Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 18:24

Μάκης Πούλος: “Η Σύρος δεν αξίζει να έχει ομάδα στη Γ', αλλά στη Β' Εθνική”

POULOS GRAFIA

Υπόσχεται καλύτερο θέαμα στη συνέχεια, δηλώνει σίγουρος για τους παίκτες του και αν μην τι άλλο αποτελεί αυτή τη στιγμή τον πιο επιτυχημένο, με βάση τα αποτελέσματα, προπονητή των Κυκλάδων.

poylos makrostenhΓια τον προπονητή του Α.Ο. Σύρου Μάκη Πούλο, καθώς περι ου ο λόγος, η φετινή χρονιά έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Είναι ο τεχνικός ηγέτης της πλέον ιστορικής ομάδας του νομού, σε μια σεζόν με υψηλούς στόχους αλλά και απαιτήσεις. Εχει καταφέρει πάντως μαζί με τους παίκτες του, να μην έχουν χάσει ούτε στα... φιλικά, να έχουν πάρει την πρόκριση για τον τελικό του κυπέλλου και να έχουν την ομάδα μόνη πρώτη στο πρωτάθλημα μετά και την έναρξη του 2ου γύρου. 

Ο ίδιος βέβαια γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις αδυναμίες της ομάδας του, όμως δηλώνει κατηγορηματικά ότι στην πορεία θα παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη, αφού όπως λέει για την μέχρι τώρα παρουσία της

“Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μια καινούργια ομάδα, στην οποία παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα. Κυρίως το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να βγάλουν δελτία οι Πάπι και Αμντούλ, που προορίζονταν για το βασικό σχήμα, αλλά και η μη προσαρμογή του Μητσόπουλου είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη ομοιογένειας. Παρά ταύτα όμως είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια όλων καθώς δείξαμε μέταλλο και ψυχολογία νικητή. Στην πορεία θα δείξουμε και θέαμα ειδικά όταν οι παίκτες μου νιώσουν πιο χαλαροί και λιγότερο πιεσμένοι ψυχολογικά. Ο τίτλος του φαβορί αλλά και η πολύ αυστηρή κριτική που έχουν δεχτεί το έχουν δημιουργήσει αυτό. Ολοι θέλουν ο ΑΟΣ να κερδίζει 8-0 και ο αντίπαλος να μην κάνει ευκαιρία. Γίνεται αυτό στο ποδόσφαιρο;” 

-Θεωρείτε λοιπόν ότι αυτή η γκρίνια που υπάρχει σε μερίδα του κόσμου αλλά και στον Τύπο είναι υπερβολική μετά τα όσα έχει δείξει η ομάδα; 

“Σαφώς και είναι υπερβολική. Αναγνωρίζουμε το βάρος της φανέλας του ΑΟΣ και ότι κάποτε μεσουρανούσε όμως μην ξεχνάμε ότι η ομάδα διαλύθηκε και ξαναφτιάφτηκε από τις στάχτες της. Αυτό λοιπόν δεν μπορεί να γίνει απο τη μια μέρα στην άλλη. Συμφωνώ μόνο για το παιχνίδι με τον Αγιαξ στο πρωτάθλημα και το πρώτο ημίχρονο στο κύπελλο με την Ανω Μερά, όπου όντως δεν ήμασταν καλοί. Επιστέγασμα όλων ήταν βέβαια το ματς με τη Στενή, που απ' όσα διαβάσαμε πολλά ήταν εκτός πραγματικότητας. Για μένα δεν δικαιολογούνται τόσα αρνητικά σχόλια. Θεωρώ ότι δεν έχουμε την ίδια αντιμετώπιση με τις άλλες ομάδες της Σύρου.” 

-Μήπως υπήρχε και υπερεκτίμηση κάποιων παικτών; 

“Δεν συμφωνώ! Εχουμε πολλούς καλούς παίκτες. Χρειάζονται όμως χρόνο προσαρμογής. Για μερικούς από αυτούς, ειδικά τους μικρότερους υπάρχουν και κάποιες ειδικές συνθήκες. Είναι η πρώτη φορά που φεύγουν από τα σπίτια τους και ζουν μόνοι τους. Χρειάζονται και ψυχολογική στήριξη. Συνεπώς θέλουν πίστωση χρόνου. Αισθάνονται ανασφάλεια και αδικημένοι με βάση την προσπάθεια που κάνουν. Ολα αυτά ξεκίνησαν στο παιχνίδι με τον Πάγο και τις αποδοκιμασίες. Κάποιοι μάλιστα σκέφτηκαν να φύγουν αλλά με πολλή προσπάθεια τους μεταπείσαμε. Εισπράττουν ένα κλίμα έντονης αρνητικότητας”. 

-Εκτιμάτε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της ομάδας; Και κατά πόσο... 

“Αν έρθει κάποιος και παρακολουθήσει τις προπονήσεις για μια εβδομάδα θα καταλάβει ότι όλα λειτουργούν σε επαγγελματικά πρότυπα. Θεωρώ λοιπόν ότι όταν επέλθει η ηρεμία στην ομάδα θα δουν όλοι και καλό θέαμα. Εχουμε δουλέψει παρά πολύ και αυτό είμαι βέβαιος ότι θα φανεί και στο γήπεδο. Εκτίμησή μου είναι ότι ως τώρα δεν έχουμε δείξει ούτε το 70% από αυτό που μπορούμε. Απόδειξη της καλής δουλειάς που γίνεται είναι ότι σε πολλά ματς “ανεβαίνουμε” στο 2ο ημίχρονο. Ειδικά στη φυσική κατάσταση φαίνεται πολύ έντονα. Θέλω να τονίσω επίσης το σπουδαίο επίτευγμα για τον σύλλογο, τη δημιουργία της Ακαδημίας που απαρτίζεται από 75 παίκτες. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους κ. Ζαχαρίου, Δαφνά αλλά και στους γονείς που ασχολούνται με αυτήν.   

-Σκέψεις ενίσχυσης υπάρχουν; Εχουν γίνει ήδη κάποιες επαφές;AOS

Εχουμε συζητήσει με τη διοίκηση και έχουμε καταλήξει ότι θα γίνουν δυο μεταγραφές, ίσως και τρεις αν τελικά όλες είναι Συριανοί παίκτες. Εχω εντοπίσει ποιοι ντόπιοι παίκτες μπορούν να βοηθήσουν, τους εκτμώ παρά πολύ και θα γίνει προσπάθεια να αποκτηθούν. Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και το καλοκαίρι αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αν τώρα ευοδωθούν οι προσπάθειές μας καλώς, γιατί για εμάς έχουν προτεραιότητα για μεταγραφές Συριανοί παίκτες. Αν όμως δεν τα καταφέρουμε θα αποκτηθούν δυο από ομάδες εκτός Σύρου.” 

-Υπήρχε, παλαιότερα πιο έντονα, αλλά και τώρα ακόμα μια αντίληψη στον κόσμο σε κάποια νησιά για εύνοια των ομάδων της Σύρου. Υπάρχει κάποια δόση αλήθειας σε αυτό ή απλά είναι μια “καραμέλα” που περνάει από στόμα σε στόμα χωρίς λόγο; 

'Εμείς θεωρώ ότι δεν έχουμε εισπράξει κάποια εύνοια της διαιτησίας. Απόδειξη είναι ότι καμία ομάδα απ' όσες έχουμε αντιμετωπίσει δεν έχει διαμαρτυρηθεί, κάτι που σαφώς είναι προς τιμήν μας. Εκτιμώ ότι πρέπει να εμπιστευόμαστε τους διαιτητές και να μην ασχολούμαστε με αυτούς. Ο κόσμος που δεν είναι κοντά στο πρωτάθλημα και δεν παρακολουθεί συχνά παιχνίδια μπορεί να πει κάτι για το επίπεδο της διαιτησίας αλλά δεν θα έχει δίκιο.” 

-Βρίσκεστε ως προπονητής σε ομάδες των Κυκλάδων οκτώ χρόνια. Ποιοτικά, αυτό το διάστημα, έχετε διακρίνει άνοδο στο επίπεδο των ομάδων του νομού μας; 

Οι ομάδες των Κυκλάδων που έχουν στόχο την άνοδο, ίσως να είναι και καλύτερες από τις αντίστοιχες πρωτοκλασάτες άλλων νομών. Εκεί που υστερεί ο νομός είναι στον μέσο όρο. Στο σύνολο δηλαδή είναι κάπως χαμηλά. Γίνεται βέβαια μια προσπάθεια που έχει δείξει ότι έχει θετικά αποτελέσματα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Απόδειξη ότι δυο ομάδες (σ.σ. Μύκονος, Πανναξιακός) αγωνίζονται στη Γ' Εθνική ενώ έχουν δημιουργηθεί και νέες ομάδες, όπως ο Αγιαξ Σύρου, ο Α.Ο. Σερίφου και ο Πανσιφναϊκός. Αυτό αναμφίβολα αποτελεί θετική εξέλιξη.

-Τι θα μπορούσατε να προτείνετε για να ανέβει το επίπεδο στο πρωτάθλημα; 

“Δεν μπορώ να παραγνωρίσω το γεγονός ότι ο νομός Κυκλάδων έχει πολλές ιδιαιτερότητες, εξαιτίας των μετακινήσεων. Θα έλεγα όμως ότι η ΕΠΣ πρέπει να βρει έναν τρόπο να αυξήσει τους αγώνες. Ισως μια λύση θα ήταν να δημιουργηθούν δυο κατηγορίες με την πρώτη να έχει 12 ομάδες και μετά να γίνονται play off με τους τέσσερις πρώτους ώστε να υπάρχουν πολλά και δυνατά παιχνίδια. Το γεγονός ότι δεν γίνονται πολλά επίσημα ματς έχει αντίκτυπο στις μικτές ομάδες του νομού, αφού οι παίκτες τους είναι λιγότερο έτοιμοι σε σχέση με τους αντίστοιχους των αντιπάλων ομάδων που έχουν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους. Επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ, κατανοώ απόλυτα τα προβλήματα του νομού μας, αλλά η ΕΠΣ Κυκλάδων πρέπει να το δει το θέμα ώστε να δημιουργήσει ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα.” 

SYROS INTERNATIONAL LIFE-Εν κατακλείδι έχουμε δει τα τελευταία χρόνια ομάδες ακόμα και... χωριών άλλων περιοχών της χώρας να έχουν ομάδες σε εθνικές κατηγορίες. Αξίζει η Σύρος να έχει ομάδα στη Γ' Εθνική; 

Στη Γ'; Στη Β' Εθνική αξίζει η Σύρος να έχει ομάδα! Βλέπουμε κάποια σωματεία που αγωνίζονται στην football league που δεν “κόβουν” ούτε 150 εισιτήρια Η Σύρος αν είχε ομάδα σ' αυτή την κατηγορία θεωρώ ότι θα είχε το λιγότερο 2.500 κόσμο σε κάθε παιχνίδι. Δυστυχώς όμως όσες φορές έχει γίνει μια τέτοια προσπάθεια έχει ναυαγήσει. Γι' αυτό πρέπει να βοηθήσουν όλοι στο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Να σταματήσουν τις κόντρες μεταξύ τους και να συνδράμουν στην προσπάθεια απ' όπου και αν προέρχεται αυτή. Η ισχύς εν τη ενώσει δηλαδή για έναν και μόνο σκοπό. Να δούμε ομάδα της Σύρου σε εθνική κατηγορία. Σε ό,τι έχει να κάνει πάντως με τον ΑΟΣ έχω να πω ότι κάθε άλλο παρά αυτό γίνεται, αφού από την αρχή της περιόδου έχουμε εισπράξει πόλεμο και απαξίωση. Όλο το συμβούλιο με πρώτο απ' όλους τον πρόεδρό μας τον Γιώργο Φώσκολο κάνει το καλύτερο. Επειδή έχω ξανασυνεργαστεί μαζί του στην Ανω Σύρο έχω να πω ότι σε σχέση με τότε έχει περισσότερη όρεξη και η διαφορά του προς το καλύτερο είναι μεγάλη στη διοικητική διαχείριση. Σίγουρα λάθη μπορεί να γίνουν, χρειάζεται όμως να υπάρχει στήριξη, για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν.

poylos 2 600X800

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares