Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2013 18:15

Κούρσαροι στην Πάρο...

Με πάθος, ρίσκο και πονηριά σαν γνήσιοι κουρσάροι οι παίκτες του Πανσιφναϊκού, ξεπέρασαν τις δυσκολίες και πήραν το τρίποντο από τον ΑΟ Πάρου με σκορ 2-1.

Πεισμωμένοι από την εντός έδρας συντριβή της περασμένης αγωνιστικής με 0-3 από τον ΑΟ Σερίφου, ήλθαν αποφασισμένοι για απαντήσεις και τα κατάφεραν!

Ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, παρουσιάστηκαν με μεγάλο πείσμα και διάθεση μεσοαμυντικά, ενώ επιθετικά έψαξαν με αντεπιθέσεις το γκολ και τελικά το πέτυχαν με την εκπληκτική ενέργεια του Αντώνη Ατσόνιου, χωρίς να κινδυνεύσουν άμεσα στη συνέχεια.

Οι γηπεδούχοι που κατέβηκαν με προσδοκίες στο παιχνίδι, δεν κατάφεραν στο πρώτο μισάωρο να τελειώσουν τις πολλές φάσεις που δημιούργησαν και να πάρουν σημαντικό πλεονέκτημα.

Δέχτηκαν στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου την ισοφάριση και στην επανάληψη εμφανίστηκαν αγνώριστοι, άτολμοι, χωρίς ιδέες παρά την ανούσια κατοχή της μπάλας που είχαν.

SIFNOS 2013 YPOSTIRIKTESΚΑΛΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ Ο ΑΟ ΠΑΡΟΥ

Στις αρχές του αγώνα η εικόνα δεν προδίκαζε τι θα ακολουθούσε.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν συνεχώς και δημιουργούσαν ευκαιρίες.

Στο 3' ο Αρκουλής δεν βρήκε στόχο στο εντυπωσιακό ψαλίδι που επιχείρησε, στο 7'από κόρνερ του Κρώνη  ο Τσαντουλής είδε την κεφαλιά του να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι, στο 10' ο Δημογιάννης σε ευνοϊκή θέση στην μικρή περιοχή δεν έπιασε καλά την μπάλα με το κεφάλι, στο 17' ο Κρώνης με ένα εξαιρετικό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ ενώ στο 19' πάλι ο Τσαντουλής από κανονική θέση, μόνος του πλάσαρε ψηλά. 

Είχε μεσολαβήσει μία επικίνδυνη αντεπίθεση του Πανσιφναϊκού, όπου ο Ζουμής προτίμησε να σουτάρει από δύσκολη θέση και δεν τροφοδότησε τον Κίτσαλη που περίμενε μόνος του στο σημείο του πέναλτι.

Τελικά το γκολ που αναμενόταν ήλθε θεαματικά, με την βοήθεια και της τύχης στο 21',όταν ο Κρώνης πάσαρε ένα κόρνερ δίπλα του στον Αρκουλή, που επιχείρησε μία σέντρα-σουτ και η μπάλα καρφώθηκε στο απέναντι Γ της εστίας του εμβρόντητου Κάραβου. 

Οι παίκτες του ΑΟΠ, συνέχισαν να υπερέχουν έχασαν άλλες δύο ευκαιρίες με τον Δημογιάννη στο 28' και τον Νίκα στο 33,που πλάσαρε άουτ από μικρή απόσταση, αλλά στη συνέχεια ατόνησαν, επαναπαύθηκαν και στο 45'όλη η άμυνα αδράνησε για να βρει ο Νίκος Ζουμής τον λίγο χώρο που χρειαζόταν, να κινηθεί αστραπιαία ανάμεσα στα σέντερ μπακ και να εκτελέσει στην αριστερή γωνία του Χαριστού. Ήταν το κέρασμα του Ζουμή την ομάδα του για τα γενέθλια του που γιορτάζει σήμερα! 

ΠΙΣΤΗ Ο ΠΑΝΣΙΦΝΑΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Το σκηνικό άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι Σιφνιοί έπαιζαν μεν πολύ κλειστά, αλλά έβγαιναν σχεδόν πάντα πρώτοι στην μπάλα, έκοβαν αποτελεσματικά τις κάθετες πάσες και όσο περνούσε ο χρόνος έδειχναν απειλητικές τάσεις στην επίθεση.

Οι γηπεδούχοι ασύνδετοι, χωρίς νεύρο, αγχώθηκαν κιόλας με την πάροδο του χρόνου και δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή.

alt

Στο 61' σε μία τυφλή απόκρουση σάστισαν όλοι, ο Χαριστός δεν υπολόγισε καλά, τον προσπέρασε η μπάλα, αλλά το δοκάρι στάθηκε σύμμαχος του ΑΟΠ στη φάση και αποφεύχθηκε η παραβίαση.

ΓΚΟΛ-ΠΟΙΗΜΑ

Στο 71' ο Αντώνης Ατσόνιος πέτυχε ένα μουντιαλικό γκολ με προσωπική ενέργεια, που καταχειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο. Ξεκινώντας κάτω από την σέντρα απέφυγε με αλλεπάλληλες ντρίπλες όσους αμυντικούς πήγαν να του κόψουν τον δρόμο, όλοι περίμεναν ότι θα πασάρει, αλλά εκείνος μπαίνοντας στην περιοχή πλάσαρε έντεχνα τον Χαριστό για το 1-2.

Μέχρι το τέλος οι παίκτες των φιλοξενούμενων με την ψυχολογία στα ύψη δεν κινδύνεψαν παρά μόνο στο 78',που ο Αρκουλής σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή και στο 90΄που ο Γιουρτζίδης από κοντά έπιασε μία αδύναμη κεφαλιά στα χέρια του σταθερού Κάραβου.

Έτσι το τέλος βρήκε παίκτες και φιλάθλους από την Σίφνο να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, ενώ η στεναχώρια ήταν αποτυπωμένη στα πρόσωπα όλων των Παριανών, που δεν περίμεναν την ήττα.

Πολύ καλό το διαιτητικό τρίο Κουζούμης, Αρμακόλας, Βαρθαλίτης.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΟ ΠΑΡΟΥ: (Τριανταφυλάκος Δ.),Χαριστός, Κρουσταλάκης, Μπαρδάνης, Τσαντουλής, Νίκας (58' Δαφερέρας), Χρυσοχός, Γιουρτζίδης, Δημογιάννης, Κρώνης, Αρκουλής, Τσόκα (85' Κασιμάτης).

ΠΑΝΣΙΦΝΑΙΚΟΣ: (Δημητριάδης Δ.), Κάραβος, Χρύσος Α. (90'Λεμπέσης), Κορακής (82' Λυκογιάννης), Ποδότας, Ζάσκας, Μπιρπανάγος (60'Ατσόνιος), Κίτσαλης, Γκούμας, Διαρεμές, Ζουμής, Σταυριανός.

 

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares