Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015 22:27

Ασημακόπουλος: «Με σοβαρότητα κόντρα στον Πανναξιακό»

Έπειτα από δέκα αγωνιστικές και μετά την εντός έδρας νίκη του επί του Τρίτωνα με σκορ 70-61 την περασμένη Κυριακή, ο Ιπποκράτης Κω βρίσκεται μόνος στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας του δευτέρου ομίλου του Νότου της Γ΄εθνικής κατηγορίας μπάσκετ ανδρών.

Στα μεγάλα παιχνίδια βγαίνουν μπροστά οι μεγάλοι παίκτες και αυτό έκανε ο Αντώνης Ασημακόπουλος. Ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ, με θητεία χρόνων στην Α1, οδήγησε την ομάδα του στη νίκη, σημειώνοντας στο τελευταίο ματς 29 πόντους.

Η πρώτη ομάδα για τον Αντώνη Ασημακόπουλο ήταν ο Πανιώνιος τη σεζόν 1997-98. Εν συνεχεία αγωνίστηκε σε Δάφνη (1998) και Παπάγου (1999), πριν μεταγραφεί στη Νήαρ Ηστ το 2000, όπου και παρέμεινε για δύο χρόνια αγωνιζόμενος στην Α1.

Την επόμενη σεζόν, μεταγράφηκε στον Πανελλήνιο και την Α2, με την ομάδα της Κυψέλης να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση του πρωταθλήματος. Το καλοκαίρι του 2003, μεταγράφηκε στην ομάδα του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, κατατασσόμενος στην δωδέκατη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος, πριν μεταγραφεί στον Άρη Θεσσαλονίκης.

Με τους «κιτρινόμαυρους» αγωνίστηκε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος του 2005, όπου ο Άρης ηττήθηκε με 72-68 από τον Παναθηναϊκό. Την επόμενη χρονιά, ο Άρης κατέλαβε την τρίτη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος, νικώντας το Μαρούσι εκτός έδρας, ενώ ηττήθηκε στον τελικό του ULEB Cup από την Ντιναμό Μόσχας με 73-60.

Την σεζόν 2006-07 αγωνίστηκε με την Ολυμπιάδα Πατρών, με την οποία κατέλαβε την δέκατη θέση του πρωταθλήματος, πριν συνεχίσει την καριέρα του για πέντε χρόνια στον Κολοσσό Ρόδου.

Το καλοκαίρι του 2012, επέστρεψε στον Άρη, σε μία περίοδο όπου οι Θεσσαλονικείς αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αγωνίζονταν μόνο με Έλληνες παίκτες, αλλά κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του κυπέλλου του 2014, όπου ηττήθηκαν από τον Παναθηναϊκό.

Το 2014 το αφεντικό της Κω …τρελάθηκε! «Ο Α.Σ. Κώων ο Ιπποκράτης ανακοινώνει με τιμή και χαρά την συμφωνία με τον Αντώνη Ασημακόπουλο. Ο διεθνής αθλητής θα είναι παίκτης της ομάδας μας για τα επόμενα δύο χρόνια. Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που αποδέχτηκε την πρόταση μας. Ένα καινούργιο κεφάλαιο ανοίγει όχι μόνο για την ομάδα αλλά και για όλο το κωακό μπάσκετ». Η ανακοίνωση των 56 λέξεων επισημοποιεί την συνεργασία του 39χρονου φόργουορντ με τον Ιπποκράτη και το ταξίδι στα γήπεδα της Γ’ εθνικής ξεκινάει…

Το Σάββατο (16/12 – 7:30 μ.μ.) ο Ιπποκράτης αντιμετωπίζει στο ΔΑΚ Νάξου τον Πανναξιακό. Η ομάδα της Κω ολοκληρώνει την προετοιμασία της την Πέμπτη το απόγευμα και την Παρασκευή αναχωρεί για το νησί των Κυκλάδων με στόχο να σπάσει την έδρα των αντιπάλων της, οι οποίοι παραμένουν αήττητοι εντός. Το ευχάριστο για τον προπονητή της, τον Μάκη Κανενόπουλο είναι πως το απουσιολόγιό του είναι λευκό και όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεσή του.

Για τον αγώνα αυτό, για την για την εμπειρία του στην τρίτη τη τάξη κατηγορία του εθνικού πρωταθλήματος, αλλά και τους στόχους του Ιπποκράτη, ο Αντώνης Ασημακόπουλος μίλησε στο «SportCyclades» παραμένοντας αρκετά προσγειωμένος.

- Πως είναι ένας παίκτης με σπουδαία καριέρα σε ομάδες της Α1 να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής;

- «Δεν νομίζω πως είναι κάτι το ιδιαίτερο. Η αγάπη μου για το άθλημα είναι αυτό που με ευχαριστεί περισσότερο. Δεν κοιτάζω ημερολόγια και που αγωνίστηκα στο παρελθόν. Με ευχαριστεί που περνάω καλά στον Ιπποκράτη και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Θεωρώ πως η εμπειρία μου θα βοηθήσει τους συμπαίκτες μου και την ομάδα μου. Κοιτάω να περνάω καλά».

- Ο Ιπποκράτης μετά τη νίκη της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στον Τρίτωνα βρίσκεται μόνος στην 2η θέση. Οι στόχοι σας έως που φθάνουν;

- «Θα εξαρτηθεί. Ακόμα δεν έχουν οριοθετηθεί. Αυτό που κοιτάμε είναι να κάνουμε τον κόσμο της Κω υπερήφανο και να αποδεικνύουμε πως η επιλογή η δική μου και των άλλων παιδιών που ήρθαν στην ομάδα, δεν τάραξαν απλά τα νερά. Κοντά στον Μάιο θα ξανασυζητήσουμε για τους στόχους. Το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο».

- Επόμενος αντίπαλος του Ιπποκράτη ο Πανναξιακός. Μια ομάδα που διατηρεί το αήττητο στην έδρα της. Πως βλέπεις το παιχνίδι του Σαββάτου;

- «Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Κάθε παιχνίδι είναι ιδιαίτερο και περίεργο. Στα παιχνίδια της Α1 υπάρχουν κάποια στάνταρ. Σε αυτά της Γ’ εθνικής όλες οι ομάδες είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Ως Ιπποκράτης θα κοιτάξουμε να το προσεγγίσουμε με σοβαρότητα και με την χρήση σεβασμού που του πρέπει. Οι διακοπές μας για τις Άγιες ημέρες έρχονται μετά το ματς».

ΦΩΤΟ: giafkasports.gr

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΟΤΑΡΑΣ

p1a6ebf5ot11moeddere1ssf61pop1a6ebf5p8f1c1v279rtqothe028p1a6ebf5p516fshi182btcdnv61pp1a6ebf5pacp2119rrrbhl1vel2kp1a6ebf5pb1iad1c071h32197n18h92op1a6ebf5pb480ukt18h2nm41gq02pp1a6ebf5pc1hfvidm1r8qlv112f92qp1a6ebf5pdmn11c9tdd459rk0s2v

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares