Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013 23:27

"Έσπασε" την κακή παράδοση

Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε… αυτό έγινε σήμερα το μεσημέρι στο γήπεδο του Αγερσανίου, όπου ο ΑΜΣ Φιλωτίου, χάρις σε ένα γκολ του Λιόφαγου στο 84’, κατάφερε μετά από τρία χρόνια να πάρει τη νίκη με 2-1, απέναντι στην πρωτοπόρο Θύελλα, που θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέρασε μεγάλη θαλασσοταραχή και ταλαιπωρία για να φτάσει στη Νάξο.

NAXOS STRATOURIS BARCODEΚακό ποδόσφαιρο

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν επιεικώς βαρετό, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν τα πατήματα τους στο νέο σύστημα (3-5-2) που εφήρμοσε σήμερα ο Στέφανος Μεϊμάρογλου και τους φιλοξενούμενους να «βρίσκονται ακόμα μεσοπέλαγα» εν μέσω θαλασσοταραχής. Χαρακτηριστικό είναι ότι, οι δύο ομάδες είχαν μόλις από ένα σουτ, μέχρι το 35’, όπου ο Λυμπερτάς εκμεταλλεύτηκε γύρισμα του Μανωλά και αδράνεια της άμυνας της Θύελλας, ανοίγοντας το σκορ (1-0) για τν ΑΜΣ Φιλωτίου.

Αλλαγή σκηνικού

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου ο Αντώνης Καντζέλης προχώρησε σε άμεσες διορθωτικές κινήσεις, όπου μέχρι το 49’ είχε πραγματοποιήσει και τις τρεις αλλαγές του περνώντας στο παιχνίδι τους Αρβανίτη, Αγκαράϊ και Αργυρό, δίνοντας άκρως επιθετικό σχήμα στην ομάδα του. Η κίνηση αυτή δικαίωσε τον έμπειρο κόουτς, καθώς σύντομα η Θύελλα ισοφάρισε στο 60’ σε 1-1, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δαμίγου και στη συνέχεια έχασε, μοναδικές ευκαιρίες με τετ α τετ του Αραβανίτη, που απόκρουσε ο πολύ καλός και σήμερα Βασιλάκης και λίγο αργότερα σουτ από τον Κυριάκο, που για λίγο όλοι νόμιζαν ότι είναι γκολ, ενώ η μπάλα είχε περάσει μόλις άουτ.

Φωνές

Στο 64’ ο Αρβανίτης ανατρέπεται μέσα στην περιοχή από τον πράσινο με τους παίκτες της Θύελλας να διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν τους δόθηκε από τον κύριο Σουλτάνη. Πάντως το βίντεο του αγώνα δικαιώνει τους "Καμαριανούς", για τους οποίους αυτό δεν ήταν το μοναδικό παράπονο από τον ρέφερι της αναμέτρησης, ο οποίος όμως στο πρώτο μέρος τιμώρησε σωστά τον παίκτη του Φιλωτίου Μουστάκη με κίτρινη κάρτα, όταν εκείνος με πτώση του μέσα στην περιοχή της Θύελλας προσπάθησε να εκβιάσει το πέναλτι. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι «χάθηκε το μέτρημα» όσον αφορά τον αριθμό των κίτρινων καρτών που μοιράστηκαν στους παίκτες τον δύο ομάδων, πράγμα φυσικά που έφερνε εκνευρισμό και σπάσιμο του ρυθμού του παιχνιδιού.

8IRA LYGNOY EKOΚίνηση «Ματ» Μεϊμάρογλου

Η Θύελλα ήταν σαφέστατα καλύτερη στα πρώτα τριάντα λεπτά του 2ου ημιχρόνου, με τους παίκτες της να πιστεύουν στην ανατροπή του σκορ. Και φτάνουμε στο 78’, όπου χάνεται η ευκαιρία του αγώνα από το Φιλώτι, όταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας Λυμπερτάς, νικά τον Κυριάκο και βγαίνει σε θέση τετ α τετ, όπου πλασάροντας τον Ξαγοράρη είδε την μπάλα να γλύφει το δοκάρι του έμπειρου πορτιέρο.

Στο 79’ ο Μεϊμάρογλου αντικαθιστά το Μαρούλη, που ζητά αλλαγή λόγω ενοχλήσεων και περνά στο παιχνίδι τον Γιώργο Λόφαγο που στη συνέχεια καθόρισε την μοίρα του αγώνα, όταν στο 84’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λυμπερτά βρέθηκε μπροστά στον Ξαγοράρη και με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Μορφές

NAXOS Katsonis 200x100Από τους γηπεδούχους και καλύτερος του γηπέδου σίγουρα ήταν ο Γιώργος Λυμπερτάς. Ξεχώρισαν επίσης, ο τερματοφύλακας Βασιλάκης, φυσικά ο Γιώργος Λιόφαγος, αλλά και ο Νίκος Στρατούρης, που για ακόμα ένα ματς ήταν άψογος, τόσο στα αμυντικά, όσο και στα επιθετικά καθήκοντα του.

Οι φιλοξενούμενοι, είχαν σε καλή μέρα τον Δαμίγο και τον Βλαβιανό, ενώ στο 2ο ημίχρονο, όπου πέρασε ως αλλαγή πολύ καλός ήταν και ο Αρβανίτης. Ο Φύτρος αν και προσπάθησε, φάνηκε επηρεασμένος από την αποχή του λόγω των στρατιωτικών του υποχρεώσεων.

THIRA XALARHSΜικρά

  • Να σημειωθεί ότι η αποστολή της Θύελλας ταξίδεψε μαζί με αυτή της Λάβας, με σκάφος που διέθεσε ο Σύλλογος Λεμβούχων Σαντορίνης.
  • Σχεδόν σύσσωμο βρέθηκε το Δ.Σ της Θύελλας Καμαρίου στη Νάξο. Μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος της ομάδας Ευαγγελία Λυγνού, καθώς και η Γεν. Γραμματέας Άννα Λυγνού.
  • Αποθεώθηκε ο Γιώργος Λιόφαγος για το γκολ που πέτυχε. Φυσικά οι συμπαίκτες του δεν ξέχασαν και το προσωνύμιο "Τρακτέρ" που έχει κληρονομήσει στην ομάδα του Φιλωτίου, λόγω των φυσικών αντοχών που διαθέτει.

Διαιτησία

Παράπονα, κυρίως από την Θύελλα για την διαιτησία του κυρίου Σουλτάνη, διασώθηκαν οι κύριοι: Μενδρινός και Φαν Άακεν.

Συνθέσεις

ΑΜΣ Φιλωτίου (Μεϊμάρογλου): Βασιλάκης,Πράσινος, Στρατούρης, Ψαρράς Σ., Πιτταράς, Κατσουρός, Μανιός, Κρητικός, Μανωλάς (67’ Μαρούλης - 79’ Λιόφαγος λ.τ), Λυμπερτάς, Μουστάκης (57’ Μουστάκης Δ.).

Θύελλα Καμαρίου (Καντζέλης): Ξαγοράρης, Καραμολέγκος, Κυριάκος, Μπαλιακός, Ζώτος (46’ Αργυρός), Γαλέος, Φύτρος, Λυγνός (46’ Αγκαράι), Γιουρέλης (49’ Αρβανίτης), Δαμίγος, Βλαβιανός.

Δείτε 2 φωτογραφίες από το σκάφος που μετέφερε τις αποστολές της Θύελλας και της Λάβας στην Νάξο, που τραβήχτηκαν από τον κύριο Βασίλη Βαληνδρά (πρώην πρόεδρο Πανναξιακού), ο οποίος στην προσωπική του σελίδα στο f/b δημοσιεύει ένα εύστοχο σχόλιο: 

''ETΣΙ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ !!
Πριν λιγα λεπτα αφιξη της ομαδος τησ ΘΥΕΛΛΑΣ ΘΗΡΑΣ στη ΝΑΞΟ,και μετα απο αυτο το ταξειδι κατ ευθεια στο γηπεδο οπου ηδη παιζουν. Για να μην υπαρξουν παρεξηγησεις αυτο γινεται με ολες τις ομαδες των νησιων !!!!''

SKAFOS GIA NAXOSKAFOS GIA NAXO 1

057058059060068080083086090091092102103108115123128129132135

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Εύκολα ο Καρτεράδος Δύσκολα… αλλά τρίποντο με Λάβα »

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares