Δευτέρα, 09 Μαΐου 2016 00:43

Η πρώτη ανάγνωση τής μέχρι τώρα δράσης

Βρισκόμαστε στις αρχές Μαΐου και ήδη έχουν διεξαχθεί τέσσερις αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα τής Formula 1 με τη Mercedes και τον Νίκο Ρόσμπεργκ να διαπρέπουν. Πριν την έναρξη τής σεζόν τα δείγματα που είχαμε από τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης μάς οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι φέτος θα έχουμε πραγματική μάχη και για τους δύο τίτλους. Ωστόσο στην πράξη τα γεγονότα εξελίχθηκαν αλλιώς.

Όσον αφορά τους οδηγούς, ο Ρόσμπεργκ έχει κάνει το απόλυτο μέχρι στιγμής συγκεντρώνοντας 100 πόντους και οδηγεί την κούρσα εκ του ασφαλούς. Ο Γερμανός οδηγός, που τις τελευταίες δύο σεζόν έβλεπε την πλάτη τού ομόσταυλού του Λιούις Χάμιλτον, φέτος έχει εκπλήξει τους πάντες με τη μεστή και ώριμη οδήγησή του που τον φέρνει να προηγείται 43 πόντους του Βρετανού. Στον αντίποδα, ο Λιούις Χάμιλτον μοιάζει αγνώριστος και σαν να μην έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα τού φετινού πρωταθλήματος.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εάν και δεν έχει άσχημα αποτελέσματα μέχρι στιγμής φαίνεται χωρίς διάθεση κι εμφανώς επηρεασμένος από τις μηχανικές ατυχίες που αντιμετώπισε στα τελευταία δύο γκραν πρι. Ο Βρετανός που δίνει την εντύπωση ότι έχει χάσει το κέφι του δεν έχει βγάλει ακόμα τον οδηγικό τσαμπουκά που τον χαρακτήριζε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ η αντεπίθεση που αναμέναμε να ξεκινήσει στη Ρωσία, είναι ακόμα στο συρτάρι. Από την άλλη όμως είναι τυχερός γιατί η Ferrari ψάχνει ακόμα τα πατήματά της.

Η Scuderia ξεκίνησε τη σεζόν με πολλή αισιοδοξία αλλά και φιλοδοξίες να ανατρέψει τη Mercedes από το θρόνο της. Παρ' όλα αυτά ένα μήνα μετά δε μοιάζει ικανή ούτε να την απειλήσει. Για αρχή η ιταλική ομάδα πρέπει να λύσει τα μηχανικά της προβλήματα και τα θέματα αξιοπιστίας που αντιμετωπίζει με τον κινητήρα της και μετά να προσπαθήσει να "χτυπήσει" τη Mercedes. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο άφηναν να διαρρεύσει στο Μαρανέλο, αλλά σίγουρα θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια και δουλειά.

Σε μία ασυνήθιστη κίνηση που προέβη μόλις πριν τρεις ημέρες, η Red Bull αντικατέστησε τον Ντανιήλ Κβίατ με τον δεκαοχτάχρονο Μαξ Φερστάπεν τής Toro Rosso. Ο Ρώσος οδηγός ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής στον αγώνα τής πατρίδας του καταστρέφοντας τον αγώνα του Σεμπάστιαν Φέτελ και επηρεάζοντας αρνητικά αυτούς των Ρικιάρντο και Σάινθ Τζ. Ομολογουμένως, η κίνηση αυτή κάθε αυτή εξέπληξε ελάχιστους γιατί ήταν γνωστό ότι η Red Bull ήθελε να επενδύσει στον Ολλανδό, ωστόσο το γεγονός ότι συνέβη τόσο νωρίς στη χρονιά αποδεικνύει τη μεγάλη δυσαρέσκεια της αυστριακής ομάδας προς τον Κβίατ.

Σε μία εβδομάδα έχουμε τον αγώνα στη Βαρκελώνη τής Ισπανίας, και απ' όσο γνωρίζουμε μέχρι στιγμής αρκετές ομάδες θα προχωρήσουν σε αναβαθμίσεις στα μονοθέσιά του προκειμένου να είναι πιο ανταγωνιστικοί.

Για ερωτήσεις και σχόλια στο: alextata95@ gmail.com

Αλέξανδρος Τάταρης

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares