για το προολυμπιακό τουρνουά: «Με την πρόκριση θέλω να δώσω χαρά στους ανθρώπους που πιστεύουν σε μένα»

Μετά από έναν μαραθώνιο 30 διοργανώσεων ως μέλος της προολυμπιακής ομάδας, ο Κώστας Χαμαλίδης βρίσκεται μπροστά σε μια νέα αγωνιστική πρόκληση. Την καθοριστικότερη όλων, δεδομένου ότι σε αυτήν θα δοθούν τα τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Το προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης που θα γίνει το Σαββατοκύριακο στη Σόφια, μέσα από το οποίο, οι δύο πρώτοι αθλητές κάθε κατηγορίας, θα εξασφαλίσουν την παρουσία του στη διοργάνωση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η Κυριακάτικη διαδικασία για τον Έλληνα πρωταθλητή είναι γνωστή, δεδομένου ότι είχε συμμετάσχει και στο αντίστοιχο προολυμπιακό τουρνουά για τους Αγώνες του Τόκιο το 2021. Όπως τότε, έτσι και τώρα, το ζητούμενο είναι ένα: η παρουσία στην πρώτη δυάδα της κατηγορίας των -68 κιλών, με δεδομένο ότι τελικός δεν υφίσταται.

«Είμαι έτοιμος για το προολυμπιακό. Έχω προετοιμαστεί εδώ και πολύ καιρό για αυτή την στιγμή. Η προετοιμασία πήγε πολύ καλά χωρίς τραυματισμούς όποτε μπορώ να πω πως τώρα είμαι έτοιμος», είπε ο Χαμαλίδης, πριν διευκρινίσει πως «στην ουσία, το συγκεκριμένο τουρνουά, δεν έχει κάποια διαφορά σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα. Αντιμετωπίζεις ακριβώς τους ίδιους αθλητές. Απλά η πίεση του τουρνουά είναι μεγαλύτερη, δεδομένου ότι είμαστε στο τέλος μιας διαδικασίας. Αλλά και αυτό είναι ανάλογα πως το βλέπει ο καθένας από τους συμμετέχοντες».

Η κατάταξη του καθ` όλη τη διάρκεια της προολυμπιακής πορείας, του δίνει μια πρώτη εικόνα για τους πιθανούς αντιπάλους του στη διοργάνωση της Σόφιας. Ωστόσο ξέρει πολύ καλά, ότι οι προκρίσεις θα κριθούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όχι μέσα από από τα νούμερα του ranking. «Κατά την άποψη μου η Ολυμπιακή κατάταξη δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο. Έχουμε δει πολλές φορές αθλητες να παιρνουν διακρίσεις και ολυμπιακές προκρίσεις, τη στιγμή που είναι πολύ χαμηλά στην κατάταξη.

Είναι γεγονός άλλωστε, πως όλοι οι αθλητές σε αυτή τη διοργάνωση είναι υψηλού επιπέδου και όλοι προσβλέπουν στο ίδιο ακριβώς: να βρεθούν στην πρώτη δυάδα της κατηγορίας του. Πιστεύω αυτός που θα μπορέσει να δώσει το 100% της απόδοσής του, έχει το πλεονέκτημα να πάρει την πρόκριση έστω κι αν κληθεί να αντιμετωπίσει τους πιο δύσκολους αντιπάλους».

Θυμάται πως η στιγμή που στιγμάτισε την διαδρομή των τριών ετών της προολυμπιακής χρονιάς «ήταν η επιτυχία στο Γκραν Πρι της Ρώμης όπου έφερα το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα. Αυτή ήταν η πιο όμορφη στιγμή των τελευταίων ετών στην καριέρα μου».

Ο Κώστας Χαμαλίδης, δεν ξέχασε να πει ένα ευχαριστώ «καταρχήν στην οικογένειά μου που είναι συνεχώς δίπλα μου τόσα χρόνια σε αυτό το δύσκολο ταξίδι του πρωταθλητισμού. Την ΕΛΟΤ αλλά και γενικότερα τους ανθρώπους του ελληνικού Ολυμπιακού ταεκβοντό που ήταν όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό μου.

Στους αγώνες, τις προπονήσεις μου αλλά και στην καθημερινότητά μου. Που με στήριξαν και πίστεψαν σε μένα. Τώρα απομένει να τους δώσω πίσω τη χαρά της πρόκρισης. Και όχι μόνο μόνο, αλλά και όλα τα παιδιά της προολυμπιακής ομάδας. Μακάρι να είμαστε όλοι μαζί στο Παρίσι».

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ONOMA: Κωνσταντίνος Χαμαλίδης
ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Φίλιππος Αλεξανδρείας
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γρηγόρης Χαμαλίδης
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: Παντελής Εφραιμίδης, Θοδωρής Ζηνέλης
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Νο-8
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ: Νο-15
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Χάλκινο μετάλλιο στο Γκραν Πρι της Ρώμης 2023, Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών 2021, Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό U21 2016, Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 2013, Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό εφήβων 2013, Χάλκινο μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες 2023, Χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες 2022.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΥΚΛΟ
ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
Montenegro Podgorica Open 2022 G-2
ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
2023 Albanian Open G-1
2023 Galeb Belgrade Trophy-Serbia Open G-1
Skopje Open Ramus 2023 G-1
Belgian Open 2023 G-2
Sweden Open 2022 G-2
Belgian Open 2022 G-2
ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
(Kyorugi) 11th Turkish Open 2024 G-1
Polish Open 2023 G-1
European Games Krakow-Malopolska 2023 G-4
Roma 2023 World Taekwondo Grand-Prix G-6
(Kyorugi) WT President's Cup - Europe 2023 G-2
Albanian Open 2022 G-2
2022 Mediterranean Games G-1
2021 European Senior Championships G-4
5Η ΘΕΣΗ
11th Fujairah Open 2024 G-2
Baku 2023 World Taekwondo Championships G-14
(Kyorugi) European Club Championships 2023 G-1
(Kyorugi) Bulgaria Open 2023 G-2
2022 European Senior Championships G-4
(Seniors) 7th WT President's Cup Europe G-2
Ramus Sofia Open 2021 G-1

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares